Kışa inat özgür bacaklar

Güncelleme Tarihi:

Kışa inat özgür bacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 02:23

Bu kışın moda anayasasının birinci maddesinde “Bacaklara özgürlük” yazıyor. Çorap giymeyenler, kar kış dinlemeden bacaklarını özgürce sergileyenler daha şık, daha trendy, daha seksi görünüyor.

Haberin Devamı

Eskiden tam tersiydi. Sokağa, çarşıya, sinemaya, sahneye kısacası toplum içine ince kadın çorabı olmadan çıkmak neredeyse ayıp sayılırdı. Nostaljik gazino kültürünün değerli temsilcilerinin hepsi, ‘tuvaletlerin altına giydikleri çorabın’ ehemmiyetini anlatır... Saya saya bitiremezler: Varis, morluk, selülit gibi kusurları örter; bacağı daha parlak gösterir, korse görevi görür, elbiseyi derli toplu tutar... Çorapsız çıkmayanların en ünlüsü Ajda Pekkan’dır.

Son yıllarda ibre tam tersine döndü. Angelina Jolie, Oscar töreninde sağ bacağını yırtmaçtan pergel gibi çıkardıktan hemen sonra dünyada ve Türkiye’de bacak açılımı başladı. Mevsim kış, hava soğuk ve yağışlı olmasına rağmen kadınlar özellikle gece dışarı çıkarken çorap giymiyorlar.

Haberin Devamı

ARTIK BAHANE KALMADI!

Kışa inat özgür bacaklar

Evet zor, evet “Bacağım var” diyen herkesin harcı değil... Ve evet, kışın da aynen yaz aylarındaki gibi bacaklara bakım yapmayı gerektiriyor. Havanın derecesi ne olursa olsun güzelliğe toz kondurmamak için üşümemek ya da üşümüyor gibi gözükmekse şart.

Gelgelelim çorapsızlık çok moda. Bu yüzden özellikle ünlüler toplu çorap çıkarma eylemi yapıyorlar! Türkiye’de son örneklerini geçen hafta düzenlenen Elle Stil Ödülleri gecesinde gördük. Tülin Şahin, Özge Ulusoy, Yasemin Allen ve Eda Taşpınar’ın çıplak bacakları uzun elbiselerinin yırtmaçlarından çıktı. Işıl Rençber, Atiye ve Burcu Esmersoy mini elbiselerini çorapsız giydi.

Kişisel fikrimi sorarsanız ben oldum olası naylon çorap sevmem, estetik bulmam. Çıplak bacak, gerçek ten rengi her zaman tercihimdir. Hatta geçmişte Ulus 29, Reina gibi gece mekânlarının tuvaletinde birçok hemcinsime “O çorabını çıkarırsan daha güzel olur” demişliğim bile vardır. Beni sapık zanneden tüm kadınların gözünde bu yazıyla aklandığımı umuyorum.

Çıplak bacak trendinin yükselmesinde açık ayakkabıların katkısı çok. Dondurma gibi onlar da artık ‘mevsimsiz’ sayıldığı, açık ayakkabı kışın da giyildiği için çoraplar çıkarılıyor. Hem artık kadınlar daha çok spor yapıyor. “Dizim sarktı, üst bacağım sallanıyor” gibi gerekçeler de bu gerekçeleri saklayacak çoraba ihtiyaç da azaldı. Beyaz bacakların imdadınaysa renklendiren kozmetik kremler ve solaryum yetişiyor. Bronzluk da yakalanınca bacaklar tamamen özgürleşebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!