Anneanne gardıroplarından yeni sezona: Kadife

Güncelleme Tarihi:

Anneanne gardıroplarından yeni sezona: Kadife
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 10:39

Geçmişten bugüne kış aylarının vazgeçilmez kumaşlarından kadife sezonun hakim parçalarından. Öyle ki kolyelerden bluzlara, eteklerden ceketlere her yerde kadife etkisi hakim.

Haberin Devamı

İhtişamlı ve zengin bir duruşa sahip olan kadife bu sezona damga vuran en önemli trendlerden biri. Eski zamanların nostaljik ve bohem havasını üzerinde taşıyan bu kumaş, zarafetin ve asaletin sembolü olmaya devam ediyor. Kadife doğru kombinlendiği zaman oldukça zarif bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Doğru bir şekilde giyilmeyen kadife kumaş ise kişiyi kolayca rüküş bir konuma düşürebiliyor.

Yumuşak dokulu ve sıcak tutan bir kumaş olan kadife kış aylarının en göz alıcı kumaşlarının başında geliyor. Kadife hassas bir kumaş olduğu için özenli bakım gerektiren kumaşlardan biri. Eski zamanlarda Viktoryan tarzın en önemli temsilcisi olan kadife, şatafat ve ihtişam gerektiren durumların en öne çıkan kumaşlarından biriydi. Bu sezon elbiselerde öne çıkan kadife, ceket, etek ve ayakkabılarda da sevilen görünümlere imza atıyor.

Haberin Devamı

Anneanne gardıroplarından yeni sezona: Kadife

Kadife ceketler kadifenin en tarz halinin ortaya çıktığı parçalardan biri. Denim pantolonlarla spor ve şık bir tarza bürünen kadife ceketler deri parçalarla veya dantel eteklerle iddialı bir tavır ortaya koyuyor. Kadife ceket seçimlerinde lacivert, bordo ve petrol yeşili öne çıkıyor. Bu renklere en çok yakışan aksesuarlar ise gösterişli ve dore renkli olanlar. Kadifeye başrolü vermek isterseniz onu en sade parçalarınızla kombinlemeyi unutmayın.

Kadife elbiseler sezonun en hit parçaları arasında. Kadife dar elbiseler vücuduna güvenenlere hitap ederken, anvelop elbiseler ise daha derli toplu bir görünüm sunuyor. Kadife doğası gereği kalın gösteren bir kumaş olduğu için mümkün olduğunca koyu renkli kadife elbiseleri tercih ederek daha zayıf görünebilirsiniz. Lacivert, siyah ve koyu gri bu renklerden bazıları.

Anneanne gardıroplarından yeni sezona: Kadife

Kadifeyi aksesuarlarda deneyimlemeyi düşünenler için kadife loafer Oxford tarzı ayakkabılar harika bir seçenek olabilir. Dikkat çekici yapısı sayesinde kadife ayakkabılarınızla bütün bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Soft renklerde kadife ayakkabıların yanı sıra bordo veya yeşil gibi çarpıcı renk seçimleri de sizi şık gösterir. Kadife kumaşlı postallar ise kış günlerinde stili ile adından söz ettirmek isteyenler için havalı bir alternatif. Kadife postallarınızı yağış olmayan havalarda ve koyu renklerden seçerek uzun süre kullanabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!