Modern dekorasyonların vazgeçilmez rengi: Gri

Güncelleme Tarihi:

Modern dekorasyonların vazgeçilmez rengi: Gri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 14:00

Modern dekorasyonun anahtar renklerinden biri olan ve hemen her renkle uyum içinde kullanılabilen, her türden mobilyaya ve aksesuara uyan, sanılan aksine hiç de donuk ve soğuk olmayan bir renktir gri.

Haberin Devamı

Ev dekorasyonu ve mobilya trendleri de tıpkı kıyafet, ayakkabı ve aksesuar modası gibi durmaksızın değişiyor. Her yıl farklı tarzlar, farklı renkler, farklı desenler moda oluyor. Fakat kıyafet ve ayakkabı trendlerinden farklı olarak ev dekorasyonundaki modaları takip etmek hiç de kolay değil. Her yıl ya da birkaç yılda bir evimizdeki mobilya ve aksesuarları baştan aşağı değiştirme gibi bir lüksümüz olmadığı aşikar. Kaldı ki böyle bir lüksümüz ve bütçemiz olsa bile kimse kendini bu türden zahmetli bir işin altına sokmak istemez. Yani aslında güncel mobilya ve dekorasyon trendleri bizim için biraz yanıltıcı olabilirler. Bu yüzden modaya çok takılmadan kendi ihtiyaçlarımıza ve zevklerimize göre karar vermek genellikle en doğrusudur. Dekorasyonumuzun tarzına ve özellikle de renklerine karar verirken ise olabildiğince geniş zamanlı, yani gelip geçici trendlere yenik düşmeyecek, on yıl sonra da güzelliğini ve şıklığını koruyacak tercihler yapmaya çalışmak genellikle iyi bir fikirdir. Siz de dekorasyon tercihlerinizi bu yönde kullanıyorsanız, favori renkleriniz arasında mutlaka gri de olmalı. Eğer yoksa, ihtimal o ki bu yazımıza göz attıktan sonra fikriniz değişebilir. Modern dekorasyonun anahtar renklerinden biri olan ve hemen her renkle uyum içinde kullanılabilen, her türden mobilyaya ve aksesuara uyan, sanılan aksine hiç de donuk ve soğuk olmayan bir renktir gri. 

Haberin Devamı

EN GÜZEL DUVAR RENGİ

Modern dekorasyonların vazgeçilmez rengi: Gri

Kaynak: Superficie Actual 

Son on yılın en çok kullanılan duvar renklerinden biri olan gri, aynı zamanda en güzel duvar renklerinden biri. Her tarzda dekorasyona uyan, her renkte mobilyayı güzel gösteren ve kolay kolay kirlenmeyen gri duvarlar hemen her evde karşımıza çıkıyorsa bunun bir sebebi olmalı.

MUTFAKTA GRİ

Modern dekorasyonların vazgeçilmez rengi: Gri

Haberin Devamı

Kaynak: Studiodwg Arquitetura e Interiores Ltda        

Grinin çeşitli tonlarının bir arada kullanıldığı bu son derece modern mutfakta beyaz eşyalar için de inox kaplaması tercih edilmiş. Oldukça modern bir görünüme kavuşan mutfağa bir parça canlılık katması için kullanılan kırmızı ise grinin diğer renklerle nasıl da kolaylıkla ve gayet iyi uyum sağladığını bir kez daha kanıtlıyor.

DEKORASYONDAN SANATA

Modern dekorasyonların vazgeçilmez rengi: Gri

Kaynak: Pixers

Grinin bir başka özelliği ise çok farklı kesimlerden gelen ve çok farklı beğenilere sahip olan insanlara aynı anda hitap etmeyi başarabilen, adeta uzlaştırıcı bir renk olması. Dekorasyon kavramını aşarak sanata doğru evrilen bu geniş duvar resminde grinin farklı tonları bir arada kullanılmış. Aynı resmin başka bir rengin farklı tonlarıyla yapıldığını bir düşünün. Aynı etkiyi yaratır mıydı? Bazılarımız için belki; ama herkes için benzer bir etkiyi ancak griyle yakalayabilirsiniz.

BANYODA GRİ

Haberin Devamı

Modern dekorasyonların vazgeçilmez rengi: Gri

Kaynak: The Market Design & Build

Eğimli tavanıyla ve zeminden tavana kadar uzanan şık kaplamasıyla oldukça ilgi çekici olan bu çatı katı banyosu da grinin farklı kullanım alanlarına iyi bir örnek teşkil ediyor. Hem kiri hem de kireç ve su lekesi gibi kolay oluşan lekeleri kolaylıkla gizleyebilen gri, banyolar için de ideal bir seçenek.

GRİNİN GÜZELLİĞİNİ SİNDİRMİŞ BİR OTURMA ODASI

Modern dekorasyonların vazgeçilmez rengi: Gri

Kaynak: Blacher Arquitetura

Bu oturma odası tasarlanırken odak noktasına konan unsurlardan birinin gri olduğunu söylemek sanıyoruz abartılı olmaz. Televizyonun fonundaki duvarda koyu, oturma grubunda açık bir tonu tercih edilen gri, beyaz stor perdeler ve siyah aksesuarlar ile mükemmel bir uyum sergiliyor.

Haberin Devamı

GRİ OTURMA GRUBU

Modern dekorasyonların vazgeçilmez rengi: Gri

Kaynak: Tocomadera

Koltuk, kanepe ve oturma gruplarında renk seçimi oldukça önemlidir. Çok açık bir renk tercih edilirse kolaylıkla leke tutma gibi bir sorun karşınıza çıkar, ki bu da bir koltuk için istenebilecek en son şeydir. Çok koyu renkli bir oturma grubu fazla ciddi ve iddialı, parlak renkli bir kanepe ise göz yorucu olabilir. Gri ise tüm bu yönlerden sınıfı geçen ideal bir koltuk rengidir.

 

homify.com.tr tarafından hazırlanmıştır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!