Sömestrciler ne ister?

Güncelleme Tarihi:

Sömestrciler ne ister
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2014 01:22

15 günlük ‘en uzun teneffüs’ başlarken konunun asıl muhatabı olan öğrenciler ne ister diye merak ettik. Anaokulundan liseye kadar farklı kuşaklara mükemmel tatili, neyi sevdiklerini, neyi sevmediklerini, kimi rol model aldıklarını sorduk.

Haberin Devamı

Lalin Yücel-11 / İlkokul 5

Lalin’in sömest programı oldukça dolu. 9 Şubat’a kadar İstanbul’da sergilenecek Bubble Show’a, Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Anish Kapoor sergisine, buz patenine, İstanbul Modern’in sanat atölyelerine, Vialand’e ve sinemaya (mümkünse 3 boyutlu) gitmeyi planlıyor. Parlak renkler giymek, okula açık saçla gitmek ve Instagram’da arkadaşlarla beraber çekilen resimleri paylaşmak ve bunlara yorum yapmak onun için cool. Bunların altına bff (best friends forever), kank ve selfie gibi tag’ler girmeyi de havalı buluyor. İstemediği şeyse tatili evde geçirmek. İdolü Selena Gomez. Arkadaşlarının da Rihanna, Taylor Swift, Katty Perry gibi tarzı olan insanları örnek aldığını söylüyor.

Kaan Mert Koç-13 / Orta Son

Sömestr tatilinde arkadaşlarıyla basket oynayacak ve sinemaya gidecek. Hâlâ oynuyorsa Hobbit’e ve Patron Mutlu Son İstiyor’a gitmek istiyor. Ama mükemmel sömestr bu değil. İdeal tatil listesinin ilk sırasında Londra’ya, özellikle de Dr. Who ve Sherlock Holmes müzelerine gitmek var. Kötü sömestr tanımıysa ders çalışmak ve dershaneye gitmek ki bunları da bir miktar yapması gerekecek. Twitter ve Tumblr kullanıyor. Kısaltma sevmediği gibi yazım diline çok dikkat ediyor. ‘Edeceğim’ yerine ‘Edicem’ yazan kızlara sinir oluyor. Çevresinde Starbucks’a gidip kitap okumak havalı bulunuyor. Bugüne kadar yaptığına en memnun olduğu şeyse Duman konserine gitmiş ve ‘Solist Kaan’la tanışmış olmak.

Leyla Cabas-4 / Anaokulu

Haberin Devamı

Leyla henüz gerçek anlamda okulla tanışmadığı için çok derdi tasası yok. O yüzden ideal sömestr tatili konusunda da özel bir sıkıntısı söz konusu değil. Deniz kenarını ve doğa içinde, hayvanların olduğu yerleri seviyor. Şehirdeyse kültür sanata meraklı. Ailecek müze, gösteri, tiyatro hepsinin peşindeler. Leyla da hepsinden memnun ayrılmakta. Yaşı itibariyle henüz spesifik bir rol modeli yok. Elbette Disney prenseslerini saymazsak.

Batu Alp Gürsoy-8 / İlkokul 3

Tatilde ailesiyle Madrid’e gidecek, bu durumdan da gayet memnun. Gezinin ‘güzel, eğlenceli ve dinlendirici’ geçmesini istiyor. Eğer oraya gitmeyecek olsaydı arkadaşlarıyla futbol oynayacaktı. Kötü tatil dendiğindeyse aklına evde oturmak geliyor. “En baba şey şarkı yapmak” diyor, nitekim arkadaşlarıyla kurduğu 4 GB isimli grubunda rap yapıyor (ismi B harfiyle başlayan dört kişiden oluştuğu için grubun adı 4 GB olmuş.) Twitter ve Facebook kullanıyor. İdolü Alex.

Kayra Akyüz-13 / Orta Son

Haberin Devamı

Sömestr tatilini Armutlu’daki devre mülklerinde geçiriyor. Gündeminde basketbol var. Kötü tatil dendiğinde onun da aklına evde oturmak geliyor. Çevresindeki gündemse bu aralar telefonlar. Yeni telefonlar cool bulunuyor, arkadaşları da sık sık telefon değiştirmeyi planlıyor. Bugüne kadar yaptığına en memnun olduğu şey başta korkmasına rağmen, korkusunun üzerine giderek gokart’a binmesi. Çok memnun kalmış hâlâ da biniyor. Basketbol hayatında önemli bir yer tutuyor, bu yüzden de idolü başta Hidayet Türkoğlu olmak üzere NBA’de oynamayı başarmış tüm Türk oyuncular.

Zeynep Aksoy-17 / Lise 3

Zeynep lise öğrencisi olması sebebiyle diğer tatilcilerimizden ayrılıyor. Önünde tatilin çözebileceğinden daha ciddi meseleler var. Politika okumak istiyor. Dolayısıyla üniversite sınavlarına hazırlanmakta. Çevresinde kayak ve Avrupa’yı dolaşmak cool bulunuyor. Ancak bunları ya da herhangi başka bir şeyi yapmayan havalı değildir diye bir şey yok. “Zaten öyle şeyler durumu olmayan arkadaşlarımızın kendisini kötü hissetmesine sebep olur ki bu da hoş karşılanacak bir şey değil” diyor (yaşasın Y kuşağı!) Instagram ve Twitter hesabı var. Sosyal medyada kısaltma kullanmıyor. Düzgün Türkçe kullanılmasından yana. İdolü olarak Noam Chomsky’yi gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!