Evinizi daha aydınlık göstermek için ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Evinizi daha aydınlık göstermek için ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 12:50

Aydınlık ve ferahlık, evlerin dekorasyonlarında ve yaşam alanlarımızın bize kendimizi iyi hissettirmesi için gerekli olan en önemli unsurlardan biridir. Ancak basık tavanlı, küçük alanlı ya da az pencereli şehir evlerini de bazı dekorasyon hileleri ile aydınlık göstermek ve ferah bir görünüme kavuşturmak mümkün. Nasıl mı? Gelin birlikte bakalım.

Haberin Devamı

Herkes iç mimari açıdan özenle tasarlanmış, aydınlık, yüksek tavanlı, boydan boya pencereleri olan, geniş yaşam alanlarına sahip evlerde yaşayacak kadar şanslı değil ne yazık ki. Özellikle büyük şehirlerin merkezlerinde yer alan apartmanlarda yaşayanlar için geniş ve ferah evler bulmak pek de mümkün değil. Fakat önereceğimiz bazı ipuçları ile evinizi daha ferah göstermek mümkün...

AÇIK RENKLİ DUVARLAR 

Evinizi daha aydınlık göstermek için ipuçları

Kaynak: Honeybee Interiors
Evlerimizin duvarlarının üzerindeki renk, desen ve dokunun, yaşam alanlarının nasıl göründüğüyle doğrudan bir ilişkisi vardır. Alanın genişliği, basıklığı ya da ferahlığı üzerinde oldukça yüksek bir etkiye sahip olan duvarların açık ve parlak renklere ve eğer duvar kağıdı kullanılıyorsa sade desenlere sahip olması, odaların daha ferah ve aydınlık görünmesini sağlar.

AYNALAR

Haberin Devamı

Evinizi daha aydınlık göstermek için ipuçları

Kaynak:Rupert Bevan Ltd

Dekorasyonda ayna kullanımı her zaman yaşam alanlarının şıklık derecesini arttıran yöntemlerden biridir. Eğer metrekare açısından küçük ya da yükseklik açısından basık bir eviniz varsa, evinizi daha ferah ve aydınlık hale getirmenin en etkili yöntemlerinden biri de ayna şıklığında ve pırıltısından yararlanmaktır.

Özellikle duvarlardaki boydan boya ayna dekorasyonları yaşam alanlarının hacmini görünürde neredeyse iki kat arttırıyor. Eğer bir cepheyi boydan boya aynayla kaplamak istemiyorsanız, o halde geniş ve yalın çerçeveli ya da çerçevesiz aynalar kullanabilirsiniz.

KAPALI DEPO ALANLARI

Evinizi daha aydınlık göstermek için ipuçları

Kaynak: Victoria Plasencia Interiorismo

Açık raflar ve depolama alanları, eşya ve aksesuarlarIn düzenli görünmesi için oldukça ideal bir seçenek olsa da, açık rafların içindeki eşyalar yaşam alanlarının daha kalabalık ve dolayısıyla daha karanlık ve basık görünmesine neden olur. Bu yüzden de kısıtlı bir alana sahip olan karanlık ya da loş odalar için kapalı dolap ve çekmeceler her zaman daha ferah bir görünüm sağlar.

Haberin Devamı

PENCERELERİ ÖZGÜRLEŞTİRİN

Evinizi daha aydınlık göstermek için ipuçları

Kaynak: Logos Mimarlık

Her ne kadar Türkiye’de perde kullanımı çok yaygın olsa da, küçük bir eviniz varsa pencereleri olabildiğince özgür bırakmalısınız. Böylelikle odanız çok daha özgür ve rahat bir görünüme kavuşacaktır. Kalın, ağır desenli ve gösterişli perdelerden kaçının ve ince dokulu, açık renkli perdeleri tercih edin.


HER KÖŞEYİ AYDINLATAN BİR IŞIKLANDIRMA SİSTEMİ 

Evinizi daha aydınlık göstermek için ipuçları

Kaynak: Ahmet Türkmen Mobilya ve Dekorasyon

Çoğu yaşam alanı yalnızca tek bir avizeye ya da tek noktadan aydınlatmaya sahip oluyor. Bu da odaların bazı köşelerinin karanlıkta kalmasına ve karanlıkta kalan köşelerin de odayı daha küçük göstermesine sebep oluyor. Oysa özellikle küçük ve dar odalarda birkaç farklı noktadan yayılan ve köşeleri de aydınlatan sağlam bir aydınlatma sistemi odanın tüm atmosferini değiştirebilir, mekanı çok daha aydınlık ve ferah bir hale getirebilir. Tek bir avizeyle yetinmeyin; lambaderler, abajurlar, duvar aplikleri ve tavan spotları ile yaşam alanlarınızın her köşesinin aydınlandığına emin olun.

Haberin Devamı


KONFORLU VE NÖTR RENKLİ MOBİLYALARI TERCİH EDİN 

Evinizi daha aydınlık göstermek için ipuçları

Kaynak: Engel & Völkers Bodrum

Gösterişli, koyu ve keskin renkli mobilyalar, yaşam alanlarının olduğundan daha küçük ve karanlık görünmesine sebep olan unsurlardan biridir. Eğer çok geniş bir alana sahip değilseniz, klasik avangart tarzı şaşalı ve süslü koltuk takımları sizin için çok da ideal bir tercih olmayabilir. Daha sade, modern tarzlı ve yumuşak renk tonlarına sahip mobilyalar tercih ederseniz; odanızın, Engel&Völkers Bodrum tarafından dizayn edilen bu şahane oturma odasındaki gibi çok daha aydınlık görüneceği kesin.

ŞEFFAF MALZEMELİ SEHPA VE MASALAR 

Haberin Devamı

Evinizi daha aydınlık göstermek için ipuçları

Kaynak: Aziz Sariyer

Tıpkı açık renkli mobilya seçmek gibi, odalarda yer alan şeffaf malzemeli aksesuarlar da yaşam alanlarının ferah ve aydınlık yapısını arttırır. Sehpa, masa ve orta sehpa gibi mobilyalarınızı tercih ederken; mümkün olduğunca ışığın içinden geçip ilerleyerek yayılabileceği cam ya da başka malzemelerden şeffaf yapıları tercih edin.

ZEMİNİ DE HESABA KATIN 

Evinizi daha aydınlık göstermek için ipuçları

Kaynak: Mona Casa

Odanızın zemini için halı, kilim ya da parke seçerken zeminin içerideki ışığı yansıtan bir unsur olduğunu aklınızdan çıkarmayın ve özellikle parlak ve açık renkleri tercih edin. Koyu renk bir halıya sahip olan oturma odasının aydınlanması, açık renk halılı bir oturma odasının aydınlanmasından çok daha zor olacaktır.

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!