Stella’nın çocukları

Güncelleme Tarihi:

Stella’nın çocukları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 19:05

Efsanevi müzik grubu The Beatles’ın üyelerinden Paul McCartney’in kızı. Henüz 37 yaşında ama moda dünyasında ciddi anlamda söz sahibi. 1997’de Chloe’nin baş tasarımcısı olduktan sonra rüştünü ispat etti. 2001’de Gucci Group’a bağlı olarak kendi markasını yarattı. Ayakkabıdan çantaya, parfümden cilt bakım ürünlerine kadar bir kadının ihtiyacı olan her şeyi üretiyor. Doğaya olan tutkusu ile meşhur. Vejetaryen ve tasarımlarında asla deri ve kürk kullanmıyor. Markası dünyanın dört bir yanında, 600 noktada satılıyor. 2004’den bu yana aynı zamanda Adidas for Stella McCartney koleksiyonunu tasarlıyor. Bir süre önce yeni bir işbirliğine daha imza attı. Stella Mc Cartney, Gapkids ve babyGap için özel bir koleksiyon hazırladı. Üç çocuk sahibi olan Stella, beklentileri gerçekleştirdiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Stella McCartney’in babyGap ve Gapkids için hazırladığı koleksiyon, onun klasik tarzının özelliklerini birebir yansıtıyor. Tasarımcı her zaman olduğu gibi doğal tonlar kullanmış. Toz pembe renkler bazen bir balerin tütüsünde, bazen ön kısmı fırfırlı smokin havasındaki elbisede, bazen de bol görünümlü gri kapüşonlu kazakta karşımıza çıkıyor.

Stella ilhamını kendi çocukluğundan aldığını söylüyor. “I love you” baskılı klasik trençkotu, çocukluğundaki favori elbisesinin deseninden ilham alarak yapmış mesela... Küçüklüğünde annesinin giysilerini giyerek büyük görünmeye çalıştığını anlatıyor: “Büyük kıyafetlerini çocuklara uyarladım diyebiliriz. Ama kendi markam için, çocuk kıyafetlerini büyüklere giydiriyorum da diyebiliriz. Bu ikisi arasında ilginç bir bağ ve denge var. Ben bu denge etrafında dans ediyorum.”

Haberin Devamı

Gap koleksiyonu için iyi ve kaliteli kumaşlar kullanmış. Çocuk masumiyetini tasarımlarına taşımış. Bunu yapmak için de çocukların aklına girmiş: “Farklı yaş gruplarındaki çocukları gözlemledim. Çocuk koleksiyonu hazırlamanın en zor tarafı, her yaşın ihtiyacının farklı olması. Yeni doğan bir bebeği giydirirken dikkat edilmesi gereken noktalar farklı, üç yaşında çocuğu giydirirken farklı... Bebek için tasarım yaparken anne babanın kafasındaki hayali de tahmin etmek zorundasınız. Beş yaşından sonra çocuk kendi kendine giyinmeye başlıyor. Kıyafetini kendi seçmek istiyor. O zaman da çocuk gibi düşünmelisiniz. Sonuçta bu koleksiyon neşeli ve pratik oldu. Kendi markamın bir yansıması gibi. Klasik, her zaman giyilebilecek ve şık parçaların yanı sıra bazı ürünler de giyildikçe ve yıkandıkça daha güzel olabilecek türden. Bazıları çok komik, bazıları havalı.” 

YILDIZ ÜRÜN NAKIŞLI CEKET

 Koleksiyonun en dikkat çekici parçaları panter baskılı kazak, kadife takım, örgü elbise, skinny jean... Stella çocuk koleksiyonunda da kendine has olanı yapıyor, beklenmedik parçaları bir araya getiriyor. “Yıldız ürün ne” diye sorarsanız tek bir cevabı var. O da askeri giysilerden ilham alarak tasarladığı nakışlı ceket. Skinny jean’lerle mükemmel uyum sağlıyor. Gerçi bu ceket geçen kış Balmain tarafından büyükler için tasarlanan cekete çok benziyor ama yine de onlarca ürün arasında parıl parıl parlıyor.

Haberin Devamı

Stella McCartney, bu koleksiyonla büyük bir sorumluluk üstlendiğinin farkında: “Benim üç çocuğum var. Birçok kişi benden çocuk koleksiyonu bekliyordu. Benim de iş listemin başında bu vardı. Gap ile anlaşmamız çok iyi oldu. Çok büyük kitlelere ulaşan bir marka için tasarım yapmak oldukça büyük bir sorumluluk. Tasarım yaparken Gap müşterisini bir an bile aklımdan çıkarmadım. Onlara şıklığın yanında sağlık da vaat ediyorum. Kolleksiyonun büyük bir kısmı organik kumşalardan oluşuyor.”  

KAPSÜL KOLEKSİYON

“Çocuklarınız için alışverişe çıktığınızda birçok farklı markanın farklı kolleksiyonlarını görüyorsunuz; kimi fazla yetişkin veya şık, kimi fazla sokak stili, kimi aşırı titiz veya rahat olmayan bir havada. Benim yapmaya çalıştığım, bunları karıştırmak ve bir kapsülde sunmak oldu.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE DE SATILIYOR

Stella McCartney babyGap için hazırladığı koleksiyonda açık gri, gökyüzü mavisi ve uçuk gül kurusu renklerindeki organik koton ve kaşmir/ipek karışımı kumaşlardan body’ler tasarlamış. Haftanın 7 günü konsepti ile hazırlanan set, görülmeye değer. Çocuk koleksiyonunun en dikkat çekici tasarımı ise leopar desenli kazaklar... Tüm ürünler geçen hafta Türkiye mağazalarında da satışa sunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!