66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin

Güncelleme Tarihi:

66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 12:22

Stile cesur yaklaşımıyla, Olsen kardeşler dahil tüm sevenlerinin kalbini kazanıyor. 66 yaşındaki eski model ve stilist Linda Rodin’in giyim tarzı (topuklulara yer yok) kendine özgü…

Haberin Devamı

Gerçek stil ikonları, herhangi stil ikonunun nasıl görünmesi gerektiğine dair beklentileri düşürme yeteneğine sahip olanlardır. Linda Rodin’in durumu biraz farklı, zira resmi olmayan hayran kulübünde Mary-Kate ve Ashley Olsen gibi isimlerin yer almasını beklediğiniz bir başkası daha yok. Moda kökenli 66’lık Rodin, klasik fakat alışılmadık tarzıyla mağazalara, blog yazarlarına ve Olsen kardeşlere ilham kaynağı haliyle canlılığını koruyor. Size şöyle bir bakmaya görsün, kocaman çerçeveli Miu Miu gözlükleri kadar; kırmızı rujlu gülüşü de dikkatinizi çeker. Ve evet, köpeğiyle ortak bir e-posta adresi bulunduğu da doğru. “Winky! O benim hayatımın aşkı” diyor Rodin gümüş renkli finosundan söz ederken. “Daima tatlı, büyüleyici ve akıllı: Bana her zaman bir şeyler söyleyecekmiş gibi bakıyor. Üstelik alışverişe tutkun.” 

 

Haberin Devamı

66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin

"Ben denim fanatiğiyim. Üstelik yalnızca vintage Levi's giyerim."

 

Görünüşe göre Winky de Rodin’le uyumlu olmak durumunda. 40 yıllık kariyeri boyunca Rodin butik işletmeciliği, tasarım, styling ve modellik yaptıktan sonra kendisini bile şaşırtarak güzellik alanında girişime atılmış. “Hiç böyle bir planım yoktu” diye anlatıyor. Üzerinde mavi J.Crew kazak, Levi’s ve favorisi olan vintage kemeriyle “Yellowstone’a hoş geldiniz” der gibi bir hali var.

 

66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin

"Bu gümüş renkli elbise sıcağa dayanıklı bir plastik olan mylar’dan yapıldı. &Other Stories’ten aldığım bu mavi kazakla birlikte giyiyorum.”

 

RODIN’İN KARİYER YOLCULUĞU

Long Island doğumlu Rodin hayatının çoğunu New York’ta geçirdi. 20’li yaşlarındayken birkaç sene İtalya’da yaşadı (“Erkek arkadaşımın peşine takılıp oraya yerleşmiştim”). Ardından, moda fotoğrafçılığı alanında şansını denemek üzere Amerika’ya geri döndü. “Ama çok iyi değildim” diyor. Bu nedenle bir butik açtı, Harper’s Bazaar’da çalıştı ve sonrasında Madonna ve Gisele gibi isimlerle çalışan freelance bir stylist oldu. J.Crew ve Olsen’lerin markası The Row’la yakın zamanda yürüttüğü çalışmalar için kamera karşısına geçti.

 

Haberin Devamı

66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin

"Bu nakışlı bluzu bitpazarından aldım. Ya Peru ya da Guatemala’dan. İçine siyah bir balıkçı kazağı giyildiğinde harika görünüyor. Ben jean pantolonla giymeyi tercih ediyorum. Gerçekten çok renkli.”

 

Modada yaş aralığının değişebileceğini göstermek amacıyla yürütülen projelerde modellik yaptı. The Row için hazırlanan katalog için, “Çalışmalarımız harika ilgi topladı” diyor. “Bu işin parçası olmaktan dolayı mutluyum.” Chelsea’de 35 yıl yaşayan Rodin, şimdiki dairesinde 20 yıldır oturuyor. Modada yıllardan beri yer eden deniz kabukları, payetler ve pırıltılı pullar evinin her yerini süslüyor. Cam kavanozları Mısır eserleriyle dolu, masa üstlerindeyse altın takı ve şans objeleri mevcut.

 

Haberin Devamı

66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin

"Bu denim gömlek giysi dolabımın en eski parçalarından… 20 yıldır giyiyorum ve her tarafında delikler açıldı. Ama giymeye devam edeceğim.”

