7 adımda daha uzun görünün!

Güncelleme Tarihi:

7 adımda daha uzun görünün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 01:13

Boydan yana şanssızsanız üzülmeyin, kıyafet ve aksesuarlarla uzun görünebilirsiniz...

Haberin Devamı

1- Boyuna çizgiler: Çizgilerin illüzyonu herkes tarafından bilinen ve Kabul edilen bir gerçek. Çizgilerin yönüne göre daha kalın, daha ince, daha uzun, daha kısa görünmek mümkün. Boyunuzu daha uzun göstermek için enine çizgilerden sakınıp, boyuna ve çapraz çizgilere yönelmek gerek. Bir deneyin, farkı siz de kolaylıkla fark edeceksiniz!

7 adımda daha uzun görünün


2- Dar paça jean: Boyunuzu uzatırken esasen bacak boyunuzu uzun göstermeye çalışıyoruz çünkü hem daha kolay hem de daha estetik. Torba gibi bol kıyafetlerin içinde olduğunuzdan daha kısa ve kalın görünürken, mesela dar paça koyu renk üzerinize tam oturan bir jean içinde birden çok daha fit ve uzun bacaklı olabilirsiniz.

Haberin Devamı

7 adımda daha uzun görünün


3- Uzun ve kısanın kombinasyonu: Benim en sevdiğim ipucu bu ve gerçekten de inanılmaz işe yarıyor: uzun ve kısayı birleştirmek. Peki nasıl? Mesela mini bir etek giyip onun üzerine uzun bir trençkot ya da hırka giymek. Ya da şimdilerde iyiden iyiye moda olan önü mini arkası maksi etek ve elbiselerden seçmek gibi. Ya da derin mi derin bir yırtmaç… Maksi ve mininin arasındaki tezatlık sizin de bacak boyunuza olduğu gibi yansıyacak ve bacak boyunuzu çok daha uzun gösterecek!

7 adımda daha uzun görünün


4- Tek renk: Karışık renkleri ve desenleri bir arada kullanmayı seviyor olabilirsiniz ancak bu da herkes tarafından kabul edilen bir gerçek ki; desenli kıyafetler her zaman tek renk düz kıyafetlerden daha kısa gösterir. O yüzden eğer boyunuzu uzun göstermek istiyorsanız tek renk düz kıyafetleri tercih etmelisiniz. Hatta tek parça bir elbise ya da alt üst aynı ton aynı renk seçerseniz bu da size bonus boy olarak geri dönecektir!

Haberin Devamı

7 adımda daha uzun görünün


5- Platform:
Platform dediğimiz ayakkabıların ön tarafında bulunan yükseklik gerçekten de bir mucize. Topuk boyunu dolayısıyla da sizin boyunuzu uzattığı yetmiyormuş gibi ayaklarınızı da rahat ettiriyor.

7 adımda daha uzun görünün


6- Uzun ve bol paça: Boyunuzu uzatmada mucizevi farklar yaratacak bir ipucu daha; bol paça pantolonunuzun paça boyunu olması gerekenden biraz daha uzun bırakın. Öyle bir boyda olmalı ki topuklu ayakkabınızı giydiğinizde ayakkabınız görünmemeli ya da çok az görünmeli. Bol paça pantolonlarınızda veya maksi elbiselerinizde bu boyu yakaladığınızda ayakkabınızın topuk boyunun da bacaklarınıza eklendiğini siz de göreceksiniz!

Haberin Devamı

7 adımda daha uzun görünün


7- Uzun küpeler, kolyeler: Sadece giysi değil aksesuarlarla da daha uzun görünmek mümkün. Tek yapmanız gereken boğazınıza ya da kulağınıza yapışan aksesuarlar yerine onların uzunlarını tercih etmek. Mesela belinize kadar uzanan bir kolye veya uzun küpeler tam da aradığımız şeyler!

7 adımda daha uzun görünün

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!