Dudak dolgunlaştırmayla ilgili bilmek istediğiniz her şey!

Güncelleme Tarihi:

Dudak dolgunlaştırmayla ilgili bilmek istediğiniz her şey
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 14:43

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk “Bu estetik operasyon daha büyük ya da daha dolgun dudaklar isteyen herkes için uygundur. Buna ek olarak dudak anormallikleri ile doğan veya dudaklarında sonraki yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı ile deformasyon ya da şekil bozukluğu oluşan kişiler için de uygundur. Dudak estetiğinde seçim yapabileceğiniz çok sayıda farklı prosedür var. Bazı durumlarda birkaç teknik bir arada da kullanılabilir.”

Haberin Devamı

GEÇİCİ DUDAK DOLGUSU

“Dudaklar dolgu enjeksiyonları ile geçici olarak dolgunlaştırılabilir. Bu işlem için çok çeşitli dolgu malzemesi türü bulunmaktadır. Bunların arasında cildin doğal yapısında da bulunan hyalüronik asit dolgu malzemeleri güvenilirliğinden dolayı çok daha fazla tercih edilmektedir. Dudak dolgusu estetiği ile dudakların şekli ve hacmi değiştirilir. Yüze daha enerjik ve sağlıklı bir görünüm kazandırılabilir. Dolgu enjeksiyonlarının etkisi kullanılan malzemenin türüne göre 3 ay ile 2 yıl arasında devam edebilir. Bu sürenin ardından dolgu enjeksiyonu işleminin tekrarlanması gerekir.”

Dudak dolgunlaştırmayla ilgili bilmek istediğiniz her şey

Haberin Devamı

YAĞ ENJEKSİYONU İLE DUDAK DOLGUSU

“Yağ enjeksiyonu dolgusunun ömrü diğer dolgulara göre daha uzun sürelidir. Dolgu enjeksiyonu tekniğinde hastanın kendi yağ hücrelerinin kullanılması, alerji riskinin en az inmesi avantajını sağlamaktadır. Kişinin kendi yağı, mikro ya da nano teknolojili yağ almak ve enjekte etme teknikleri kullanılarak yapılabilir. Bu işlemde kişinin kendi vücudundan liposuction prosedürü kullanılarak alınan yağ hücreleri enjeksiyon tekniği ile kişinin dudaklarına enjekte edilir. Yağ hücreleri genellikle kişinin karın ya da kalça bölgesinden alınır. Yağ enjeksiyonu tekniğinde de dudağın şekli hemen ortaya çıkar. Herhangi bir şekilde yara izi kalmaz, dudakta şişme oluşmaz. Enjekte edilen yağ hücreleri zamanla vücut tarafından emileceği için bu işlemin de ortalama 1 ya da 2 yıl içinde tekrarlanması gerekir.”

Güzellik Salonlarında İndirimi Bakımlar İçin Tıkla

Dudak dolgunlaştırmayla ilgili bilmek istediğiniz her şey

EN UYGUN TEKNİK NASIL SEÇİLİR?

“Dudak estetiğinde dudak dolgusu enjeksiyonları implant kullanılarak yapılan kalıcı dudak prosedürlerine nazaran çok daha güvenilirdir. Bunun başlıca sebebi dudağın yaşlanmaya devam etmesidir. Yılda bir kez dudağın şekli ihtiyaca göre yeniden revize edilir ve dolgunluğu ayarlanabilir. Aynı zamanda dudak enjeksiyonlarının kolay uygulanır olması, sonuçlarının hemen ortaya çıkması ve iyileşme sürecine ihtiyaç olmaması da sunduğu diğer avantajlar arasındadır.”

Haberin Devamı

Dudak dolgunlaştırmayla ilgili bilmek istediğiniz her şey
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

“Dudak dolgusunda şekil ve hacim ise kişinin yüzüyle orantılı olacak şekilde belirlenir. Günümüzde tasarım konusunda 3D simülasyon cihazlarından faydalanılmaktadır. Bu sayede hasta operasyondan önce nasıl bir dudağa sahip olacağını hazırlanan görüntüleri üzerinden gerçeğe en yakın haliyle görebilir. Enjeksiyon tekniklerinde dudağın yeni şekli hemen ortaya çıkar. Non-invaziv bir işlem olduğu için iyileşme sürecine de gerek olmaz. Güneş ışıklarının en düşük olduğu mevsimler estetik operasyon açısından en uygun dönemlerdir. Dudakları güneşten korumak zor olduğu için dolgun dudaklara sahip olmak isteyenler için en uygun dönemdir.”

Haberin Devamı

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

 

BAKMADAN GEÇME!