Hangi vücut tipi hangi jean’i giymeli?

Güncelleme Tarihi:

Hangi vücut tipi hangi jean’i giymeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 10:31

Vücut tipine göre giyinmek çok önemlidir. Özellikle jean pantolon gibi hayat kurtaran bir parçanın size yakışıp yakışmaması çok daha önemli. Ancak çoğumuz beğendiğimiz jean’i alırken vücut tipimize uygun olup olmadığına değil de rengine, bel boyuna ya da sadece darlığına bolluğuna bakarız. Oysa bu kadar sık kullandığımız bir giysi olan jean seçimini yaparken de bedeninizin özelliklerine göre seçmeniz, hem rahat hem güzel görünmenizi sağlar. Bu nedenle vücut tipinizi belirleyin ve bu tipe uygun jean seçin.

Haberin Devamı

Düz hatlara sahipseniz

Düz hatlara sahip bir vücudunuz olduğu için bir kadın olarak sık sık bu durumdan yakınıyor olabilirsiniz. Ancak jean seçimi açısından oldukça şanslısınız. Çünkü hem bol hem dar kesimleri rahatça kullanabilirsiniz. Bacak kısımları geniş, bol paçalı boyfriend jean’ler de vücut hatlarınızı ortaya çıkaran skinny jean’ler de sizde mükemmel durur. Bir öneri olarak skinny jean’lerde arka cepleri aşağıda duran modelleri tercih ederseniz kalçanız daha kalkık durur ve düz vücut hatlarınız biraz hareket kazanır.

Hangi vücut tipi hangi jean’i giymeli

Vücudunuza göre bacaklarınız kısaysa

Eğer bacaklarınız vücudunuza göre kısaysa yapmanız gereken tek şey biraz göz boyamak. Bunun için aşağıya doğru bollaşan paça modellerini tercih edebilirsiniz. Paça boyunuzu yüksek tutup altına bir de topuklu ayakkabı giyindiğinizde ise otomatik olarak uzun görüneceksiniz. Ben ille de dar bir jean giyinmek istiyorum diyorsanız ise yüksek belli modeller bacak boyunuzu daha uzun gösterecektir. Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise açık renklerden uzak durun.

Haberin Devamı

Hangi vücut tipi hangi jean’i giymeli

Kıvrımlarınız göz dolduruyorsa

Türk tipi kadınların tam tarifi olan hafif dolgun bir vücuda sahipseniz, yine paçalara doğru bollaşan modelleri tercih etmeniz hatlarınızı yumuşatacak ve boyunuzun daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Yüksek belli modeller ise göbeğinizi toparlayacağından vücudunuzu daha şekilli gösterir.

Hangi vücut tipi hangi jean’i giymeli

Armut şeklinde bir vücuda sahipseniz

Eğer üstünüz dar kalçalarınız genişse sizin düz kesimlerde bir jean tercih etmeniz gerekir. Bu düz görüntü kalçalarınızın hatlarını da yumuşatır. Altına mutlaka topuklu bir ayakkabı giyinin ki bedeninizin üst kısmıyla daha orantılı bir görüntünüz olsun.

Haberin Devamı

Hangi vücut tipi hangi jean’i giymeli

Uzun bacaklarınız varsa

Dünya üzerinde skinny jean’lerin en çok yakıştığı insan sizsiniz. Bu nedenle hiç çekinmeden her renkten bir skinny jean edinin ve keyfini çıkarın. Ancak güzel bir orantı yakalamak için düşük belli modelleri tercih edin. 

BAKMADAN GEÇME!