2015'in en iyi modelleri

Güncelleme Tarihi:

2015in en iyi modelleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 10:50

Her sene yılın en iyi modellerini jürinin ve halkın oylarıyla belirleyen models.com sitesi, 11 kategoride 2015'in en başarılı isimlerini seçti. Uzman jüride, moda sektöründe çalışan 250 profesyonel isim yer alıyor: Stilistler, tasarımcılar, fotoğrafçılar, editörler, saç ve makyaj sanatçıları, casting direktörleri... Halk jürisi ise, models.com okurlarından oluşuyor. İşte sonuçlar... 

Haberin Devamı

YILIN KADIN MODELİ: ANNA EWERS (UZMAN JÜRİSİ)

2015in en iyi modelleri

 

23 yaşındaki Alman süpermodel Anna Ewers, modacı Alexander Wang tarafından internette keşfedildi. Anna, kişisel bloguna bir fotoğrafını koymuş; bunu gören Wang ise hemen ona modellik teklif etmişti. O gün bugündür de Alexander Wang'in ilham perisi olarak tanınıyor. 2014 yılındaki moda haftasında; aralarında Celine, Balenciaga, Prada gibi önemli markaların da olduğu 34 defileye çıktı. Şubat 2014'te çoktan ünlenmiş, Milan Moda Haftası'nın top modeli olmuştu. Bu defilelerde Fendi ve Emilio Pucci gibi markalar için 18 kez podyuma çıktı. 2013-2015 arasında tam 9 kez Vogue dergisinin farklı ülkelerdeki edisyonlarına kapak kızı oldu. 2015 yılında; Adriana Lima ve Raquel Zimmerman ile birlikte Pirelli Takvimi için poz verdi. Vücut ölçüleri 85-60-89. Boyu ise, 1.75 m.

 

Haberin Devamı

YILIN KADIN MODELİ: GIGI HADID (HALK JÜRİSİ)

2015in en iyi modelleri

 

20 yaşındaki Amerikalı model ve oyuncu Gigi Hadid, annesi Yolanda Foster ile aynı mesleği seçti. İlk kez iki yaşında Guess markasının bebek kreasyonu için poz verdi. 2011 yılında ise yine aynı markayla bir anlaşmaya imza atarak profesyonel modellik kariyerine başladı. Bugün sayısız derginin kapak kızı, modyumların vazgeçilmez mankeni ve reklam kampanyalarının aranan yüzü... Vücut ölçüleri 86–64–89 cm; boyu 1.78 m.

 

YILIN ERKEK MODELİ VE SOSYAL MEDYA STARI: LUCKY BLUE SMITH (UZMAN VE HALK JÜRİSİ AYNI İSİMDE BİRLEŞTİ)

2015in en iyi modelleri

 

Haberin Devamı

Henüz 18 yaşında olan Amerikalı model Lucky Blue Smith, inanamayacaksınız ama, 10 yaşında keşfedildi. 12 yaşına geldiğinde, uluslararası bir modellik ajansıyla anlaşma imzalamıştı bile! Merak edenler için söyleyelim: Alameti farikası olan platin rengi saçları gerçek değil. Ajansının tavsiyesiyle boyattı ama pek yakıştı! Mavi gözleriyle ve 1.89 boyuyla podyumlara gençlik aşısı getirdi. Onlarca derginin kapağında yer aldı; Tom Ford, Versace, Michael Kors, Etro, Bottega Veneta gibi markalarla çalıştı. Yetmedi bir de The Atomics isimli rock grubunda davul çalmaya başladı! Lucky Blue Smith ile ilgili söyleyebileceğimiz en ilginç şeyi ise sona sakladık: Kendisi, Instagram hesabı en çok takip edilen ikinci erkek model!

 

Haberin Devamı

YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN KADIN MODELİ: LINEISY MONTERO (UZMAN JÜRİ)

2015in en iyi modelleri

 

Dominik Cumhuriyeti doğumlu 19 yaşındaki Lineisy Montero, podyumların en çok ilgi çeken siyahi mankenlerinden biri. Santa Domingo'daki evinin yakınlarında dolaşırken keşfedildi. Şimdiyse Paris'te yaşıyor ve Prada için yürüyor. Yeni bir yüz için çok iddialı olan markalardan Céline, Balenciaga, Givenchy, Louis Vuitton ve Miu Miu için bile podyuma çıkmışlığı var. Montero, "Sadece podyumda yürüyorum. Bunun dışında hayatımda hiçbir şey değişmedi" diyor: "Saçlarım hep böyleydi. Görüyorum ki moda sektöründe siyahi ve kısa saçlı olmak önemli bir şeymiş. Ancak sadece görünüşümle değil, karakterimle de tanınmak istiyorum." 

