Dekolte giymenin kuralları

Güncelleme Tarihi:

Dekolte giymenin kuralları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2014 02:42

Dekolte çoğu zaman seksi ve çekicidir, tabi sınırlarını bildiğinizde! İşte dekolte giymenin kuralları...

Haberin Devamı

VÜCUT TİPİ:

Kendimize karşı dürüst olalım! Özellikle göğüs dekoltesini Oprah Winfrey gibi kusursuz bir şekilde kullanan kilolu kadınlar olduğu kadar, zayıflığı nedeni ile hastalıklı bir içeriğe kavuşturanlar da var. Buna en iyi örneklerden biri de ısrarla V kesim göğüs dekoltesi kullanan Lara Flynn Böyle ve Estelle Canadas... "Bu ısrarlarını anlamakta güçlük çekiyorum" diyor.
Todd Oldham: "V dekolte hem çok çirkin bir göğüs frikiği vermelerine neden oluyor hem de sanki giydikleri üzerlerine bir beden büyükmüş izlenimi uyandırıyor. Sağlıklı göründüklerini dahi söyleyemem.

Dekolte giymenin kuralları

Göğüs dekoltesi için bir parça dolgunluk gerekir." Bu nedenle vücudumuzun hangi bölümünü gözler önüne sereceğimiz konusunda biraz daha mantıklı düşünmek zorundayız. "Açıklık her zaman seksi değildir" diye ekliyor bu kez Max Azria ve ekliyor, "Vücut porsiyonları kullanılırken güçlü yanlar vurgulanmalı, zayıf yanlar ise tamamen kapatılmalı. Geniş omuzlu kadınlar göğüs formları ne kadar güzel olursa olsun bacak, sırt ya da omuz dekoltesine yönelmeli. Omuz çizgisi özellikle göğüs dekoltesi için anahtar kelimedir. Yapılı omuza sahip bir kadın göğüslerini ne kadar sergilerse sergilesin sportif, hatta maskülen duracaktır. Yine aynı şekilde büyük göğüslü kadınların da göğüs dekoltesi kullanmasına karşıyım.Ne yaparsanız yapın bu genel görünümü ucuzlatır."

Haberin Devamı

Susan Sarandon: Avrupa standartlarında seksi göğüs dekoltesi ile kabul görebilir ama dünya standartlarında yaşı ve göğüs yapısı itibarıyla iticidir. Küçük göğüslü kadınların ise V dekolteler yerine, yarı transparan ve iç çamaşırı kullanmayacakları dekoltelere yönelmelerini tavsiye ederim." John Galliano ise minyon kadınların omuz ve sırt dekoltesine, ince ve uzun boylu kadınların bacak dekoltesine yönelmelerinden yana...

MEKAN VE GÖSTERİŞ:

Hangi dekoltenin nerede ve nasıl giyileceğinin büyük bir önemi var" diyor Donatella Versace ve ekliyor; "Seksi görünmek ile basit görünmek arasındaki sınırı çizen önemli ayrıntılardan biri de bu. Çalışırken yırtmaç ya da hafif bir göğüs dekoltesi özgüveni tamamlayabilir ama fazlası ciddiye alınmamanıza da neden olabilir. Sizi aşağı çekecek dekolteleri bulunduğunuz mekânı göz önünde bulundurarak kullanmalısınız. İddialı dekolteler bir açılışta, bir galada ya da özel bir baloda işe yarayabilir, ancak bir kokteylde ya da özel bir yemekte gereksiz yere ilgi odağı olmanıza neden olup, vücudunuzla barışık olsanız dahi kendinizi rahatsız etmenize yol açabilir."

Haberin Devamı

Dekolte giymenin kuralları

Bu sözlerin tek bir açılımı var! O da dekoltenin sırf dikkat çekmek için giyilmemesi ve mekânın, etkinliğin ruhu ile de bütünleşmesi gerektiği. Suiting sexy to the occasion açılımı... Yani ortama göre seksi giyinmek; dekolte kullanımına dair güçlü bir referans olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra sadece dikkat çekmek, karşı cinsi baştan çıkarmak ya da özgüveni ekstrem boyutta gözler önüne sermek için dekolte giyilmemeli. Bu hataya düşen ünlü yıldızlardan Pamela Anderson, Carol Alt, Nicolette Sheridan, Courtney Love ya da Jessica Simpson örneklerini göz önünde bulundurmanız yeterli. "Asla yapmamanız gereken tek bir şey var, o da tek bir seferde çok fazla göstermek" diyor Ralph Lauıen ve ekliyor; "Dekolte bir gösteriş aracı değildir. Mükemmel bir vücuda sahip olunsa dahi, her dekoltenin bir kırılma noktası vardır. Yanlış bir izlenim bırakmak bir yana, eğreti durması söz konusu olabilir."

