Lady Kinvara Balfur: Kula cool’luk eden kadın

Güncelleme Tarihi:

Lady Kinvara Balfur: Kula cool’luk eden kadın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 10:30

O, dünyanın en ünlü ‘cool’luk danışmanı’ Lady Kinvara Balfur. “Nedir bu meslek” derseniz... O, markalara ve kişilere ‘cool’ olmak için ne yapmaları gerektiğini öğretiyor. Aristokrat olan, Anne Boleyn’in, 1902’de İngiltere Başbakanı olan Arthur Balfour’un soyundan gelen büyükbabası da Norfolk Dükü olan Lady Kinvara, “Seks satar out, cool satar in” diyor.

Haberin Devamı

Bir ‘Cool’luk danışmanı’ tam olarak ne iş yapar?
Şimdi ile ilgileniyorum. Kişileri ve kurumları güncelliyorum. Onlara bugünü ve bugünün ihtiyaçlarını anlatıp ürünlerini daha iyi pazarlayabilmelerine, eski ve yeni hedef kitleleriyle daha iyi iletişim kurabilmelerine yardımcı oluyorum.

Aristokrat bir aileden geliyorsunuz. Yani doğuştan cool’sunuz!
Bence bununn geçmiş ya da sosyal statü ile hiçbir ilgisi yok. Herkes cool olabilir. Bir insanın geçmişi zevklerini ve vizyonunu etkileyebilir ama yine de cool olmaya yetmez. Ben geçmişimden ilham alıyorum. Örneğin atalarım arasındaki Anne Boleyn, kadınların gücünün havali bir örneğiydi. Ya da büyükbabam olan merhum Norfolk Dükü de cesareti, saygın bir lider oluşu ve en basit ifadeyle nezaketinden ötürü cool bir insandı. Belki de en havalısı oydu.

 

Haberin Devamı

Lady Kinvara Balfur: Kula cool’luk eden kadın

 

Peki nasıl cool olunur? Ne yemeli, ne içmeli, ne giymeli ve ne yapmalıyız?
Bence ne yaptığınızdan ziyade nasıl yaptığınız önemli. Sevdiğiniz şeyleri yapın, sizi mutlu eden şeyler giyin, size güç ve sağlık veren şeyler yiyin. Bunlar sizi ‘cool’ hissettirecektir. Şimdi düşününce aklıma birkaç şey geldi: Omuzlarınıza kadar uzanan küpeler, omuzları açıkta bırakan bluzlar, ışıltılı ve parıltılı ziynet eşyaları, altınrengi göz farı ve ruj, zengin meyve suları, protein karışımları, bale barı ile pilates, Fitstix veya Ripstix egzersiz çubukları, SoulCycle veya Psycle gibi yerlerde spinning egzersizleri.

Peki yaşayan en cool insanlar kimler?
Bence cool kişiler trendleri izlemek için özel çaba sarf etmezler ama kim olduklarını ve nelerden hoşlandıklarını iyi bilip bunları kendi tempolarında ve kendi yollarına göre keşfederler. Bunu yaparken de sizde onlara öykünme isteği uyandırırlar. Benim cool insanlarım tasarımcı Karl Lagerfeld, şapka tasarımcısı Philip Treacy, ayakkabı tasarımcısı Charlotte Olympia, makyöz Pat McGarth, yönetmen Sam Taylor Johnson, filmlere kostüm tasarlayan Sandy Powell ve tarzı ve moda tutkusuyla mutluluk veren 5 yaşındaki yeğenim Aliena ilk akla gelenler.

 

 

Haberin Devamı

DOYUMSUZ MERAKIM YÜZÜNDEN BÖYLE OLDUM

Cool olmak için çok çabalıyor musunuz?
Özel bir zaman ayırmıyorum. Ama internetten gazeteler, teknoloji kitapları okumak, twitter ve Instagram’ı takip etmek gibi aktivitelere zaman ayırıyorum. Yeni bilgilere ve esin kaynaklarına kapım her zaman açık. Belki de beni cool yapan şey bu doyumsuz merakımdır.

Sizce ‘seks sattırır’ sloganı yerini ‘cool olmak sattırır’ gibi bir slogana mı bırakıyor?
Kesinlikle. Bence cool olmak kesinlikle getirisi olan bir şey. Kendinize ve inandıklarınıza güveniniz tamsa cool’sunuz demektir. Bu güven sizi ya da sunduğunuz ürünleri daha çekici kılar.

 

Lady Kinvara Balfur: Kula cool’luk eden kadın
16 yıldır iş dünyasını buluşturan MARKA konferansı 16-17 Aralık tarihlerinde 46 konuşmacısıyla çok büyük bir fikir kasırgası yaratmaya hazırlanıyor. Konukları arasında Boris Becker, Fatima Bhutto, Perou gibi isimlerin yer alacağı konferansın önemli yıldızlarından biri de Kinvara Balfour. Yürekli Konferansları tarafından Hürriyet sponsorluğunda gerçekleşen Marka Konferansı’nın ana sponsoru Yapı Kredi World.  

 

Haberin Devamı

Marka konferansında sektördeki en son gelişmeleri anlatacaksınız. Bize konuşmanızdan birkaç küçük ipucu verir misiniz? 
Konuşmam tamamen Zeitgeist kavramını dayanacak. Zeitgeist’taki yenilikler neler? Teknoloji, stil ve pop kültüründeki trendler. Zamanın ruhunu deşifre edeceğiz. 

Zamanın ruhunun kodları nelerdir?
Metal, altın, tech couture, bireysellik, kadın için de erkek için de şık takım elbise olarak sayabilirim.

Sizin favori markalarınız hangileri?
Burberry’yi çok seviyorum; Christopher Bailey ve ekibinin yaptığı her şey gerek tutarlılık açısından, gerekse genel marka vizyonu açısından örnek niteliğinde. Mary Katrantzou, bir renk ve desen dehası. Miuccia Prada gerçekten dâhi bir vizyoner, adeta bir filozof... Yaptığı işler gelecekte de yıllarca araştırılıp incelenecek bence. Alexander McQueen, Manolo Blahnik, Philip Treacy, Celine, Balenciaga ve Chloe’yi de sevdiğim diğer markalar arasında sayabilirim. Ayrıca bir de Josh Wood var. Vazgeçemediğim kuaförüm.

BAKMADAN GEÇME!