 

Haberin Devamı

YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN KADIN MODELİ: BELLA HADID (HALK JÜRİSİ)

2015in en iyi modelleri

 

19 yaşındaki Amerikalı model Bella Hadid, 2014 yılından beri bu sektörde; ancak hep ablası Gigi'nin gölgesinde... İlk işi de ablasıyla beraber Balmain'in kampanyası için poz vermek olmuştu. 2015 New York Moda Haftası'nda Tom Ford, Diane von Fürstenberg, Tommy Hillfiger ve Marc Jacobs gibi önemli markalar için yürüdü. Londra Moda Haftası'nda ise Topshop, Burberry ve Giles için podyumdaydı... Bugünlerdeki en büyük hayali, 2016 Olimpiyatları'na binici olarak katılabilmek. Şimdiden antremanlara başlamış bile! Vücut ölçüsü 87-64-92; boyu 1.75 m.

 

Haberin Devamı

YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN ERKEK MODELİ: JORDAN BARRETT (UZMAN VE HALK JÜRİSİ AYNI İSİMDE BİRLEŞTİ)

2015in en iyi modelleri

 

19 yaşındaki Avusturalyalı model, ilk anlaşmasını 14'ünde imzalamıştı. Ünlü fotoğrafçılar ve uluslararası gruplarla çalışarak hızlıca 'top model' oldu. Tabii bunda Leonardo di Caprio'ya benzerliğinin de payı büyük... Fotoğrafta da gördüğünüz gibi sol kolunda 'Only the good' (Sadece iyi) yazan bir dövme var; sağ kolunda ise 'Gypsy' (Çingene) yazıyor. Bir ara Paris Hilton ile birlikte olduğu dedikoduları çıkmış ama anında reddetmişti.  

 

YILIN EN SAĞLAM GERİ DÖNÜŞ YAPAN ERKEK MODELİ: DEREK ZOOLANDER (UZMAN VE HALK JÜRİSİ AYNI İSİMDE BİRLEŞTİ)

2015in en iyi modelleri

 

2001 yapımı ABD filmi 'Zoolander', dünyada gelmiş geçmiş en büyük komploların ve suikastlerin arkasında moda endüstrisi olduğunu işleyen bir yapımdı. Filmde Derek Zoolander karakterini canlandıran Ben Stiller, ünlü fotoğrafçı Mario Testino'nun objektifine bu pozu vererek filminin ikincisini çektiğini müjdeledi. 'Zoolander 2', nisan ayında Türkiye'de vizyona girecek. 

 

YILIN SOSYAL MEDYA STARI: GIGI HADID (UZMAN JÜRİSİ)

2015in en iyi modelleri

 

YILIN SOSYAL MEDYA STARI: KENDALL JENNER (HALK JÜRİSİ)

2015in en iyi modelleri

 

ABD'li reality show yıldızı... Kim Kardashian'ın üvey kardeşi... Sosyal medyanın kraliçesi... Son dönemin en gözde isimlerinden biri... Onun için ne desek az!.. Şaka bir yana, ne iş yaptığı tam bilinmiyor. Model olduğu söyleniyor(!)

 

YILIN HAYIRSEVER KADINI: CAMERON RUSSELL (UZMAN JÜRİSİ)

2015in en iyi modelleri

 