Haberin Devamı

BACAK AÇILIMI:

Tasarımcılar, dekolte konusunda tereddüt yaşayan kadınların önce bacak dekoltesini denemeleri konusunda da ısrarcı. Yeni bacak formu için binlerce dolar harcayan Gwyneth Paltrow ise iyi bir yol gösterici. Ancak Lindsay Lohan misali bacak dekoltesini, kilo değişimleri nedeni ile yeterince etkili kullanmayan ünlü isimler de söz konusu. "Bacak dekoltesinin kolay kullanılabileceğini düşünmeyin" diye " uyarıyor.

Dekolte giymenin kuralları

Matthew Williamson: "Rahatlıkla en problemli bölgeye dönüşebilir. Burada yine vücut tipinin önem kazandığına inanıyorum. Bel inceyse, genişleyerek inen mini elbiselerden yanayım. Bacak boyu kısaysa asla kısa elbise ile kemer kullanılmamalı. Buna karşılık jile elbiselerin her vücut tipindeki kadına bacak dekoltesi imkânı tanıdığına inanıyorum. Sadece kollar kilolu olmamalı."

Haberin Devamı

Mini elbiselerde kolların kapatılması gerektiğini savunan Karl Lagerfeld'de sıra... Ünlü tasarımcı; "Bacak formu gerçekten güzelse, bedenin üst kısmında tamamen tutucu davranılmalı. Bu odak noktasını direkt istenilen bölgeye çeker, aksesuar kullanımında da çeşitlilik sağlar" diyor. Ultra minilerin ya da vücudu saran, dar, kısa ve küçük elbiselerin genellikle fazla ince, uzun, kısacası model tipli kadınlara uygun olduğu gerçeği de göz ardı edilmemeli. Kısacası; bacak dekoltesini taşımak sandığımız kadar kolay değil ve bir dizi nüans gerektiriyor.

GÖĞÜS FORMU:

Göğüs dekoltesinde tek bir hile var o da yeni nesil sutyenler ve özel maddeler... Hatta çıplak ten gerektiren göğüs dekoltelerinde dahi! Küçük göğüslü kadınlar için geliştirilen, alttan ve yandan destek veren şeffaf ve yapışkan slikonlu, görünmez destekler son günlerde davetlerin gözdesi. İlk kullananlar arasında ise Jemmima Goldsmith, Natalia Vodianova ve Kimberley Stewart'ı saymak mümkün. Büyük göğüslü kadınlar için geliştirilen askılar da yine aynı şekilde iddialı birer kurtarıcı. "Göğüs dekoltesi dendiğinde akla hemen V kesim gelmesinden sıkıldım" diyor ünlü yıldız Ashley Judd ve ekliyor, "En göz okşayanı saray tarzındaki göğüs dekoltesi ki çok daha esrarengiz duruyor..." Saray tarzındaki göğüs dekoltesinin ne anlama geldiğine bir açıklık getirelim!

Haberin Devamı

Dekolte giymenin kuralları

Heidi Klum'un Oscar Ödül Töreninde giydiği Dior Couture tuvaleti anımsayacaksınız. Ense kısmından geçen geniş yakası ve kare göğüs kesimi ile göz doldurmuştu. Saray tarzı göğüs dekoltesine; derin Uya da elmas şekilli kesimleri, Kraliçe Anne tarzı oval ya da kare göğüs dekolte kesimlerini de dâhil edebiliriz. Marilyn Monroe, Ava Gardner, Anita Ekberg, Elizabeth Taylor
gibi unutulmaz yıldızların sıklıkla kullandığı saray tarzı göğüs dekoltesi; tüm zamanlara hitap eden gizli seksapeliyle de özellikle büyük göğüslü kadınların favorisi. Hareket özgürlüğü tanıması da bir başka tercih nedeni.

BOYUN, KOLLAR VE SIRT:

Hilary Swank'in 77. Oscar Ödül Töreni'ne giydiği derin sırt dekolteli Guy Laroche tuvaletini henüz unutmadık! Unutamamamızın nedeni ise önden tamamen kapalı olan bu tasarımın, arkasını dönmesi ile kuyruk sokumuna uzanan derin kesimi ile bizi soluksuz bırakmasıydı. Sırtını umarsızca sergileyen Nicole Kidman, Christina Aguilera, Blake Lively, Heidi Klum, Kate Bosvvorth ya da Jennifer Lopez gibi ünlü yıldızların tek bir tutkusu vardı; ve kadınsılık... "Sırt dekoltesini sportif bir içerik kazanmak ya da siluetini netleştirmek isteyen kadınlar kullanmalı" diyor Zac Posen. Ünlü tasarımcıya göre minyon ya da şiddetle aksesuar bağımlısı olan kadınlar ise sırt dekoltesinden uzak durmalı. İnce ve uzun bir vücuda ya da küçük göğüslere sahipseniz, bu konuda daha şanslısınız.

