Mayo bakımında bunları göz ardı etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Mayo bakımında bunları göz ardı etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 18:35

Mayo seçimi kadar zor olan şeylerden biri de mayo bakımı. İşte mayolarınızın ömrünü uzatacak bakım tüyoları...

Haberin Devamı

Hassas ve suya dayanıklı özel kumaşlardan üretilen mayo ve bikiniler dikkatli bir kullanım gerektiriyor. Özellikle güneşin ve koruyucu kremlerin mayolara zarar vermesi doğru bakımı daha da önemli hale getiriyor. Uzun ömürlü bir mayo kullanımı için bazı püf noktalarını bilmek şart. İşte mayo bakımında bilinmesi gerekenler...

Güneş kremi kullanımına dikkat edin

Mayo ve bikinilerin kumaşlarının yıpranmasına ve dikişlerinin gevşemesine neden olan güneş koruyucuları mayolarla temas ettirmemek gerekiyor. Sahile inmeden yarım saat önce güneş koruyucu ürünlerinizi vücudunuza uygulayabilir ve vücudunuz kremi emdikten sonra mayonuzu giyerek zararlı kimyasallardan mayonuzu koruyabilirsiniz.

Mayo bakımında bunları göz ardı etmeyin

Haberin Devamı

Tuzlu ve klorlu suda mayonuzu bekletmeyin

Denizin tuzlu suyu veya havuzların klorlu yapıdaki suyu da mayo ve bikinilerin yıpranmasına yol açıyor. Deniz veya havuz banyosu sonrasında mayolarınızı temiz suda yıkayarak kurumaya bırakabilir ve mayonuzu yenisi ile değiştirebilirsiniz.

Mayolarınızı direkt güneş ışığı altında bırakmayın

Güneş ışığı altında kurutmanız mayolarınızın renklerinin solmasına ve mayo dikişlerinin gevşemelerine neden olduğu için yapmamanız gereken hareketlerin başında geliyor.

Mayo bakımında bunları göz ardı etmeyin

Kayalık veya dağlık alanlarda güneşlenmemeye çalışın

Hassas kumaşlı mayolar kayalık veya dağlık alanlarda güneşlendiğinizde kolayca yıpranabilir, tüylenebilir veya yırtılma riski ile karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle mayolarınızla pürüzlü ve sert zeminlerde güneşlenmemeye dikkat edin.

Mayonuzu yıkarken deterjandan uzak durun

Mayo ve bikinilerinizi yıkamak istediğinizde deterjan gibi kimyasallardan uzak durmalı ve bunun yerine beyaz sabunla nazik bir şekilde mayolarınızı yıkamalısınız.

Mayo bakımında bunları göz ardı etmeyin

Haberin Devamı

Mayolarınızı çamaşır makinesine atmayın

Mayolarınızı çamaşır makinesine atıp yıkamayın. Çamaşır makinesinde yırtılma riski bulunan mayolarınızı elinizde yumuşak hareketlerle ovarak ılık suda yıkamaya özen gösterin.

Mayolarınızı plastik poşetlerde saklamayın

Deniz banyosu sonrasında ıslak mayolarınızı plastik poşetlere koyarak bekletmeniz mayolarınızın gevşemesine ve kısa ömürlü olmalarına yol açar. Bu nedenle mayolarınızı mutlaka gölge bir alanda kurutmalı ve mayonuz kuruduktan sonra poşette muhafaza etmelisiniz.

Mayo bakımında bunları göz ardı etmeyin

Mayolarınızı kuruturken mandal kullanmayın

Mayolarınızı kuruturken mandal kullanmak yerinen mayolarınızı düz bir zemine yayarak kurutabilir veya ipin üzerine sererek kurutabilirsiniz. Mandal kullanımı mayolarınıza zarar verir ve mayo kumaşında iz bırakma riski taşır.

Haberin Devamı

Mayolarınızı kuru ortamlarda saklayın

Mayolarınızı bir dahaki sezon için saklarken nemli alanlar yerine kuru ve hava geçişi olan alanlarda saklarsanız mayolarınızın ömrünü uzatmış olursunuz.

Mayo bakımında bunları göz ardı etmeyin

Mayolarınıza parfüm sıkmayın

Hoş kokmaları için sahile inerken mayolarınıza parfüm sıkmaktan kaçınmalısınız. Alkollü içeriğe sahip olan parfümler mayolarınızda istenmeyen lekelere sebep olabilir.

 

BAKMADAN GEÇME!