Spor hocasının hiperaktif günü

Güncelleme Tarihi:

Spor hocasının hiperaktif günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2013 00:00

Veysel Karani Demircioğlu (30), profesyonel boksör ve spor eğitmeni. Bütün hafta olduğu gibi pazar günleri de spordan kopamıyor. Bu sayede sakin ve sabırlı olduğunu söylüyor: “Nirvana’ya ulaşıyorum” .

Haberin Devamı

Aldığım şeyleri giyemiyorum

Bir dönem alışveriş yapmayı çok severdim. Yalnız sürekli spor salonunda olduğumdan bir süre sonra aldığım hiçbir şeyi giyemediğimi fark ettim. Bu yüzden spor kıyafetlere ve ayakkabılara düşkünüm. Alışverişimi Taksim civarı ve Nişantaşı’nda yapıyorum.

08.00 Koşarak kendime vakit ayırıyorum

Her sabah uyandığımda güne iki bardak su içerek başlıyorum. Biraz kendime vakit ayırmak için pazarları işe gitmeden koşmayı seviyorum. Nişantaşı’nda oturuyorum. İş yerim Maçka’da. Bu yüzden kış aylarında kulağımda sevdiğim R&B şarkılar Maçka Parkı’nda sporumu yapıyorum. Yaz aylarındaysa Bebek-Kuruçeşme hattını tercih ediyorum.

09.00 Pazar kahvaltıda her şey serbest

Hafta içleri her sporcu gibi kahvaltımın olmazsa olmazları arasında yumurta var. 3-4 haşlanmış yumurtanın yanında bir kâse yulaf yiyorum. Yulafın içine üzüm, fındık, yer fıstığı koymak lezzet katıyor. Pazar günleriyse kahvaltı benim için çok özel bir şölen. Sofrada sınır yok! Bal, kaymak, tereyağı, börek her şey serbest...

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb1602f018fbb8f8aa1cf4

10.00 Profesyonel dövüş kulübü

14 yaşımda boksa başladım. Yıllarca profesyonel olarak yaptım. Altı yıldır MAC spor salonunda çalışıyorum. Bahçeşehir Üniversitesi’nde de Spor Yönetimi üzerine MBA yapıyorum. Bugün ilk vereceğim ders ‘MAC Fight Club’. Profesyonel boksörlerin müsabaka öncesi fiziksel ve teknik olarak kendilerini hazırladıkları bir antrenman. Hızlı kilo vermeye ve vücudu şekle sokmaya yarıyor.

13.30 Osmanlı güllesi spor salonunda

TRX bir tür kayış. Herhangi bir yükseklikteki çıtaya asılıyor. Yer çekimine karşı farklı bir sürü hareket yapabiliyorsunuz. Zayıflatıp vücudu sıkılaştırıyor. Diğer alet ‘Kettlebell’. Bildiğimiz Osmanlı güllesi. Üzerinde tutma yerleri var. Ya fırlatıyor ya yukarı doğru kaldırıyorsunuz. Vücudunuz daha hızlı şekle giriyor.

15.00 Öğle yemeklerimi kendim hazırlarım

Öğlen yemeklerimi kendim yapıyorum. Genelde et sote, bulgur pilavı, kepekli makarna severim. Haşlanmış mevsim sebzeleri üzerine zeytinyağı, kekik ve kırmızı biberle güzel oluyor. Gazlı olarak tükettiğim tek şey soda. Yemek sonrasında da kaslarımı rahatlatmak için SPA’da masaj yaptırıyorum. Hafta içleri Çemberlitaş Hamam’ına gidiyorum.

Haberin Devamı

18.00 Organik ürünler seçiyorum

Pazar günleri eve gitmeden markete uğruyorum.Yulaf, mevsim sebze ve meyveleri, bulgur, kepekli makarna, tam tahıl ürünler, ağırlıklı kırmızı et ve mutlaka balık alıyorum. Ürünlerin organik olması çok önemli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!