Sonbahara merhaba

Güncelleme Tarihi:

Sonbahara merhaba
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 30, 2010 01:00

Ağustos ayının sonuna yaklaşırken, moda takipçilerini yeni sezon heyecanı sardı. Gözler vitrinlerde, düzenlenen defilelerde, kataloglarda... Ve bu incelemede ilk dikkat çeken detay şu: 2010 sonbaharının en gözde modellerinde 30’lu yılların etkisi hissediliyor.

Haberin Devamı

Sonbahar yaklaşıyor... Yaz aylarında hüküm süren romantik ve seksi tasarımlar ise yerlerini asil, nostaljik, ayakları çok daha sağlam yere basan tasarımlara bırakıyor. Nostaljiye dalan modacılar, 1930’ları biraz modernize ederek günümüze taşıyor.

ÅŸimdiden söyleyeyim; önümüzdeki sezonda 1930’lu yıllarda golf ve tenis oynarken kullanılan yüksek belli etekler, bol paça pantolonlar sık sık karşımıza çıkacak. Â

Bu etekler çok moda  Â
 
Volanlı, yüksek belli tenisçi etekleri, yeni sezonun belki de en dikkat çeken parçalarından... Deriden şifon ve yünlüye kadar çok çeşitli materyallerle hazırlanan, çoğunlukla diz hizasında olan bu etekleri düz makosenlerle veya bilekte biten botlarla tamamlayabilirsiniz.
Dikkat çeken bir başka etek modeli ise ekoseli kumaşlarla hazırlanan ve 30’larda kadınların golf oynarken giydikleri diz altı etekler... Bu sezon trendlere uyacağım diyorsanız, bu eteklerden de kesinlikle edinmelisiniz.

Bol paça pantolonlar

Eğer eteklere yüz vermiyor, pantolondan şaşmıyorsanız, önerim aynı döneme ait çizgileri takip etmeniz... Yani aşağı doğru genişleyen bol paça pantolonlara bakmanız...

Çoğunlukla yünlü ya da taşlanmış ipekten hazırlanan bu pantolonların gri, siyah, beyaz ve camel tonları, sonbaharın asil ve elegan kadınına hitap ediyor.

Baharda tişört ve gömleklerle, kışın yün hırka ve trikolarla kullanabileceğiniz bu model, günlük hayatınızın vazgeçilmez bir parçası olacaktır.

Haberin Devamı

Moda dünyasında heyecan dorukta

2011 ilkbahar-yaz koleksiyonları, dünyanın dört bir yanında düzenlenen organizasyonlarla tanıtılıyor. 10 Eylül’de başlayacak olan New York moda haftasını 17-22 Eylül arasında Londra, 22-28 Eylül’de Milano ve son olarak 28 Eylül-7 Ekim arasında gerçekleşecek Paris Moda Haftası takip edecek.

Dünya moda takiviminden bahsetmişken İstanbul Moda Haftası’na değinmemek olmaz. Geçtiğimiz hafta başlayan organizasyon, yabancı basın mensupları, pr şirketleri ve müşteriler ile Türk modaseverleri bir araya getirdi.

Türk modacılar arasında en başarılı isim bana kalırsa Londra Moda Haftası’nda dört senedir defile yapan Bora Aksu’ydu. Her zaman keyif ve beğeniyle izlediğim Aksu’nun bej, beyaz, ten rengi ve siyah ağırlıklı koleksiyonunda hem kullanışlı hem de seksi tasarımlar yer alıyordu.
Ama eksikti sanki... Esas koleksiyon başka bir yerlerdeydi ve bizlerle paylaşmak istemiyor gibi geldi bana... Bu ne kadar doğru ya da niye öyle hissettim anlayamadım, ama gönül ister ki yurt dışı deneyimi olan ünlü tasarımcılar koleksiyonlarıyla renk katarak dikkatlerin İstanbul’a çevrilmesini sağlasın.

Türkiye 3. dünya ülkesi değil, korkmayın arkadaşlar; yaptığınız en iyi tasarımlara da alıcı çıkar hiç endişelenmeyin!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!