Düşük bütçelerle büyük değişimler: Aydınlatma üniteleri

Güncelleme Tarihi:

Düşük bütçelerle büyük değişimler: Aydınlatma üniteleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 11:48

Eğer evinizin dekorasyonundan sıkıldıysanız ama bütçeniz dekorasyonunuzu yenilemenize izin vermiyorsa, son derece ekonomik bir seçenek olan aydınlatma üniteleri ile evinizin görünümüne yepyeni ve harika bir görüntü verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Evlerimizdeki dekorasyonları oluştururken genellikle işe önce mobilyalardan başlarız. Duvar rengi seçeriz, tamamlayıcı aksesuarlar üzerine düşünürüz. Ancak dizaynımızı oluştururken aydınlatmanın nasıl olacağına dair pek de kafa yormayız. Oysa bir yaşam alanının aydınlatması mekanın atmosferini belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Dikkat edecek olursanız, iç mimar ya da dekoratör gibi profesyoneller tarafından dizayn edilen evlerin ortak özellikleri aydınlatmalarının son derece incelikli bir tasarıma sahip olmasıdır. İyi tasarlanmış aydınlanma unsurları son derece sıradan bir dekorasyonu bile harika bir görünüme kavuşturacak kadar kuvvetli bir tasarım ögesidir. Bu yüzden de eğer evinizin dekorasyonundan sıkıldıysanız ama bütçeniz dekorasyonunuzu yenilemenize izin vermiyorsa, son derece ekonomik bir seçenek olan aydınlatma üniteleri ile evinizin görünümüne yepyeni ve harika bir görüntü verebilirsiniz. Peki evlerimize aydınlatma sistemleri ve ögeleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Hangi odalarda hangi tür aydınlatma unsurları kullanmak gerek? İşte birbirinden şık ve ilham verici örneklerle dekorasyonda ışıklandırmanın önemi... 

 

Haberin Devamı

İŞLEVSEL AYDINLATMA KATMANLARI

Düşük bütçelerle büyük değişimler: Aydınlatma üniteleri

Yaşam alanlarınız için aydınlatma sistemleri oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey işlevselliktir. Unutmayın ki işlevsel ışıklandırma sistemleri aynı zamanda estetik görünümü de beraberinde getirir. Bu yüzden de katmanlı ışıklandırmalar her zaman en şık ve en ideal ışıklandırma biçimi olmuştur. Özellikle birden fazla işlevi olan farklı amaçlarla kullanılan odalarda her amaç için farklı bir aydınlatma tercih etmelisiniz. Örneğin oturma odanızda keyifli bir sohbet ve sosyalleşme ortamı oluşturmak için genel aydınlatma seçeneği olan şık avizelerle tavan aydınlatmalarının yanı sıra, televizyon izlerken kullanabileceğiniz daha loş ve sinema seyrine uygun ortam yaratan duvar aplikleri ve kalabalık olmayan zamanlarda oturma odanızda dinlenirken kullanabileceğiniz daha az alanı aydınlatan ama yeteri kadar ışık saçan lambaderleri bir arada kullanabilirsiniz. Her bir ayrı işlev için ayrı bir aydınlatma ögesi kullanmanız aynı zamanda gerekli olmadığı zamanlarda da aşırı ışıklandırmayı önleyecek ve elektrik tasarrufunda bulunmanızı da sağlayacak.

 

Haberin Devamı

MUTFAKTA İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRAN VURGULAR

Düşük bütçelerle büyük değişimler: Aydınlatma üniteleri

Kaynak: Arquitetamos Escritorio Autonomo

Mutfak alanı çoğunlukla aktif olarak yemek yaparken bir çalışma alanı olarak kullandığımız odadır ve bu yüzden mutfakta aydınlatmanın önemi çok büyük. Mutfağınızda kullanacağınız ışıklandırma tercihlerine karar vermeden önce mutlaka hangi bölgeyi daha çok kullandığınızı ve en çok nerelerde ışığa ihtiyaç duyduğunuzu belirleyin. Tezgahın üstünü vurgulayan LED lambalar, mutfak adası gibi alanları vurgulayan geniş ve modern avizeler mutfakta işinizi kolaylaştırmakla kalmıyor aynı zamanda harika bir estetik de oluşturuyor. Yemek alanında da aynı şekilde yemek masasını vurgulayan ve masanın tam üzerine denk gelen avizeleri kullanabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

DİNLENDİRİCİ YATAK ODALARI

Düşük bütçelerle büyük değişimler: Aydınlatma üniteleri

Kaynak: ABB Design Studio

Yatak odaları için ışıklandırma seçeneklerini gözden geçirirken mutlaka dinlendiricilik ve yenileyici bir atmosfer oluşturabilmek hedeflenmeli. Yatak odaları için tavan aydınlatması çok kullanılmasa da yine de gerekli bir unsur. Ancak esas ışıklandırma ögesi pek tabii ki baş ucunda kullanacağınız abajurlar. Şık abajurlar tüm yatak odanızın havasını değiştirmeye yetecek kadar kuvvetli tasarım unsurlarıdır.

 

IŞIL IŞIL BANYOLAR

Düşük bütçelerle büyük değişimler: Aydınlatma üniteleri

Kaynak: Esra Kazmirci Mimarlık

Banyolar da farklı noktalarda ışık kaynaklarının gerekli olduğu yaşam alanlarından biri. Banyoda kullandığınız genel tavan aydınlatmasının dışında mutlaka lavabo bölgesinde özellikle aynayı aydınlatacak uygulamalar yapmalısınız. Traş, cilt bakımı, makyaj gibi işlemler mutlaka ışık gerektiren işlemlerdir. Bunun dışında duşakabin alanı da özel olarak ayrıca ışıklandırılırsa çok daha güzel bir banyo görünümü elde edersiniz.

 

Haberin Devamı

EĞLENCELİ FİKRİLERE AÇIK OLUN

Düşük bütçelerle büyük değişimler: Aydınlatma üniteleri

Kaynak: Lieselotte

Eviniz için aydınlatma unsurlarını seçerken her zaman alışılmış olan ve sıradan modelleri kullanmak yerine sıra dışı, ezber bozan ve eğlenceli ışıklandırma unsurlarını tercih ederseniz yaşam alanlarınıza eşsiz bir özgünlük katabilirsiniz; üstelik mobilyalarınızı değiştirmenize hiç gerek kalmadan!

 

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!