Stil sahibi yıldızlar

Güncelleme Tarihi:

Stil sahibi yıldızlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2006 00:00

ABD basketbol ligi NBA’in yönetimi, bu sezon başında bir karar aldı. Son yıllarda özellikle siyah oyuncular hip hop kültürüne yakın giyim tarzını benimseyip bol pantolonlar, sandaletler, kolyeler, zincirler, küpeler, yırtık tişörtler giymeye başlayınca, bir kıyafet yönetmeliği çıkardı. Maça gelirken, tüm basketbolcular artık kumaş takım elbise ve gömlek giymek zorundaydı.

Bazı itirazlara karşın oyuncularının büyük kısmı yönetmeliğe uydu. Moda dergisi GQ’nun kreatif direktörü Jim Moore da, sezonun ilk bölümünde saha kenarındaki yıldız oyuncuların giyim zevklerini Nba.com sitesine değerlendirdi.

SHAQUILLE O’NEAL(Miami Heat)

Shaq her zaman kişisel stilini sergileyen birisi. Gömlek ve kravat kombinasyonunu sevdim. Cüssesine uygun bir kravat takmış. Shaq iri bir adam, bu yüzden geniş ceket yakası ve geniş yakalı gömlek tercih ediyor. Tabii bununla biraz geniş bir kravat da takmanız gerekir. Ceketin en üst düğmesini ilikliyor, bunu asla yapmazdım. Ayrıca oyuncuların büyük bir kısmı çok düğmeli ceket giyiyor ama ben üç düğmeliden fazlasını giymezdim. Bence çoğu, iki düğmeli ceket giymeli çünkü bu daha genç bir görünüm verir. Cep mendilini sevdim. Çok iyi gitmiş. Buna karşın şapkaya bence ihtiyacı yok. Böyle bir kıyafete biraz fazla olmuş.

DWAYNE WADE

(Miami Heat)

Beyaz gömleği, cep mendilini beğendim. Ama şapka sevmem. Buradaki yanlış kravat. Eski moda görünüyor. Tavsiyem şu: En azından gömleğin üst düğmesini ilikleme ve daha ince, four in hand bağlanan bir kravat tercih et. Ceket dar kesimli ve iki düğmeli olmalı. Genelde tüm erkeklerin yaptığı bir hata: İri bir fiziğe sahiplerse büyük beden ceket giymeleri gerektiğini düşünüyorlar. Halbuki tam tersini yapmalılar. Size tam uyacak ve fit olduğunuz izlenimini verecek bir şey giymelisiniz. Wade çok atletik ama bu ceket tüm vücudunu saklıyor.

LEBRON JAMES

(Cleveland Cavaliers)

Kıyafet güzel gözüküyor. Ama bence gömleği ve kravatı onun için bir parça eski moda kalıyor. Fransız stili kollu gömleği ve gömleğin kesimini beğendim. Ceket iki düğmeli gibi, gri de harika durmuş. Ceket yakasının genişliği çok iyi. Belki geniş yakalı bir gömlek ve daha koyu renkli bir kravat tercih edebilirdi. Kravatı da Windsor değil de four in hand şeklinde bağlasa daha iyi ederdi. Kravatı bir kere çevirip içinden geçirmesi yeterli. Genç birisine ince kravat gayet iyi gider. Kravatın pastel rengi de onu yaşından büyük ve işadamı gibi gösteriyor.

KOBE BRYANT (Los Angeles Lakers)

Kobe harika gözüküyor çünkü moleskin veya fitilli kadife ceket giymiş. Bunu bisiklet yaka kazak ve gömlekle tamamlaması da hoşuma gitti, üstelik gömlek de dışarı çıkmış. Bu genç bir tarz, onun ruhuna uyuyor çünkü henüz 20’lerinde. Burada galiba jean giymiş. Muhtemelen NBA jean’lerin spor bir ceket ve şık bir ayakkabıyla giyilmesini istiyor. Burada 10 aldığını düşünüyorum. Ayrıca, giydiği ceketin düğmeleri aşağıda, bu da iki düğmeli gibi duruyor. Vücut orantısı için daha iyi. Bence, düğmeler çok yukarıda olursa ceket boru gibi duruyor ve çok büyükmüş görüntüsü veriyor.


Bu ceketle son derece şık duruyor. Boyun düğmesi iliklenmemiş şık gömleğini sevdim. Belinde zarif bir kemer var. Yine de şunu söyleyeceğim: ‘Grant, harika görünüyorsun ama iki düğmeli ceketi dene!’ Ayrıca, omuzları biraz fazla geniş gözüküyor. Ismarlama takımlar için çok çok önemli bir püf noktası vereceğim: Kolları biraz fazla bol, biraz kısaltmak gerekir.

Bu adamların çoğunun çok iri olduğunu biliyorum, ama bu kadar bol olursa takım frak gibi duruyor. Mantar rengi gömlek ve kemerle beraber bu kahverengi takımı beğendim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!