Bir başkadır yaz makyajı!

Güncelleme Tarihi:

Bir başkadır yaz makyajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 16:19

Yaz gecelerinde bronzluğunuz kadar makyajınızla da dikkat çekmek istiyorsanız tercihinizi doğal tonlarda kozmetik ürünlerinden yana kullanın...

Haberin Devamı

Yazın cildimizin nemlendirilmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olur. Bunun için güneşlenirken mutlaka koruma kremi, güneşlendikten sonra da nemlendirici krem kullanın. Yapacağınız makyajın güzel görünmesinin ilk şartının temiz ve iyi nemlendirilmiş bir cilt olduğunu da unutmayın. İşte makyaja başlamadan önce mutlaka yapmanız gerekenler:

* Yağlı bir cilde sahipseniz temizleyici olarak jelleri tercih edin.

* Cildiniz normalse, her zamanki temizleme ürünlerinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Bunlara ek olarak güneş koruması içeren bir nemlendirici kullanmanızda fayda var.

* Kuru bir cilt tipine sahipseniz, cildinizi iyice temizlediğinizden emin olun ve kuru ciltler için uygun olan nemlendiricileri düzenli olarak kullanın.

Bir başkadır yaz makyajı


Yaz aylarında çoğu zaman fondöten kullanmak pek tercih edilmez. Ama kuru bir cilde sahip olanlar özelikle gece makyajında fondöteni tercih edebilir. Bir sonraki adım olarak pudrayla fondöteninizin iyice oturmasını sağlayın. Pudrayı bir süngerle uygulayabilir, fazlalıkları da birkaç fırça darbesiyle yok edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Göz çevremiz hassas bölgedir ve düzenli olarak nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Göz çevresini yeterince nemli tutmak için gece ve gündüz göz kremi kullanın. Makyaja başlamadan önce göz altı kapatıcınızın teninizde pürüzsüz durmasını sağlamak için göz altınıza parmaklarınızın ucuyla nemlendirici sürün. Dilerseniz kapatıcıyı bir fırça yardımıyla kaş çizginize kadar uygulayabilirsiniz.

Bir başkadır yaz makyajı


Göz makyajınıza kaş renginize uygun tonda bir göz farı seçerek başlayın. Farı, göz kapağınıza bir fırça yardımıyla uyguladıktan sonra alt kirpik çizginizi de koyu tonda bir farla belirginleştirin. Dilerseniz ardından siyah renk eyeliner ile üst göz kapağınızın hattına ince bir çizgi çekin. Kaşlarınızı da kaş şekillendiricisiyle düzeltin. Son adım olarak da kirpiklerinize iki kat rimel sürün.
Bronz görünümünüzü korumak için, güneşin yüzünüze doğal olarak geldiği bölgelere (yanaklar, alın, burun ve çene) bir fırçayla bronz tonunda allık sürün. Elmacık kemiklerinizden başlayarak yukarı saç diplerinize doğru yumuşak tonda pembe allık da uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dudaklarınızı boyarken onların ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurun. Kullanacağınız rujun rengi kadar dudaklarınızı beslemesinin, nemlendirmesinin ve korumasının da önemli olduğunu unutmayın. Bunun için SPF bazlı, yani koruma faktörü içeren rujlar seçmeniz daha doğru olur.

Bir başkadır yaz makyajı

Yaz makyajınızı tamamlamak için dudaklarınıza doğal tonda bir ruj sürmeyi tercih edin. Bu daha parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Dudaklarınızın daha belirgin hale gelmesini isterseniz rujunuzun üzerine parlatıcı uygulayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!