Star'ın Tyra'sı

Güncelleme Tarihi:

Starın Tyrası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2006 00:00

Amerika'da Tyra Banks, Almanya'da Heid Klum'un sunduğu Top Model yarışmasına başlayan Deniz Akkaya, "Modelliğin ne kadar zor olduğunu herkes görecek" dedi.

Haberin Devamı

Modelliğin ne anlama geldiğini öğreteceğim

16 Temmuz’da Star TV’de başlayacak olan Top Model Türkiye yarışmasının sunucusu Deniz Akkaya hem yeni programını anlattı hem de özel yaşamına dair açıklamalarda bulundu. Okan Bayülgen ile hakkında çıkan aşk dedikodularına bu röportajda son noktayı koyan Deniz Akkaya, alkollü görüntüleriyle ilgili yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

Starın Tyrası
Starın Tyrası

n Öncelikle gelecek hafta başlayacak olan Deniz Akkaya ile Top Model Türkiye yarışması hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?

Haberin Devamı

- Yabancı formatlı bir yarışmanın aynısını yapacağız. Dünyada 23 ülkede yayınlanan yarışmanın en bilinenleri Tyra Banks ve Heidi Klum’un sundukları. Yayınlandığı her ülkede rating rekorları kırmış bir yarışma bu. Ancak bu yarışmanın amacı sanıldığı gibi yeni Tyra Banks’lar, Heidi Klum’lar ya da Deniz Akkaya’lar yetiştirmek değil. Bu yarışma, deneyimli bir mankenin, genç manken adaylarına bu işin sanıldığı kadar kolay olmadığını öğretmesi üzerine kurulu.

n Manken olma hayali kuranlara neler öğreteceksiniz? Biraz örnek verebilir misiniz?

 

- Çölde kürk çekimi yapmanın zorlukları, yılan fobisi olan bir mankenin yılanlarla oluşturulan bir koreografinin içinde yer alırsa ne yapması gerektiği, havuzda saatlerce kalmanın ne anlama geldiği gibi model olmanın bilinmeyen zorlu yönlerini anlatacağım. Örneğin Tyra Banks’in sunduğu yarışmada, 10 model adayıyla bir gece mezarın içinde kalınmış. Heidi Klum’un sunduğu yarışmada kızlar topuklarına yumurta yapıştırılarak yürütülmüştü. Yumurtayı kıran eleniyordu. Kısacası seyirciler için çok eğlenceli bir yarışma olacak. Ben "Modellik dünyanın en zor işidir" demiyorum ama sanıldığının aksine zor bir meslek olduğunu insanlar bu yarışmada öğrenecek.

 

 

 

Haberin Devamı

Starın Tyrası
Starın Tyrası

 

n Peki birinci olacak yarışmacıyı nasıl bir ödül bekliyor?

 

- Eğer isterse birinci olacak kişiyi, dünyada hatırı sayılır önemli bir model ajansına yazdıracağız. Birinci seçilen yarışmacı eğer yeteneklerini artırırsa yurtdışında modellik yapma şansına sahip olacak. Yurtdışında bir modelimizin başarısı beni çok mutlu eder. Tuğçe Kazaz’ın Armani defilesindeki fotoğraflarını görmemiz ya da Güzide Duran’ın İngiliz Escquier dergisine kapak olması bizi çok mutlu etti. Neden başkaları çıkmasın? Yarışmanın ana hedefi uluslararası normlara uygun bir modeli ortaya çıkartmak.

 

Haberin Devamı

n Biraz da yarışmacılardan bahseder misiniz?

 

- Aralarında 15-16 yaşında çok ufak kızlar var. 30 kişiler ve 10 kişiye indireceğiz. Ama bir tanesi var ki Tuba Ünsal’a benziyor, o kadar şeker ve sevimli ki. Çok uzun boylular, fizikleri çok iyi. Güler yüzlüler, hepsinden önemlisi azimliler. En büyük hataları sade güzelliklerini makyajla kapatmaları. Her jüri üyesinin bir favorisi var. Uğurkan Bey en sivri jüri üyemiz olacak çünkü o bu işi bilen en önemli kişilerden birisi. Armağan Çağlayan hem yapımcımız hem de gizli jüri üyemiz. Eski Türkiye güzellerimizden manken Yıldız Mavitan evde kızlarımızla bire bir ilgilenecek. Cengiz Abazoğlu keza modanın içinde!