28 yaşındaki Amerikalı model Cameron Russel, çok küçük yaşlardan beri politikayla iç içe. Henüz 10 yaşındayken Bill Clinton'ın Massachusetts Teknoloji Enstitisü'ndeki konuşmasını dinledi. Bu konuşma onu öylesine etkiledi ki, Clinton'ın bütün tavsiyelerini kulağına küpe yaptı: Okulunu bitir, mümkün olduğunca çok insan tanı ve hayallerinin peşinde koş. 2005'te mezun olduğunda, bu tavsiyeler hala aklındaydı. Annesi, bir modellik ajansında çalışıyordu. Bu sayede 2003 yılında oraya kaydoldu. 16'sına gelene kadar part-time modellik yaptı. Zamanla birçok başarılı fotoğrafçıya poz verdi, Vogue dergisine kapak oldu; aralarında Benetton, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Calvin Klein, Armani, Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent gibi markaların olduğu dünyaca ünlü şirketlerin kampanya yüzü oldu. Birçok önemli defilede podyuma çıktı. 2012 Ekim ayında yaptığı TED konuşmasında, "Görünüş her şey değildir. Gerçekten öyle. Bunu bir model olarak söylüyorum" dedi. Bu sözlerle yaptığı konuşma, 'TED'in en popüler 20 konuşması' arasına girmesine vesile oldu. 'Yılın hayırsever kadını' seçilmesinin nedeni ise, bu yıl iklim konferansı sırasında yaptığı sosyal çıkışlar.

 

YILIN HAYIRSEVER KADINI: KARLIE KLOSS (HALK JÜRİSİ)

2015in en iyi modelleri

 

23 yaşındaki Amerikalı manken Karlie Kloss, Vogue Paris tarafından '2000'li yılların en başarılı 30 modeli' arasında gösterildi. 2013-2015 yılları arasında Victoria's Secret mankenliği yaptı. Bu listede yer almasının ilk sebebiyse; 'Karlie'nin Kurabiyeleri' adlı bir kurabiye markası yaratması. Süt ürünleri ve gluten kullanılmadan üretilen bu kurabiyelerden elde ettiği gelirin tamamını yardıma muhtaç çocuklara bağışlıyor. Dahası var... Karlie aynı zamanda kız öğrencilerin de bilgisayar programı yazmak konusunda teşvik edilmesi için bir okula 20 bin dolar bağışta bulundu. 

 

EN İYİ SOKAK STİLİNE SAHİP KADIN: HANNE GABY ODIELE (UZMAN JÜRİ)

2015in en iyi modelleri

 

28 yaşındaki Belçikalı model Hanne Gaby Odiele, bir rock festivalinde keşfedildi. 2005 yılında başladığı modellik hayatına, 2006'da geçirdiği bir trafik kazası sonucu ara vermek zorunda kaldı. Bacakları kırılmıştı, defalarca ameliyat oldu. Uzun süren fizik tedavi sonrasında 2008'de podyumlara geri dönerek Chanel, Givenchy, Prada gibi markalar için yürüdü. Şimdi New York'ta yaşıyor. Vücut ölçüleri 81-63-86; boyu 1.78 m.

 

 

EN İYİ SOKAK STİLİNE SAHİP KADIN: LİU WEN (HALK JÜRİSİ)

2015in en iyi modelleri

 

27 yaşındaki Çinli model, 2010 yılında Victoria's Secret'ın şovunda yer alarak popülerlik kazandı. Estee Lauder kozmetik markasının ilk Asyalı yüzü oldu. 2012 yılında The New York Times gazetesi onu 'Çin'in ilk gerçek süpermodeli' olarak tanımladı. 2013'te Forbes dergisi tarafından 'en çok kazanan Asyalı model' seçildi. Vücut ölçüleri 81-54.5-90; boyu 1.78 m.

 

YILIN EN BAŞARILI KADIN ÜNLÜ-MODELİ: RIHANNA (UZMAN JÜRİ)

2015in en iyi modelleri

 

 Yılda bir kez yayınlanan Dior Magazine dergisinin kapak kızı olan Rihanna, bu pozuyla 'yılın en başarılı kadın ünlü-modeli' seçildi.

 

 

YILIN EN BAŞARILI KADIN ÜNLÜ-MODELİ: CARA DELEVINGNE (HALK JÜRİSİ)

2015in en iyi modelleri

Cara'nın bu en masum halini ünlü fotoğrafçı Mario Testino, Vogue dergisinin eylül sayısı için çekmişti. 

 

 

 

YILIN EN BAŞARILI ERKEK ÜNLÜ-MODELİ: JUSTIN BIEBER (UZMAN VE HALK JÜRİSİ AYNI İSİMDE BİRLEŞTİ)

2015in en iyi modelleri

I-D dergisine poz veren Justin Bieber, en doğal haliyle böyle görüntülenmişti. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!