Moda merkezleri değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Moda merkezleri değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 10:00

Moda 2000’ler öncesi gibi 10 senede bir keskin bir şekilde değişmiyor. Artık bir 10 yılın değil, uzun süren bir devrin sonu geliyor. Dijital devrimle birlikte değişen oyun kurallarına moda sektörü adapte olmaya çalışıyor. İşte 2017’nin yeni kuralları...

Haberin Devamı

- Markalar için henüz sosyal medya içeriği yeni yeni hız kazanmaya başlamışken, 2017’de yeni denemelerini göreceğimiz, tüketiciye farklı biçimlerle ulaşma biçimleri arasında ‘virtual reality’ yani ‘sanal gerçeklik’ içerik üretimi büyük önem kazanacak.

- Moda endüstrisinin dahi çocuklarından Raf Simons’ın Calvin Klein’ın yeni kreatif direktörü olmasıyla, markanın en merak edilenler listesinde başı çekmesine neden oldu. Yine geçen yıl modada devrim yapan ‘Vetemens’ ve onun kreatif direktörlüğünü üstlendiği Balenciaga, Gucci, Loewe, Celine ve Chanel, yine trendleri yaratan markalar olacak.

- ‘Genderless’ yani cinsiyetsizlik kavramı, son birkaç sezondur kadın-erkek koleksiyonlarının arasındaki sınırları da flulaştırdı. Birçok marka bu konudaki sınırların kalkması ve özgürleşme adına bir söylem olarak, bir yandan da ekonomik sebeplerle defilelerini tek bir çatı altında toplayacak.

Haberin Devamı

- Los Angeles, bunca zamandır ‘yüksek moda’ çevresi tarafından hiçe sayılmanın acısını Hollywood kozuyla çıkarıyor. Evet, Hollywood her zaman vardı ama yüksek moda çevresi için Los Angeles sadece Oscar, Altın Küre gibi ödül törenlerinde konuşulmaya değerdi. Gelin görün ki moda endüstrisindeki ekonomik sıkışma, rotayı tekrar film sektörüyle yakınlaşmaya, hatta melekler şehri Los Angeles’ı daha ciddiye almaya yöneltti. Bu bakış açısının değişiminde diğer moda şehirlerindeki bıkkınlık ve tükenmişlik de elbet etkili oldu. Tom Ford ve Saint Laurent’ın geçen sezon şovlarına ev sahipliği yapan Los Angeles, Tommy Hilfiger’ın da 2017’de defilesini kentte yapacağını açıklamasıyla, yeni bir moda merkezi olmaya aday.

Moda merkezleri değişiyor

- Bu yıl birçok canlı, parlak renk vadetmesine rağmen, eğer tek bir renk öne çıkaracaksak, sarının 50 tonunu seçebiliriz. Sarıya bir ikinci alternatif ise pembe…

- Lycra taytlar, Balenciaga sayesinde sadece mağaza zincirlerinde değil, artık yüksek modada da kendini gösteriyor. Kate Bush stilinden ve 70’lerden ilham alabilirsiniz.

Haberin Devamı

- Tek omuz ve tek omzun seksenlerdeki karpuz kol kıvamında olması sizi korkutmasın. Saint Laurent ve zincir mağazalardaki taklitleri sayesinde gözünüz alışacak.

- 2016’da filizlenen çiçekli şifon elbiselerin altına boğazlı kazak giyme trendi aynen devam.

Moda merkezleri değişiyor

- Küçük çantalar hâlâ çok revaçta. Louis Vuitton’un Petite Malle’i en gözde aksesuarlardan.

- Atletik giyim stilinin günlük giyime kodlanması da devam ederken öne çıkan spor dağcılık. Parkaların en şık elbiselerle kombinlendiği günler yaşayacağız.

- Yine 2016’da başlayan metalik kumaşlar ve tonlar, elbiselerin üzerine korse takma trendi ve iç giyimin dış giyim olarak stilize edilmesi de süren trendler arasında. Ancak dikkat ‘choker’ yani tasma modası aşırı kullanım nedeniyle hata verecek.

Haberin Devamı

- 2016’da patlama yapması beklenen isimler ise kıvrımlı model Grace Elisabeth ve Elle’in ilk transseksüel kapak yıldızı olan Hari Nef...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!