 

Haberin Devamı

n Model olarak neden yurtdışına açılmayı denemediniz?

 

- Evet, denemedim. Ama çok evcimen olduğum ya da risk almayı sevmediğim için değil, ehli keyf yaşamayı sevdiğim için yurtdışına açılmadım. Belli dönemlerde çok çalışıp, belli dönemleri de ağustos böceği misali uyuşuk uyuşuk geçirmeyi seven birisiyim. Aslında modelliğe devam etmeyi düşünmediğim için yurtdışına gitmedim. Hedeflerim çok farklıydı, riski başka alanlarda denemeyi tercih ettim.

 

n Güçlü kadın portresi çizdiğinizi düşünenler var...

 

- Ben Deniz Akkaya’dan karikatür bir kahraman yaratmak için yapmıyorum tüm bunları. Ben onun bunun arkasına sığınıp aslında gizli gizli ağlayan, kafasını taşlara vurup "Neden her şey benim başıma geliyor?" diyen bir kadın değilim. Gerçekten çok mutlu hissediyorum kendimi. Geçenlerde bir kitapta enteresan bir söze takıldım, şöyle diyordu: "Hayatta her şeye para harcıyorsunuz, her şeye vakit buluyorsunuz... Aslında basit yolu bunu Tanrı’dan dilemektir". Güzelliğine vakit ayırıyorsun, cilt bakımına ayırıyorsun, arkadaşlarının sorunlarına vakit ayırıyorsun, kendi sorunlarını saatlerce boş boş anlatıp üzerine negatif enerji toparlıyorsun. Ama Tanrı’dan bir şey dilemek ve istemek için vakit ayırmıyorsun. Ben bu gerçeği keşfettim. Hayatımdaki her kötülükten iyi bir yön çıkartmayı öğrendiğim iki yıldan beri çok iyiyim. Hasta bile olmuyorum inanır mısın? Hayatım Ferzan Özpetek’in ’Cahil Periler’deki o yemek masasında son bulsun isterim. Yemek yemeyi, arkadaşlarımla birlikte olmayı çok seviyorum. Sabahları erken kalkıp akşamları da meditasyon yapıyorum. Uyku sorunum çözüldü, kendimi daha iyi hissediyorum.

 

Haberin Devamı

İNANILMAZ HIZLI BİR HAYAT YAŞIYORUM

 

n Başınıza her gün bir şey geliyor. Her şeyi güler yüzle karşılamayı meditasyon sayesinde mi başarıyorsunuz?

 

- Evet, beni çok yakından tanımayan insanlar, "Ya gerçekten delirmiş olmalısın ya da Pollyanna’yı oynuyorsun!"

diyorlar. Asılında bu yorumların hiçbiri gerçek yanıtlar değil. Muazzam bir şehirde, inanılmaz hızlı bir hayat yaşıyorum.

 

n Alkol alıyorsunuz ama...

 

- Evet, arada sırada arkadaş ortamında alıyorum, niçin almayayım ki? Ama bağımlılığa karşıyım. Pis yemek yerim, içkimi de içerim, geç yatarım da. Ama bunların hiçbirini bağımlılık olarak görmedim. Mesela "Neyi Biliyoruz ki!" diye bir film izledim. Bazı insanların niye sürekli aynı hataları yaptığını anlatan bir film. Yapımda, bir bilim adamınının duaların ya da kelimelerin suya olan etkisini araştırmış. Bildiğimiz bir bardak sıradan suya küfür etmiş, güzel şeyler söylemiş ve o suyun mikroskobun altında fotoğrafların çekmiş. Ve ortaya söylenen sözlere göre şekil değiştiren fotoğraflar çıkmış. "Adamın eğer bir bardak suya bu kadar etkisi oluyorsa, vücudumuzun yüzde 90’ı su olan bizlere kelimelerin ve duaların etkisi ne olur?" diyor. Çok keyifli.

