Skandalda korkulan oldu

Güncelleme Tarihi:

Skandalda korkulan oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 17:50

Katarakt ameliyatı sonrasında enfeksiyon kapan 8 hastadan birinin gözü kör oldu

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında alınan Şerafettin Karabük’ün katarakt ameliyatlı gözü enfeksiyon nedeniyle delindi, kör oldu ve bugün ameliyatla gözü alındı. Karabük’ün yeğeni Selma Karabük, "Enfeksiyonun diğer göze de sıçramaması için amcamın gözünün alındığı bildirildi. Şu ana kadar yetkililerden arayan soran olmadı ama biz hakkımızı yasal yollardan arayacağız" dedi.

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde katarakt tanısı konulan 8 hasta, 10 Ocak günü Başhekim Yardımcısı da olan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Kerci tarafından ameliyat edilmişti. Peşpeşe ameliyat olan, aynı gün taburcu edilip ertesi günü kontrole çağrılan hastalar İlhami Yaşa (72), Musa Meleş (67), Hüdaverdi Gündüz (58), Şerafettin Karabük (73), Yüksel Altınçubuk (61), Cevriye Enhoş (79), Ramazan Avşar (71) ve Mehmet Hasdemir’de (70) aşırı ağrı, yanma, batma şikayetleri baş göstermesi üzerine tekrar doktorlarına başvurmuş, enfeksiyon kaptıkları ortaya çıkmıştı. Tekrar ameliyat edilen hastalar hastanelere dağıtılmıştı. İlhami Yaşa, Musa Meleş ve Hüdaverdi Gündüz’ün EÜ Hastanesi’nde, Yüksel Altınçubuk (61), Cevriye Enhoş (79), Ramazan Avşar (71) ve Mehmet Hasdemir’in Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi sürerken, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Şerafettin Karabük ameliyat olduğu gözünü kaybetti. Karabük’ün ameliyatlı gözü enfeksiyon nedeniyle delindi, bugün de gözü Opr. Dr. Şeyda Uğurlu tarafından gerçekleştirilen ameliyatla alındı.

Sağlık Bakanlığı tarafından olayı soruşturmak üzere görevlendirilen Uğurlu, gelişmelerle ilgili bilgi veremeyeceğini belirtirken, Karabük’ün yeğeni Selma Karabük yaşananlara tepki gösterdi. Amcasının göz göre göre gözünü kaybettiğini, bu süreçte Sağlık Bakanlığı ya da müdürlüğünden kimsenin kendilerini arayıp sormadığını belirten Karabük, "Amcam gözünü kaybetti, geri gelmeyecek. Ama biz hakkımızı yasal yollardan arayacağız" dedi.

Öte yandan ameliyatta Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılması kararı verilen solüsyonun kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Enfeksiyon nedeni araştırılırken, soruşturma da sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!