 

Rodin’in tarzı büyük gözlüklerde, düz ayakkabılarda (“Topuklu giymem”), kalp şeklindeki kolyelerde ve jean pantolonlarda kendini gösteriyor. Görünümünü ağırlıkla denim tamamlıyor. Her yeni güne vintage bir Levi’s, &Other Stories’ten aldığı kazak ve J.Crew imzalı kaşmir bluzla başlıyor, şimdilerde tercihi mavi rengi kablo örgüden yana.

 

66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin

Rodin, deniz kabukları ve vintage fotoğraf koleksiyonu yapıyor.

 

Haberin Devamı

UCUZ OLSUN, ÇİFT OLSUN!

“İyi görünen her şeyi severim” diyor. “Önemli olan ne kadar harika göründüğü, onu kimin tasarladığı değil.” Bir ürün makul fiyatta satıştaysa, ondan her zaman iki tane alıyor. Örneğin çok sevdiği Zara çizmelerinden iki çift almış. “Çünkü biliyorum ki bir gün eskiteceğim ve yeni bir çifte ihtiyacım olacak. Tutup da iki çift Celine çizme alacak değilim ama bunlar pahalı değil, neden almayayım?”

 

66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin

Linda, bu ayakkabıları Prada çantasıyla bir arada kullanıyor.

 

“Her zaman neredeyse birbirinin aynı giysileri giyiyorum” diye ekliyor. Yine de takımları hep orijinal. Linda Rodin 2007’de kendi formüle ettiği yüz yağına dayanarak Rodin Olio Lusso adlı cilt bakım ürünlerini piyasaya sundu. Geçen yıl Estee Lauder bu markayı satın aldığında Rodin başarısını kutlamak için sözünü ettiği Celine çizmelerinden aldı (siyah yün, çift taraflı, beyaz düğmeli, mükemmel). Bu arada, yaşlanmak Rodin’e göre değil. Şöyle izah edelim: 60 yaşına gelene kadar kırışıklıkları olduğunu fark etmemiş bile. “Saçımı hiç boyamadım. Bu aklımın ucundan bile geçmedi.” Öte yandan, giysilerle ilişkisini de değiştirmemiş. “Kadınların çoğu belli bir yaşa geldiklerinde korkuyor ve 20’li yaşlarında olduğu gibi giyinmekten vazgeçiyorlar. Ben içimden geldiği gibi yapıyor ve aynı şekilde giyiniyorum” diyor. Buna uzun süre devam ettirmesini diliyoruz!

 

Haberin Devamı

66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin

Linda Rodin'in evinin tarzı da en az stili kadar dikkat çekici, renkli, sakin ve sıra dışı... 

 

LİNDA’NIN NEW YORK’TAKİ ALIŞVERİŞ ADRESLERİ:

1. Acne: “Aynı anda gösterişli, modern ve klasik olmayı başarıyor.”
2. MM6: “Ayakkabılarını seviyorum.”
3. Creatures of Comfort: “Bu butik, markaları tek çizgide sunuyor.”
4. 25’inci Cadde Bitpazarı: “Bitpazarı kazan, ben kepçe. Orada ne bulacağınızı asla bilemezsiniz.”
5. John Derian: “Vintage köşesine göz atmaktan hoşlanıyorum.”
6. Barney’s: “Her zaman iyi enerjiye sahip mutlu bir mağaza.”

 

66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin

"Bu çizmelerimi seviyorum, çünkü bana 1960’ları hatırlatıyorlar. O zamanlar da bu tarz ayakkabılara sahiptim. Gerçekten çok havalı bir görünümleri var ve bana 60’lardaki anılarımı yeniden yaşatıyorlar.”

 

66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin

"Bu çanta özel yapım bir ürün, başka da bir yerde görmedim. Benim için mükemmel bir cüzdan aynı zamanda. Gümüş ve altın renkleriyle harmanlamayı seviyorum.”

 

 

66 yaşında stil ikonu: Linda Rodin

Linda Rodin’ın yıllardan beri evinde biriktirdiği ufak-tefek süs eşyaları.

 

www.elle.com.tr TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.

 

BAKMADAN GEÇME!