 

n Suya dua okuyup insanlara şifa niyetine içiren hocalar var. Bu durum gerçek mi?

 

- Ben falcıya giden bir insan değilim ama mesela bu konu açıldı söylemek isterim, bir keresinde benim 1000 euro verdiğim haberi çıktı bir falcıya. Benim 100 euro değil, 100 milyon değil, hatırı geçsin diye 10 milyon vermişliğim vardır, yalan söylemeyeyim. Ben Amerika’ya gitmeden önce çok sevdiğim bir çocuk gözüme bakarak fal bakmıştı, "Sen şu sebeplerden Bankgog’a gideceksin!" demişti, saçma gelmişti bana. Ve Amerika’ya gidip film çekeceksin dedi. Artık saçmalamanın son noktası demiştim ama hepsi çıktı. Bazı insanlar gerçekten geçmişi, geleceği görüyor.

 

n Yeni sinema projeleriniz var mı?

 

- Çok proje var ama sadece iki tanesi hoşuma gitti. Ama ortada bir belirsizlik var. Televizyon ile sinema çok ayrı dünyalar. Bir de senin bu ülkede Deniz Akkaya karakterin var, ondan çok bağımsız bir şey yapamazsın.

 

n Kendinizi tam anlamıyla yansıttığınız bir proje olmadı sanırım...

 

- Evet olmadı. Ama Top Model yarışmasıyla kendimi tam anlamıyla yansıtacağıma inanıyorum. O yarışmada sadece kendim gibi olacağım.

 

Okan’ın yaptığı açıklamalardan sorumlu değilim

 

- Okan Bayülgen, Dobra Dobra programında "Deniz’le birlikte değilim" dedi, siz de bir röportajınızda "Birlikteyiz" dediniz...

 

Ben kimseye birlikteyim demedim. Okan’la altı yıldır görüşmediğimizi söyledim. Görüşmememizin sebebi daha önce yaşanmış bir birliktelikti. Artık bu mevzu her konuşulduğunda ortaya bir Okan kutusu açılıyor. Bu model yarışması biter bitmez Okan Bayülgen’in yapımcılığını üstleneceği yeni bir programa başlayacağım. Ama program 2.5 ay sonra başlayacak diye Okan’la görüşmemek gibi bir durum olamaz. Okan’la bir fotoğraf çekim projemiz de var.

 

O çok heyecanlı bu tür projelerde. Ancak Okan’ın yaptığı diğer açıklamalardan sorumlu değilim.

 

- Peki birlikte olduğunuzu ya da olmadığınızı söylemek kötü bir şey mi?

 

Bir süreç vardır gizli yaşanması gerekir. Belki de bu sürecin adı ilişki olmayacak, belki uygun bir çift olmadığınızı göreceksin. O yüzden bu süreçleri iki reklam arasında evliliğe dönüştürüp, sonra çocuk aldırıp daha sonra da boşanmak en kötüsü. İnsanlardan kaçıp senelerce gizlice yaşanan ilişkileri anlamıyorum. Böyle bir ilişkim olmadı. Ama Okan’la ilgili soracak olursan biz birbirimizi tanıyoruz. Bir ilişkimiz olsaydı olurdu zaten.

 

Yarışma 10 hafta sürecek

 

Yurtdışında Tyra Banks, Heidi Klum gibi top modellerin sundukları Next Top Model’in yerli versiyonu Top Model Türkiye, 16 Temmuz Pazar akşamı Star TV’de başlıyor. Deniz Akkaya’nın sunacağı yarışmada, top model adayı kızlar, kampa girecekler. Yarışma 10 hafta sürecek. Genç kızların modellik mesleğinin en zor şartlarında büyük bir sınavdan geçecekleri yarışmada ilk üçe girecek adayları modellik eğitimi ve sürpriz ödüller bekliyor. 11 genç kızın Büyükçekmece’de hazırlanan üç katlı lüks bir villada kampa gireceği yarışmada Armağan Çağlayan, Cengiz Abazoğlu, Uğurkan Erez ve Yıldız Mavitan jüri üyeliği yapacaklar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!