Acıtmayan anne terliği icat edildi!

Güncelleme Tarihi:

Acıtmayan anne terliği icat edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 14:19

Anneler Günü’nde dev hizmet: ‘Kızdığında terlik fırlatan anne’ klişesini derinlemesine araştırarak, anne ve çocuklar için ideal anne terliğini bulmak üzere kolları sıvayan Twigy, sosyal medyada bir araştırma başlattı. Twitter’da başlatılan anketler ve fenomen hesap ‘Var Böyle Tipler’ tarafından yapılan videolar ile büyüyen kampanyada çıkan sonuç: Aslında anneler fırlattıkları terliklerin can acıtmasını aslında hiç istemiyormuş!

Haberin Devamı

"Çıkarttırma şimdi ayağımdan terliği!” , “Geliyor şimdi terlik kafana!” Bu sözleri  7’den 70’e herkes annesinden duymuştur. Türk annelerinin çocuklarına kızdıklarında kullandıkları etkili yöntem olan ‘terlik fırlatma’ çocukluğumuzun olmazsa olmazı.  Neredeyse her çocuğun ‘anne terliği’  ile ilgili hem komik hem de unutulmayan bir anısı vardır. Twigy de Anneler Günü sebebiyle, ideal anne terliğini oluşturmak için sosyal medya üzerinde kapsamlı bir araştırma yaptı. Ortaya çıkan sonuç: Annelerin terliği atma sebebi, acıtma amaçlı değil.  Sevgi ile fırlatıyorlar. Çocuklar da vuran ama acıtmayan ya da hedefi vurmayan terlik talep ediyor. Olay yaratan kampanya üzerine, Twigy terliklerinin sahibi Sinan Öncel ile konuştuk: “Anne terliği aslında sevgi dolu!” İşte detaylar...

Haberin Devamı

Bu kampanya fikri nasıl doğdu?

-Anneler Günü öncesi sosyal medya ekibimizle bir araya gelip, bizim de eğleneceğimiz bir kampanya hazırlamak istedik. Kampanya kapsamında önce hayali bir ‘Twigy Anne Terliği Araştırma Geliştirme Enstitüsü’ oluşturduk. Sonra bu enstitünün ideal anne terliğini geliştirmek üzere yaptığı araştırma kapsamında Twitter üzerinden anne-çocuklara yönelik anketler yaptık. “En son ne zaman kafana terlik yedin?”“Sence annelerin hayalindeki anne terliğinin olmazsa olmaz özelliği nedir” gibi soruların cevabını aradık. Gördük ki herkesin anne terliğiyle ilgili bir anısı var! Bu anıları genellikle çocukların da gülümseyerek hatırladığı, annesinden terlik yemenin çocuklar için de muzır bir tarafı olduğunu bildiğimizden, hemen hemen herkesin hayatında yeri olan bu olguyu, içine biraz mizah katarak işlemek, Anneler Günü döneminde herkesi gülümsetmek ve konuşturmak istedik.

Ve sosyal medya fenomeni ‘Var Böyle Tipler’ ve karikatürist Emrah Ablak’ı da işin içine kattınız...

-Doğru, sosyal medyanın fenomen hesabı ‘Var Böyle Tipler’ ile birlikte bu araştırma sürecini ve sonuçlarını komik videolara dönüştürerek insanlarla paylaştık. Anketlerimize toplamda onbinlerce katılım olurken videolarımız bir milyonun üzerinde izlendi. Üzerine karikatürist Emrah Ablak ile de çalışarak, anne terliğinin hedefi vurma hikâyesini çizmesini istedik. Onu da sosyal medya hesabımızdan paylaştık.

Haberin Devamı

KLİŞE MİZAHA DÖNDÜ

Neden böyle bir kampanyayı sosyal medya üzerinden yapmaya karar verdiniz?

-Çünkü sosyal medya; insanların günlük hayatlarını ortaya koydukları, hislerini, düşüncelerini ve deneyimlerini daha özgürce paylaştıkları, mizaha daha açık oldukları bir ortam. Biz bu kampanya fikrini zaten insanların gerçek hayatlarından esinlenerek oluşturduk. Sosyal medyayı kullanarak, burada paylaşım yapan insanları da kampanyamızın içine dahil ettik, komik videolarla Türk halkının hayatındaki ‘anneden terlik yeme’ klişesini mizaha dönüştürdük. Birlikte güldük, eğlendik ve güzel anılar paylaştık. Ayrıca anketlere katılımın dışında sosyal medya üzerinden bu konuyla ilgili inanılmaz eğlenceli paylaşımlar da aldık. 

Haberin Devamı

Sosyal medya fenomeni ‘Var Böyle Tipler’ kampanya için farklı tiplemeler yarattı

Acıtmayan anne terliği icat edildi

Acıtmayan anne terliği icat edildi

Acıtmayan anne terliği icat edildi

Karikatürist Emrah Ablak’tan müthiş seri: ‘Anne terliği fırlatma’  

Acıtmayan anne terliği icat edildi

Acıtmayan anne terliği icat edildi

Twitter’dan yapılan araştırma, anne terliği ile ilgili kritik bilgiler sunuyor!

- Twitter’dan yürütülen anketle, ilk olarak “Daha önce hiç anne terliği yedin mi?” sorusuyla başladı. Katılımcıların %70’i annesinden terlik yediğini ifade etti.

Haberin Devamı

- “Sence annelerin hayalindeki anne terliğinin olmazsa olmaz özelliği nedir?” sorumuza 10 bin 268 kişi katıldı. Cevaplara göre annelerin hayalindeki terliğin olmazsa olmaz özelliği %48 ile “Vursun ama acıtmasın” oldu. Bu cevabı %30 ile “Ayaktan da atılabilsin” özelliği takip ediyor.

- “En son  kaç yaşında anne terliği yedin?” sorumuza yaklaşık 12 bin kişi cevap verdi. Cevaplara göre katılanların yüzde 58’i  en son 7-15 yaş arasında annesinden terlik yemiş ama yüzde 20’lik bir kesim “Hâlâ yiyorum” cevabını verdi. 

- “Annenden yiyeceğin terlikte aradığın özellikler nelerdir?” sorusuna yaklaşık 9 bin kişi cevap verdi. Bu soruya gelen en popüler cevap; yüzde 34 ile “Hedefe hiç ulaşmasın” oldu. Hemen ardından  yüzde 33 ile “Vursun ama acıtmasın” geldi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!