Hipsterların gizli alışveriş durakları

Güncelleme Tarihi:

Hipsterların gizli alışveriş durakları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 10:20

Hipsterların stili; mesaj içerikli tişörtler, kısa pantolonlar, renkli çoraplar ve kemik gözlüklerde saklı. Peki bu kıyafetleri nereden alıyorlar? İşte cevabı...

Haberin Devamı

İlk olarak 1940 yıllarında Amerika'da bir alt kültür olarak ortaya çıkan hipster akımı, 1950'li yıllarında toplumdan kendini ayırma ve farklı görünme olarak daha baskın şekilde gözleniyor. Popüler olanı reddeden  bir hayat yaşayan hipsterler bugünlerde giyim tarzlarıyla günümüz gençliğine ilham olmuş durumda.

Son zamanlarda sokakları saran dar paçalı denimler, mesaj içeren t-shirtler, kemik çerçeveli gözlükler ve desenli çoraplarla hipsterler oldukça renkli görüntülere sahne oluyor. Siz de hispter modasına ayak uydurmak istiyorsanız ikinci el butikleri ve konsept mağazaları sıkı takibe almanızda yarar var. İşte İstanbul'da hispterlerin gizli alışveriş durakları:

 

1. LAB İSTANBUL

Hipsterların gizli alışveriş durakları

Haberin Devamı

Karaköy Fransız Geçidi'nde bulunan Lab İstanbul, tasarım ve vintage bir gözlük butiği. Her döneme ait gözlüğün kendinize en yakışanını bulabileceğiniz butik, pek çok yerli ve yabancı ünlünün İstanbul alışveriş listesinde de ilk sıralarda yer alıyor. Kemikli, ahşap, yuvarlak ve kare her tarzda gözlüğü bir arada sunan butikte hipster modasına uymak isteyenlerdenseniz seçiminiz kemik çerçeveli ve renkli camlı gözlüklerden yana olsun.

 

2. HOUSE OF PAPER

Hipsterların gizli alışveriş durakları

Lab İstanbul'a komşu olan mekan, Karaköy'deki hipster alışveriş duraklarından biri. Kağıt kullanarak tasarım adına aklınıza gelebilecek en orijinal ürünlerin yanı sıra t-shirtler, çanta ve aksesuarlar da hispterleri oldukça cezbedecek gibi görünüyor.

 

3. BEY

Erkek giyim mağazası Bey, İstanbul'da kuzey Avrupa stilinin en iyi temsilcisi. Yurtdışından pek çok tasarımcının ürünlerini mağazada bulabilirsiniz. Kendi üretimleri olan papyon ve kravatlar hipster akımının en aranan parçalarından. Yerli markaların da başarılı aksesuar ve giyim ürünlerini butikte bulabilirsiniz. Butik, geniş camları ve estetik görsel düzenlemesiyle ziyaretçilerini mağazaya mıknatıs gibi çekiyor.

 

4. SHOPİ GO

Haberin Devamı

Hipsterların gizli alışveriş durakları

Lüks konsept mağazası deyince kentte akla ilk gelen yer Nişantaşı'ndaki Shopi go. Moda hayatına online platformda başlayıp daha sonra offline'da da şansını denemeye karar veren mağaza, avangard ve orjinal parçalar arayan, ana akım modaya kafa tutan tasarımlarıyla ön plana çıkıyor. Mağaza minimal dekorasyonu ile oldukça havalı. Mesaj içeren t-shirtlerden farklı kulaklık ve aksesuar modellerine kadar hispterlerin aradığı herşeyi bu sıradışı mağazada bulması mümkün.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!