Dekolte giymenin kuralları

"Keira Knightley'nin Aşk ve Gurur'daki boyun dekoltesi benim için olabilecek en güzel dekolte" diyor bu kez Donna Karan ve ekliyor; "Özellikle sırt dekoltesi ile birleştiğinde kusursuz bir çizgi oluşturuyor. Özellikle de masalımsı ince materyallerle kullanıldığında muhteşem bir seksapel yarattığına inanıyorum." Tasarımcılar sırt dekoltesinin ayrıca pırıltı efektine de imkân tanıdığı konusunda da hem fikir. Payet, Swarowski taşlar, metalik kumaşlar ya da nakış, kimi zaman genel görünüme ekstra ağır bir içerik yüklerken, sırt ve boyun dekoltesi ile kullanıldıklarında bambaşka bir ruha bürünebiliyorlar.

Peki ya kullanımına fazla özen göstermediğimiz kol dekoltesi? "Sanılanın aksine genel siluete son noktayı koyan bir ayrıntıdır bu" diyor Max Azria ve itina ile ekliyor; "Askıları düşük ya da girik kollu elbiseler özellikle zayıf kadınları daha kıvrımlı gösterebilir. Kolun üst kısmına takılacak bir kelepçe, kollar ince ise daha tok bir siluet yaratabilir." Unutmayın! Bronzsanız ya da tam tersi sedefimsi beyazlıkta bir teniniz varsa, jile ya da enseden bağlı elbiseler de kol bölgesini ortaya çıkarmak
için iyi birer seçim.

GENEL SİLUET:

Belki; genel siluetinizi ortaya çıkarmak, dekolte kullanmanızdan çok daha öldürücü bir etkiye sahip! Bu açılımı hiç düşünmüş müydünüz? Tıpkı geçmişin efsanevi kadın sinema yıldızları gibi... Uzun ve dar kollu bir gece elbisesi, vücudu sıkıca saran küçük siyah bir elbise, Sabrina misali şirin straplez bir balo giysisi de dekoltenin çekiciliğini aynen verebilir.

Dekolte giymenin kuralları

"Özellikle vücut kıvrımlarındaki kontrastı vurgulamak isteyen kadınlar, uzun, vücudu saran elbiselerle seksi bir siluet yaratabilir ki bu da farklı bir dekolte açılımıdır" diyor John Galliano. Audrey Hepburn, Marlene Dietrich, Rita Hayworth, Sophia Loren ya da Jean Harlow gibi unutulmaz yıldızların zarif seksapellerin ardında yatan bir başka gerçek de işte bu ince çizgiyi çok
iyi kullanmış olmaları. "Çoğu zaman açıldıktan çok daha güçlü bir ifade sunarak vücudu sarıp sarmalayan elbiselere hayranım" diyor Rachel Weisz.

TAVIR:

Dekolte kullanımındaki genel problemlerden biri de, kadınların kendini aşırı seksi bir tutum sergilemek zorunda hissetmesi... Oysa işin sun biraz da ısrarlı bakışlara rağmen dekolte giyildiğini unutmaktan ya da nü açılımları özümsemekten geçiyor. "Bunun için kendine güvenmek yeterli" diyor Jennifer Lopez bir röportajında ve ekliyor, "Ben kimsenin vücudundan utanmadığı bir ortamda yetiştim. Bana kendimi sevmem için birçok neden sunuldu.

Dekolte giymenin kuralları

Bu yüzden ne kadar açık giyinsem, kendimi ne kadar seksi hissedersem hissedeyim sınırlarımı da iyi çizerim." Belki de dekoltenin her zaman seksi durmadığını, kişilik yapısına göre gayet doğal bir içeriğe bürünebildiğini kendinize hatırlatmanız, dahası baştan çıkarıcılık ile seksiliğin ayrı kavramlar olduğunu kabul etmeniz gerekiyor. Tıpkı suni gösteriş ile doğal çekim gücü arasındaki büyük fark gibi... Bunun için kendinize öncelikle şu soruyu sormanız gerekiyor; 'Neyi seksi buluyorum?' Cevabı verirken de kendinizi gerçekçi olmayan yaklaşımlardan uzak tutmanız şart.

'Emperial neckline' da denilen saray tarzı göğüs dekoltesini kullanan Marilyn Monroe mu, vücudunu ikinci bir deri gibi saran uzun tuvaletleri ile vamplaşan Marlene Dietrich mi, göbeğinin hemen altında biten derin V kesimli Versace elbisesi ile dudak uçuklatan Jennifer Lopez mi yoksa transparan elbiseleri içindeki vücudunu fütursuzca sergileyen Kate Moss mu? Unutmayın; ruhen size yakın gelen bir dekolte açılımı, üzerinizde bambaşka bir izlenim bırakabilir. Yine de yaşadığımız zaman için şunu söyleyebiliriz; utanç bitti!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!