Soma için konser veririm

Güncelleme Tarihi:

Soma için konser veririm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2014 09:31

Aerosmith’in solisti Steven Tyler, yazarımız Saffet Emre Tonguç’la İstanbul’u gezdi. Maden faciasına çok üzüldüğünü söyleyen ünlü yıldız, Soma için yardım konseri vermek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

KONSER vermek üzere Türkiye’ye gelen, ancak Soma faciası nedeniyle sahneye çıkamayan dünyaca ünlü hard rock grubu Aerosmith’in üyeleri, İstanbul’da kaldıkları birkaç gün boyunca şehri keşfe çıktı. Ekibin solisti Steven Tyler’a şehir turunda Hürriyet seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç eşlik etti. İşte Tonguç’tan Tyler ile geçirdiği günün özeti: “Steven ile kaldığı otelin lobisinde buluştuk. Son derece neşeli, çocuk ruhlu ve hayatın sırrını çözmüş biri. Arabaya biner binmez grubuyla birlikte şarkı söylemeye başladı. Oynaya zıplaya Sultanahmet Meydanı’na gittik. Bir kahve molası için durduğumuz Four Seasons Sultanahmet Oteli’nin eski bir hapishane olduğunu ve giriş kapısının üzerinde Arap alfabesiyle hâlâ ‘Dersaadet (İstanbul) Cinayet Tevkifhanesi’ yazdığını duyunca bayıldı. Önce Ayasofya’ya gittik, neredeyse her taşa dokundu. Detaylar konusunda çok keskin bir gözü var. 56 metre yüksekliğindeki kubbenin 537 yılındaki teknolojiyle yapılmasına akıl sır erdiremedi. ‘Her şeyi öğrenmek istiyorum’ dediği için öğle yemeği bile yemeden Tarihi Yarımada’daki eserlerin içinde kaybolduk.”
HÜRREM’İN METHİNİ ÇOK DUYDUM
“Sultanahmet Camii’nin çinileri, 3 bin 500 yıllık Dikilitaş ve şehrin 8 bin yıllık tarihi, Steven Tyler’a inanılmaz geldi. Topkapı Sarayı’na giderken yolda gördüğü sokak akrobatlarıyla sohbet etti. Sokakta satılan simit ve kestaneyi çok sevdi. Sarayın içindeki 500 yıllık çınar ağacının içine girdi ve o muhteşem akustikte şarkı söyledi. Asıl ilgi alanı ise Harem oldu. 400 odalı Harem’de sadece 10 civarında odanın açık olmasına üzüldü. Hürrem’in methini çok duymuş, o yüzden Kanuni’nin de yaşadığı odanın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. İznik çinilerimize öyle hayran kaldı ki, neredeyse hepsine dokunmak istedi. Steven Tyler, yurtdışında Rumi olarak geçen Mevlana’yı ve semazenleri çok iyi biliyor. Şu anda da Dan Brown’ın İstanbul’da biten ‘Cehennem’ isimli kitabını okuyor.”

Haberin Devamı


ZAMANI GELDİĞİNDE
Soma’daki maden faciasına çok üzüldüğünü söyleyen Steven Tyler, “Şu an acılar çok taze. Zamanı geldiğinde Soma’da hayatını kaybedenlerin yakınlarına yardım amaçlı konser vermek isterim” dedi.

Haberin Devamı


* Steven Tyler, yolda karşılaştığı tüm hayranlarıyla bıkmadan, usanmadan fotoğraf çektirdi. Hiç kimseye hayır demedi, korumaların yanına sokmadığı insanların yanına da o gitti.

* Steven Tyler, İstanbul’da birkaç gün geçirdi. Daha sonra konser için gittiği Sofya’da ise bir gece bile kalmadan Litvanya’nın başkenti Vilnius’a geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!