Sokaktan toplanan tasarımlar

Güncelleme Tarihi:

Sokaktan toplanan tasarımlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2002 20:54

İtalyan Miss Sixty tasarımcılarının sokaktan topladıkları verilere göre bu yazı da hippi kılığında geçireceğiz. Yaz Rüyası isimli 2002 yaz koleksiyonunda saçlar uzun, tişörtler bol renkli, kollarda, el ve ayak bileklerinde boncuklar var.

Uzun saçlar yine çok renkli bandanalar veya boncuk bantlarla süsleniyor. Ayakta, yeni olsa bile yıpranmış görünüşlü spor ayakkabılar veya parmakarası tokyolar var. Pantolonların beli düşük, paçaları bol. Baskılı veya işlemeli olanları pek muteber. Ellerde değil ama ayak tırnaklarında renkli ojeler göze çarpıyor. Ellerinizde en az dört yüzük olması şart. Üstelik de hatrı sayılır büyüklükte olanlarından.

Miss Sixty'de tasarımcı patron Wicky'nin altında 50 tasarımcı daha çalışıyor. Ama günün herhangi bir anında ofise gitseniz 10 tanesini birarada göremezsiniz. Çünkü herkes yeni tasarımını sokakta arıyor.

Temel olarak, basic ve luxury adlı iki ayrı koleksiyondan oluşan Miss Sixty, her sezon yaklaşık bin model üretiyor. Bu bin modele çorap, şapka ve takı gibi aksesuvarlar da dahil. Zaten konu sokak modası olduğunda farkı bu aksesuvarların ilginç kullanımları yaratıyor daha çok.

Basic koleksiyonunda günlük giyimi kapsayan grunge tasarımlar hakim. Luxury, adından da anlaşılacağı üzere daha şık ve özenli bir çizgiye sahip. Yine de genç trendy giyim anlayışına ihanet etmeden yaratıyor bu şıklığı. Miss Sixty tasarımları Türkiye'de markanın Nişantaşı'nda yeni açılan konsept mağazasında satılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!