Dolgun saçlar için pratik bakım önerileri

Güncelleme Tarihi:

Dolgun saçlar için pratik bakım önerileri
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 12:15

Parlak ve dolgun saçlar herkesin hayali. Bunun için önemsemeniz gereken düzenli bakım yapmak ve dengeli beslenmek.

Haberin Devamı

Herkes dolgun ve ışıl ışıl parlayan saçlara sahip olmak ister. Dolgun saçlara sahip olmanın yolu ise sağlıklı ve doğru bakım yapılmış saçlardan geçer. İşte daha dolgun ve canlı saçlar için saç bakım önerileri:

Yüksek ısıdan uzak durun

Fön, maşa ve düzleştirici gibi cihazlar, kurutma ve şekil verme işlemlerini yüksek ısı ile gerçekleştirdiğinden saçı yıpratır ve yakar. Dolgun saçlar için saçınızı uzun süre kurutmamalı ya da sık sık şekillendirmemelisiniz.

Dolgun saçlar için pratik bakım önerileri

Doğal yapısını bozmayın

Düz ya da kıvırcık saçlara sahip olabilirsiniz. Doğal saç yapınızı değiştirip olduğundan daha farklı görünmesini sağladığınızda kendi dolgunluğu ve hacmini yok edebilirsiniz. Birkaç saatliğine daha şekilli ve hoş görünecek saçları, her zaman dolgun şekilde kullanabileceğiniz saçlara tercih etmiyorsanız saçınızda çok fazla değişiklik yapmamaya özen göstermeniz gerekir.

Haberin Devamı

Boya ve kimyasallardan uzak durun

Saç boyası ve kimi şampuanlarda yer alan zararlı kimyasallar, saç derisinden saç tellerine kadar yıpranmaya neden olur. Yıpranan saçlar, dolgun ve sağlıklı görünmez. Daha dolgun saçlar için doğal içerikli boyalara, saç kınalarına ve zararlı katkı maddesi bulunmayan saç bakım ürünlerine yönelmelisiniz.

Dolgun saçlar için pratik bakım önerileri

Biotin içerikli ürünlere yönelin

Tırnakları da güçlendiren biotin saç ve saç derisine de iyi gelir. Saçlarınızın daha gür ve sağlıklı olmasını sağlayan biotin, kozmetik mağazalarında bulunan pek çok saç bakım ürünü içerisinde yer alır. Dilerseniz biotini tablet halinde de doğrudan tüketebilirsiniz.

Kestirmeyi deneyin

Uzayan saç özellikle de ince telli ve düzse giderek hacmini ve dolgunluğunu kaybeder. Daha dolgun saçlar için saçlarınızı çok fazla uzatmamanız etkili bir çözüm olacaktır. Özellikle küt ve omuz hizasında saçlar daha dolgun, hacimli görünecektir.

Haberin Devamı

Dolgun saçlar için pratik bakım önerileri

Tararken hassas olun

En iyi saç bakımını da yapsanız da saçlarınızı yanlış taramanız sonucu kırıklar meydana gelir. Kırılan ve yıpranan saç dolgun görüntüsünden uzaklaşır ve elektriklenir. Tararken saçınızı yıpratmamak için doğru fırçayı seçmeniz gerekir. Bunun için plastik fırçalar yerine kıllı fırçaları kullanmanız daha iyi olacaktır. Ayrıca saçlarınızı ıslakken değil kuruyken taramak ve kolayca açılması için mavi su gibi ürünlerden destek almak da zararı en aza indirgeyecektir.

BAKMADAN GEÇME!