Soğuk havalar esnafın yüzünü güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Soğuk havalar esnafın yüzünü güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 10:48

Ramazan Bayramı nedeniyle yoğun taleple başlayan ve havaların giderek soğumasıyla artarak devam eden kışlık ayakkabı ve giyim satışları, esnafın yüzünü güldürüyor.

Haberin Devamı

Havaların soğumasıyla birlikte yazlık ayakkabı ve kıyafetler mağazaların vitrinlerinden indirilirken, bu ürünlerin yerlerini yeni sezon kışlık ürünler aldı.

Ramazan Bayramı'ndan itibaren kışlık ayakkabı ve giyim satışına başlayan mağazalar, kış sezonu açılışında bayramın da etkisiyle vatandaşlardan gelen yoğun taleple karşılaştı. Bayramın ardından da havaların giderek soğumasıyla kaban, kazak, bot, çizme gibi ürünlere olan yoğun talep, ayakkabı ve giyim mağazalarının yüzünü güldürdü.

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, kışlık ayakkabı satışlarının devam ettiğini, gelecek günlerde havaların daha da soğuması ve kar yağışının başlamasıyla satışların daha çok artmasını beklediklerini söyledi.

Özellikle ayakkabı imalatçılarının kış sezonundan çok memnun olduklarını ifade eden Uzman, “Bayram ve ardından havaların soğumasıyla birlikte mağazalar, imalatçılardan toptan kışlık ayakkabı almaya başladı. Kış mevsiminin gelmesi, en çok ayakkabı imalatçılarını sevindirdi” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl da ayakkabıda spor, sivri ve klasik modellerin satışının yapıldığını belirten Uzman, “Çizme ve botlarda sivri burun ve yüksek topuklar yine moda. En çok talep, yine bu tip ürünlere geliyor. Kış sezonu olduğu için koyu renkler revaçta. Bu yıl da siyah ve koyu kahverengi en çok satılan renkler” diye konuştu.

Bu sezon ayakkabı fiyatlarına zam yapılmadığına, ürünlerin geçen sezonun fiyatlarından satıldığına dikkati çeken Uzman, şunları kaydetti:
“Ayakkabı da maliyetler arttı ancak fiyat artışı yapılamıyor. Çünkü talep fazla olmasına rağmen, arz daha fazla. Bundan sonra da fiyatlarda artış olmayacak. Zaten arz fazla olduğu için, ürünü beğenen müşteriyle bir şekilde fiyat konusunda anlaşılıyor. Çünkü mağaza sahibi için ürünün elinde kalması çok kötü, müşteri yeni sezon ürünleri istiyor. Ayakkabıları uygun fiyatlarla, kar marjı düşük şekilde satıyoruz. Ancak fiyat düşük olunca, müşteri sayısı da artıyor. Satışlardan hem müşteri hem de ayakkabıcılar memnun. Gelecekte daha iyi olacağını düşünüyoruz.”

Giyim mağazası sahibi olan Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Altuntaş ise kışlık giyim satışlarına, bayramın sezon girişine rastlaması nedeniyle bu yıl iyi başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Enflasyonun düşük ve üretimin fazla olması nedeniyle bu sezon kendilerinin de fiyat artışı yapmadığını belirten Altuntaş, “Bu durumdan rahatsız değiliz, satışlarımız iyi gidiyor. Özellikle kışlık kazak ve kaban satışlarımız çok iyi. Kabanlar 99-199 YTL arasında satılırken, vatandaşlar 25 YTL'den 79 YTL'ye kadar bütçelerine uygun kazak bulabiliyor” dedi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ve havaların daha da soğuyacak olması nedeniyle satışlarda durgunluk beklemediklerini ifade eden Altuntaş, “İyi başlayan kış sezonu, bundan sonra da böyle devam edecek gibi görülüyor. Bu sezondan, hem mağazalar hem de uygun fiyatlar nedeniyle vatandaşlar memnun kalacak gibi görülüyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!