Elegan, modern ve ulaşılabilir

Güncelleme Tarihi:

Elegan, modern ve ulaşılabilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 10:18

Türkiye’nin stil ikonlarından Arzu Sabancı’nın elegan ve modern stilini, ulaşılabilir fiyatlarla yakalamak isteyenlere iyi haber: Daha önce hazırladığı kapsül koleksiyonlarla tasarımcılık alanında iddialı olduğunu kanıtlayan Arzu Sabancı, bu kez mağaza zinciri Koton’la anlaştı. Ortaya çıkan sonuç, 67 parçalık özel koleksiyon ‘Arzu Sabancı For Koton’.

Haberin Devamı

O cemiyet hayatının ve iş dünyasının tartışmasız en şık kadınlarından. Topshop, Pinko gibi moda devlerinin Türkiye’ye getirilmesini sağlayan,  hazırladığı kapsül koleksiyonla başarı kazanan Arzu Sabancı, bu kez günün trendlerini makul fiyatlarla sunan mağaza zinciri Koton’la işbirliğine gitti. 14 Mart’ta özel bir sunumla Türkiye’de 90, yurtdışında 96 mağazada yerini alacak. Sabancı, koleksiyonu şöyle anlatıyor: “Ben Arzu olarak ne giymekten hoşlanıyorsam, benim tarzımı gösteren bir koleksiyon oluşturduk.  Tasarımları hayata geçirirken doğrudan kendi stilimi yansıtmaya çalıştım. Gardırobumda yer alan favori parçalarla yarattığım kombinler ve kişisel tercihlerim koleksiyonun hazırlık aşamasında bana ilham verdi. Bu nedenle koleksiyon, feminen ve modern bir duruş ile stilini ifade eden her yaştan kadına hitap ediyor. Şimdiden uyarıyorum, mağazaya gelen moda tutkunları seçmekte zorlanacaklar. Koleksiyondaki her bir parçayı almak isteyecekler...”

Haberin Devamı

Elegan, modern ve ulaşılabilir

İKİ FARKLI TEMA

Arzu Sabancı for Koton’ dünyada da hâkim olan iki temadan oluşuyor; militer ve marin... Detaylarına gelince; Arzu Sabancı “Kırmızı, haki gibi tonlarla mavi, sarı ve beyazın hâkim olduğu bir koleksiyon yarattık” diyor ve ekliyor: “Dore ve lame işlemelerin yanı sıra leopar ve puantiye desenlerini de kullanmayı tercih ettik. Bununla birlikte yıldız motiflerini de tasarımlar üzerinde en zarif şekilde ortaya koyduk. Işıltılı işlemelerle süslenen militer parkalar, daha maskülen kesimli ve kol detaylı poplin gömlekler, sırt detaylı haki ceket, bel hatlarını ön plana çıkaran yüksek bel ‘paper bag’ pantolonlar, nakış detaylı beyaz brode elbiseler dikkat çeken tasarımlarımız arasında. Kişisel olarak omuz detaylarının yer aldığı parçaları çok beğeniyor ve tercih ediyorum. Bunu koleksiyona da yansıttım. Açık ve asimetrik omuz detaylarının kullanıldığı parçalar favorilerim arasında yer alıyor.”

Haberin Devamı

Peki Koton’la işbirliğine gitme fikri nasıl çıktı?  Sabancı, şöyle açıklıyor: “Koton, dünya trendlerini takip ederek çok güçlü koleksiyonlar hazırlayan bir marka. Yeni trendleri belirlemesinin yanı sıra bu konudaki duruşuyla beni her zaman etkiledi. Gülden Yılmaz’dan bana bir teklif geldiğinde mutlu oldum. Sevdiğim işi, çok başarılı bulduğum bir Türk markasıyla beraber yapmak ve ulaşılabilir fiyatlara moda tutkunlarıyla buluşma duygusu beni heyecanlandırdı. Koleksiyonun tüm hazırlık sürecinde de titiz bir çalışma yürüttük. Ortaya da içimize sinen, çok iddialı bir koleksiyon çıktı.”

BAKMADAN GEÇME!