Soul’un yeni adı Lianne La Havas

Güncelleme Tarihi:

Soul’un yeni adı Lianne La Havas
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 12:55

Çıkardığı ilk albümle İngiltere’yi sallayan Lianne La Havas: Adele’le Amy’yi topla, ikiye böl.

Haberin Devamı

İlk önce saçları, sonra da sesi çekti dikkatimizi. Şarkıları, hafif hafif ama çok derinden yakalıyor insanı.

İngiliz şarkıcı Lianne La Havas bahsettiğimiz. Albümü henüz Türkiye’de yok. Belki de bu yüzden onu duymamış olabilirsiniz. Ama şarkılarını Youtube’den dinlemek ya da albümü Amazon’dan satın almak mümkün.


Henüz 23 yaşında ve ilk albümü Kasım 2011’de çıkmış olmasına rağmen BBC onu ‘2012’nin En İyi Sesleri’ arasına aldı bile. Başladığı Avrupa turnesinde sahneye çıkacağı şehirlerin sayısı o kadar çok ki, buraya sığdırmak zor olur.

Daha çok soul ve funk parçalar söylüyor La Havas. Bazılarında tarzı kimi zaman Billie Holiday ya da Sade’e kaysa da, onun asıl kıyaslandığı kişiler, Adele ve Amy Winehouse. Özellikle de İngiliz ve Alman medyasında.

Haberin Devamı


İngiltere’de doğmuş olmasına rağmen, fark edeceğiniz üzere epeyce farklı bir ismi var Lianne La Havas’ın. Çünkü babası Yunan, annesi Jamaikalı. 7 yaşındayken başladı şarkı söylemeye. Ondan sonra ona ilham kaynağı olan en önemli şey, farklı kültürlerden gelen ailesi oldu. Bir yandan annesi La Havas’a sürekli Jill Scott ve Mary J. Blige gibi önemli isimleri dinletirken, pek çok enstrüman çalabilen babasından gitar ve piyanonun ilk derslerini aldı.


İlk şarkısını 11 yaşında yapmış olsa da, tam anlamıyla gitar çalmayı 18 yaşında öğrendi. Aynı yıl, sadece kızlar için olan ‘Norbury Manor Business and Enterprise’ kolejinde sanat okumaya başladı. Ama bu hevesi çok uzun sürmedi çünkü kariyerine müzikle devam etmeye karar verdi. Bu konuda aklını çelen, okuldaki söz yazarı ve şarkıcı arkadaşı Allan Rose oldu. La Havas’ı, ileride ilk demosunda yardım edecek olan pek çok müzisyenle tanıştırdı. Bu isimlerden biri de, sonraki yıllarda vokalistliğini yapacağı Paloma Faith oldu.


İlk albümü ‘Is your Love Big Enough’ 21 Ekim 2011’de çıktı. Çok sevilen açılış şarkısı ‘No Room For Doubt’ta Willy Mason’la düet yaptı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!