Star olmak çok zor

Güncelleme Tarihi:

Star olmak çok zor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 00:00

Ahmet Kural son dönemin ekran yıldızı. ‘İşler Güçler’ dizisindeki performansı dillerde. Röportaj için buluştuğumuz kafede onu görenler trafiği kitliyor. Arabalardan “Abi kralsın!” nidaları yükseliyor. “Star olmak çok zor” diye espri yapıyor ama aslında ne kadar utangaç bir adam olduğunu anlatıyor.

Haberin Devamı

- Kaybedeni de kazananı da çok iyi oynuyorsunuz. Siz hayatta kazanan mı kaybeden mi oldunuz?
- Çocukluktan bu zamana kaybettiklerim çok azdı, genelde kazanan oldum. Ama zor bir çocukluk yaşadım.
- Neden zordu?
- Ankaralıyım, babam emekli emniyet müdürü. Görevi nedeniyle Kütahya’dayken dünyaya geldim. Sonra yine babamın mesleği yüzünden oradan ayrılıp Nevşehir’e geçtik. Körfez Savaşı sırasında da Silopi’de görevini yapıyordu. Çok zordu. Başka bir çocuk olsa psikolojik dengesi bozuk olabilirdi ama bunları birer birer atlattım.
- Peki hayatınızı şekillendiren öyküler var mı?
- 11 senede 12 okul değiştirdim. Tam bir yere alıştım derken bir sonraki dönem başka bir yere giderdik. Bir bakıyorum Karaman’dayım, bir bakıyorum Denizli’de. Beni de herhalde gittiğim yöreler şekillendirdi.

Haberin Devamı

Star olmak çok zor

KARİYER PLANIMDA KOMEDİ YOKTU

 - Hep komik adam mıydınız?
- İlkokuldan itibaren gülüp güldürmeyi çok severdim. Bizim dönemimizde Yasemin Yalçın, Levent Kırca gibi mizahçılar vardı. Ben de o yüzden sık sık taklit yapardım. Jim Carrey’i çok izlerdim. Çok yaramaz olduğum ve diğer öğrencilerin konsantrasyonlarını bozduğum için öğretmenim beni anneme şikayet ederdi.
- Bir ortama girdiğinde sürekli espriler yapan bir tip misiniz?
- Hayır tam tersi. Aslında ciddi bir adamım. Daha önceki işlerim ‘Gazi’, ‘Kahramanlar’ ve ‘Bir Bulut Olsam’da da hep ciddi karakterleri canlandırmıştım ve insanlar bu yüzden bana gıcık olurdu. Komik tarafımı ekranda daha yeni gördüler.
- Ekranda komik olabileceğinizi kim keşfetti?
- Yönetmen Selçuk Aydemir ile bir proje sırasında tanıştım ve bana komedi filmi teklif etti. “Ne komedisi, benim kariyer planlamamda öyle bir şey yok” diyerek reddettim. Aydemir kafama bir vurdu ki! “Bu işi yap bana güven” dedi ve ‘Çalgı Çengi’ filmini çektik. Film acayip patladı.
- Hayaliniz yakışıklı, zengin jön rolleri miydi?
- Yok, jön olayım insanlar bana hayran olsun diye hiç düşünmedim. Bana hayran olacaklarsa yeteneklerimle olsunlar isterim.
- Gelelim meşhur mimiklere. Bu yeteneğiniz nereden geliyor?
- Çocukluğumdan… Hep çok enteresan insanlarla tanıştım. Bana komik gelen yüz ifadelerini anne ve babama taklit etmeye çalışırdım. Sonra da sanırım yüz kaslarım böyle gevşedi.
 - Jim Carrey ve Öztürk Serengil benzetmeleri nasıl hissettiriyor?
- Jim Carrey zaten dünya starı. Öztürk Serengil’e benzetilmekse gözlerimi dolduruyor. Gerçekten onur verici.
- Şöhrete alıştınız mı?
- Ben zaten yarı şöhrettim, bu diziyle tam şöhret oldum. İlk çengel bulmacaya çıktığım zamanı hatırlıyorum. Hatta kestim, yakında çerçeve yapacağım. Açıkçası sonra da çengel bulmacalara çok çıktım! Şaka bir yana insanların beni tanımasından utanıyorum. Kafam önümde dolaşıyorum.
- Siz öyle dolaşsanız da yoldan geçen arabalardan “Kralsın”, “Adamın dibisin” diyorlar. Gerçekten adamın dibi misiniz?
- Adamım ya! Adam gibi adam olmaya da çalışıyorum. Sanırım gerçeğe yakın durumları canlandırıp doğal olduğumuz için yolda insanlar ailelerinden birini görmüş gibi yaklaşıyorlar.
- Başınıza dizide yaşananlar kadar komik şeyler geliyor mu?
- Bir gün dört kişi restoranda oturuyorduk. Gelip fotoğrafımızı çekmek istediler. Zannettim restoranın duvarlarındaki ünlü resimlerinin yanına asacaklar. Ben de hemen ünlü pozu vermeye başladım. Sonra kadın birden para istedi. Meğer mekanın hatıra fotoğrafçısıymış. Bu hikaye bizi o kadar güldürdü ki bunu diziye bir bölüme bile ekledik.
- Bilgisayar oyununuz bile var: ‘Ahmet Kural Oscar Yolunda’. Oynayıp Oscar’a gitmeyi başardınız mı?
- Oynadım ya, oynamaz olur muyum. Ama Oscar’a kadar  gitmeyi hiç beceremedim.

Haberin Devamı

TWITTER’DA İZDİHAM YAŞANIYOR

Twitter mı Facebook mu: Aslında ikisi de değil. Ama birini seçmem gerekirse Twitter derim. Sahte profilleri engellemek için bir süre önce Twitter’a girdim şimdi izdiham yaşanıyor Allah razı olsun.
Futbol mu basketbol mu: Futbol meraklısıyım. Beşiktaşlıyım. En çok Hagi’yi seviyorum.
Boxer mı slip mi: Boxer.
Romantiz mi seks mi: Romantizm.

YAKIŞIKLI DEĞİLİM KENDİMİ İYİ SATIYORUM

- Sizi kimi çekici, kimi itici buluyor...
 - İtici diyenler herhalde beni tanıyıp sevmeyenler. Kendimi hiç yakışıklı bulmuyorum hatta istersem çok çirkin bir adam da olabiliyorum. Sanırım kendimi iyi satıyorum.
- Gerçekten seksi mi buluyorsunuz?
- Yok ya bacaklarım çarpık!
- Kadınlar komik adamları seksi değil, sevimli bulur derler…
- Güldürürken masaya yumruk vurmasını da çok iyi bilen bir adamım.
- Kadınların ilgisi kız arkadaşınızı kıskandırıyor mu?
- O beni ünlü olmadan önce de kıskanırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!