4 hareketle yüzünüzü gençleştirecek yüz yogası

Güncelleme Tarihi:

4 hareketle yüzünüzü gençleştirecek yüz yogası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 10:24

Yoganın daha genç ve sıkı bir vücut için ne kadar iyi bir yöntem olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Bedenimizin her köşesindeki kaslar üzerinde etkisini gösteren yoganın yüz için de son derece etkili teknikleri bulunuyor. Düzenli olarak yapılan yüz yogası sayesinde birkaç hafta sonrasında ciltte ve kaslardaki gerginliği hissetmek mümkün. İşte günde 15 dakikanızı alacak ve yüzünüzü genç tutacak birkaç temel yüz yogası hareketi.

Haberin Devamı

Dudak üstü kırışıklıkları için hareket

Bu yoga hareketi için bir adet kaleme ihtiyacımız var. Kalemi dudaklarınızın arasına alın ve yuvarlayarak öne arkaya hareket ettirin. Bu hareketi yaparken başka bir bölgeyi kırıştırmamaya gayret edin ki bir yeri yapalım derken diğer tarafı bozmayalım. Kalemi yuvarlarken yanaklarınızı gülümser gibi kaldırın. Egzersiz sırasında ve sonrasında yanaklarınız altında kaslarınızı hissediyorsanız hareketi doğru yaptığınız anlamına gelir. Bu hareketi düzenli yaparak dudak üstü kırışıklarınızdan kurtulur, daha gergin bir görüntüye ulaşırsınız.

4 hareketle yüzünüzü gençleştirecek yüz yogası

Boyun ve alt yanak için hareket

Haberin Devamı

Bu hareket için ise bize bir kaşık yardımcı olacak. Kaşığı dudaklarınızın arasında tutun ve bu sırada alt dudağınızla birlikte çenenizi öne doğru itin. Bunu yaparken tavana bakmaya çalışın. Boyun bölgenizdeki ve gıdınızdaki gerilimi hissediyorsanız hareketi doğru bir şekilde yapıyorsunuz demektir. Bu hareketi her gün düzenli olarak yaptığınızda boyun, çene, gıdı ve alt yanaklarınızdaki değişimi ciddi anlamda fark edeceksiniz.

4 hareketle yüzünüzü gençleştirecek yüz yogası

Kaşları kaldırmak için hareket

Bu hareketi yapmak için sadece ellerimize ihtiyacımız var. İki elinizin avuçlarını ya da üç parmağınızı kaşlarınızın üstüne bastırın ve iki kaşınızı aynı anda yukarıya doğru çekin. Daha sonra kaşlarınızı yukarıda tutun ve bu defa yukarıdayken çatmaya çalışın. Ancak alnınızı kırıştırmamaya dikkat edin. Bu hareket ve direnç sayesinde kaslarınız çalışacak ve kaş bölgeniz daha kalkık görünecek.

4 hareketle yüzünüzü gençleştirecek yüz yogası

Dudaklar ve yanaklar için hareket

Aslında yüzünüzdeki tüm kaslar için etkili olan bu hareket için bir balona ihtiyacımız var. Her gün kademeli olarak daha fazla şişirerek yüz kaslarımızı geliştirebileceğimiz bu harekette balonu şişirirken yüzünüzü şaşkın bir hale getirin. Kaşlarınızı kaldırın ve burnunuzdan hava alarak balonu şişirin. Bunu yaparken yüzünüzdeki hiç bir bölgenin kırışmamasına dikkat edin. Balon şişirme işlemini tamamladıktan sonra da birkaç dakika konuşmayın ki yüzünüzdeki kaslarınız serbest kalsın. Bu hareketi düzenli yaptığınızda birkaç hafta sonra tüm yüzünüzdeki değişimi hemen hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

4 hareketle yüzünüzü gençleştirecek yüz yogası

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Game of Thrones Jenerik Müziği Alaturka - Uğurcan Sesler

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!