Cilt kuruluğunuzu bu yöntemlerle giderin

Güncelleme Tarihi:

Cilt kuruluğunuzu bu yöntemlerle giderin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 10:27

Kış aylarında yoğun olarak görülen cilt kuruluğu pek çok kişi için cilt bakımının önemini vurguluyor. Yaz aylarına girerken cildi kuruluktan kurtarmak canlı ve nem alan bir hale getirmek için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor.

Haberin Devamı

Cilt kuruluğuna neden olan rüzgar, soğuk hava ve güneş ışınları gibi etmenlerin yanında stres ve yorgunluk da cilt kuruluğunun sebepleri arasında gösteriliyor. Cildin çatlaması, pul pul dökülmesi ve kabuk tutması gibi şekillerde ortaya çıkabilen cilt kuruluğunun başlıca nedeninin nem kaybı olduğu biliniyor. Bunun yanında uzmanlara göre cilt kuruluğunun nedenleri arasında tiroit hormonu düzensizlikleri, alerjik reaksiyonlar, sık banyo yapmak ve sabunlarda bulunan zararlı kimyasal maddeler de yer kaplıyor.

Cilt kuruluğunu giderme konusunda uzman bir hekimden yardım alabilirsiniz. Bunun yanında basit cilt kuruluğu problemleri için uygulayabileceğiniz pratik yöntemler de mevcut.

Doğru beslenin ve kaliteli ürünler kullanın

-- Doğru beslenme konusunda adım atmak ve cilde nem sağlayan yiyeceklere sofrada yer açmak cilt kuruluğunu önlemede faydalı. Ispanak, kırmızı ve beyaz et çeşitleri, havuç, patates, balık, brokoli ve ceviz gibi yararlı besinler cilde gerekli Omega 3, A ve E vitamini desteklerini sağlayarak cildinizin nem kazanmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Cilt kuruluğunuzu bu yöntemlerle giderin

-- Nemli ortamlarda bulunmak ve evinizde yeterli nem olmasını sağlamak da cilt kuruluğunu önlüyor. Evinize nem makinesi almak veya kışın kalorifer peteklerinin yanına bir kap su koymak gibi yöntemler evinizin nem dengesini koruyabilir.

-- Cildin pH dengesini bozmayacak kaliteli ürünler kullanmak, sık kese yapmamak ve cildinize kaliteli bir nemlendirici uygulamak da cilt kuruluğuun gidermede dikkat edilmesi gereken konular arasında.

Doğal maskeler uygulayın

-- Doğal yöntemlerle cilt kuruluğundan kurtulmak da mümkün. Yarım muzu, bir fincan yulaf ezmesi ve yarım kaşık bal ile karıştırarak temiz cildinizin üzerine sürün. Karışımı 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

Cilt kuruluğunuzu bu yöntemlerle giderin

Haberin Devamı

-- Avokado da harika bir nem deposudur. Yarım avokadoyu ezin ve üzerine bir kaşık limon suyu ilave ederek karıştırın ve cildinizde 15 dakika boyunca bekletin. Daha sonra maskeyi ılık su ile temizleyin. Bu yöntemlerle cildinizin kısa sürede daha nemli olmasını sağlayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!