Duvarların dili: Modern duvar dekorasyonu fikirleri

Güncelleme Tarihi:

Duvarların dili: Modern duvar dekorasyonu fikirleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 14:30

Yaşam alanlarımızı çevreleyen duvarların dili olsa, muhtemelen kusursuz bir dekorasyon için onları es geçmememizi söylerlerdi. Evlerimizi dizayn ederken çoğu zaman üzerinden atladığımız ayrıntılardan biri de duvarlar. Oysa güzel bir duvar dekorasyonu vasat bir oda dizaynını estetik ve göz alıcı bir hale getirebilecek kadar kuvvetli bir etkiye sahiptir.

Haberin Devamı

Yeni ve düzgün bir duvar boyasının bile bir evi ne kadar değiştirdiğini düşünün. Bir evin temiz, düzenli, güzel ve stil sahibi görünmesinde duvarların etkisi çok büyüktür. İşte bu yüzden, özellikle modern dekorasyonlarda duvarları boş bırakmak yerine birbirinden göz alıcı tasarım tercihleri uygulanıyor. İşte onlardan bazıları... 

POSTER VE AFİŞLERLE SOFİSTİKE BİR ORTAM 

Duvarların dili: Modern duvar dekorasyonu fikirleri

Kaynak: Wallart Argentina

Sinema tutkunları, müzikseverler ve sanat aşıkları için oturma odalarının bir duvarının sanatsal bir sergi niteliği taşımasından daha güzel ne olabilir? Film afişleri, konser duyuruları, sergi açılışları, en sevdiğiniz albümün kapağının posteri... Tüm bunlar duvarlarınızı süsleyebilecek şahane dekorasyon malzemeleri aslında. Elbette bu afişlerin akıbetinin lise yıllarında duvarımıza astığımız posterlere benzememesi için tek yapmanız gereken şık çerçevelerle bu poster ve afişleri odanızın bir duvarını kaplayacak şekilde düzenlemek.

Haberin Devamı

ÇİZGİLİ DUVARLAR İLE İLLÜZYON YARATIN

Duvarların dili: Modern duvar dekorasyonu fikirleri

Kaynak: Prego Sem Estopa by Ana Cordeiro

Çizgili tasarımlar modern dekorasyonların en çok kullanılan desenlerinden biri. Çizgilerin dinamik yapısı duvar dekorasyonunda kullanıldığında ise harikalar yaratıyor. Modern bir dokuyla şık bir görünüm yaratan çizgili duvar desenleri, yatak olarak kullanıldığında küçük alanların daha geniş görünmesini sağlarken, dikey kullanıldığında ise tavanın daha yüksek ve duvarların daha uzun görünmesine neden oluyor.

PUANTİYE ŞİRİNLİĞİ 

Duvarların dili: Modern duvar dekorasyonu fikirleri

Kaynak: Wzorywidze.pl

Hem giyim modasında hem de dekorasyonda sevimli bir motif olarak popüleritesini yitirmeyen puantiye; asla eskimeyen ve her tarza uyum sağlayan desenlerin en başında geliyor. Eğer yaşam alanlarınızda romantik ve sempatik bir atmosfer yaratmak istiyorsanız puantiyeli duvar kağıdı seçeneğini mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

EVDE SOKAK SANATI 

Duvarların dili: Modern duvar dekorasyonu fikirleri

Kaynak: Bilderwelten.de

2000'li yılların sanat anlayışında oldukça önemli bir yer tutan sokak sanatı, kendini en çok grafitilerde gösteriyor. Siz de sokak sanatıyla ilgileniyorsanız ve sokaklarda gördüğünüz grafitiler sizde de hayranlık uyandırıyorsa, en son trendlerden biri olan grafiti desenli duvar kağıtlarını evinizin dekorasyonunda kullanabilirsiniz. Ya da daha da güzeli, oturma odanızın bir duvarına gerçek bir grafiti yaptırmak...

DUVAR LAMBALARININ CAZİBESİ

Duvarların dili: Modern duvar dekorasyonu fikirleri

Kaynak: Devangari Design

Aplik olarak da adlandırılan duvar lambaları yalnızca estetik, şık ve modern bir duvar dekorasyonu unsuru oldukları için değil, aynı zamanda tepe lambalarından ve direkt ışıklandırmalardan çok daha sağlıklı bir aydınlatma sağladıkları için de son yılların en çok tercih edilen ışıklandırma unsurları olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

ÜÇ BOYUTLU BİR DÜNYA

Duvarların dili: Modern duvar dekorasyonu fikirleri

Kaynak: For-Arte, Lda

Duvar kağıtları eskiden hem uygulanması hem temizliği ve bakımı zor olan ve çoğunlukla benzer desenli sıradan uygulamalardı. Ancak bugün binlerce farklı desen ve modele sahip, üstelik uygulaması da bakımı da çok kolay olan silinebilir ve neme karşı dayanıklı duvar kağıtları üretiliyor. En dikkat çekici ve modern duvar kağıdı modellerinden biri de üç boyutlu resimlerle yaşam alanlarına benzersiz bir ferahlık ve genişlik katan, aynı zamanda da sıra dışı ve stil sahibi görünümleriyle öne çıkan bu tarz duvar kağıtları.

ARTİSTİK DOKUNUŞLAR İLE DUVARLARINIZA KİŞİLİK KATIN

Haberin Devamı

Duvarların dili: Modern duvar dekorasyonu fikirleri

Kaynak: Studio Radicediuno

Özellikle son yıllarda sıkça gördüğümüz duvar dekorasyonu trendlerinden biri de el yazısı ve çizimlerle tasarlanan desenler. Hem çarpıcı, hem zarif, hem de sanatsal bir etkiye sahip olan bu tip desenler, yazılar ve motifler, tıpkı vücudumuzdaki dövmeler gibi kişilik özelliklerimizi de yansıtan ve tamamen kendi tasarımımızı oluşturabileceğimiz benzersiz dekorasyon unsurları olarak da öne çıkıyor.

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!