Sizin stiliniz hangisi

Güncelleme Tarihi:

Sizin stiliniz hangisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 00:00

Dekorasyon dergisi Maison Française’in Temmuz sayısındaki başlıklardan biri, Stilinize Göre Mobilya Seçin. Mobilya, halı ve aydınlatma gibi büyükten küçüğe evinizde kullandığınız tüm dekorasyon öğeleri stilinizi ele veriyor. Bu durumda da size kendi tarzınızı yansıtacak en doğru ürünü seçmek kalıyor.

Eğer farklı tarzdaki ürünlerin bir arada kullanıldığı eklektik, 60’lı yılları yansıtan, yuvarlak hatlı, renkli tasarımların dikkat çektiği retro, çiçekli desenlerin, tozpembenin hakim olduğu provance, yalın hatlarıyla dinginliği evlere taşıyan İskandinav tarzına ya da doğadan ilham alan ürünlerle evleri renk cümbüşüne dönüştüren egzotik bir stile sahipseniz bu sayfalarda yer alan tasarımlara evinizde yer açmak için acele edin!

RETRO

Disko döneminin desen ve renkleri

1960 ve 70’lerin disko desen ve renkleri retro tarzıyla evlerimize giriyor. Beyazla birlikte florasan yeşiller, pembeler, yeşiller, morlar, geometrik desenler ve puantiyeler sıkça kullanılıyor. Bu öğeler eski mobilyalara uygulanarak hoş görüntü sağlanıyor. Eski ahşap bir koltuğu retro kumaşlarla döşeyerek veya beyaz sandalyenizi geometrik desenli veya puantiyeli kumaşlarla kaplatarak evinizin havasını değiştirebilirsiniz. Salon veya oturma odalarının sadece bir bölümünde retro stili uygulamak daha doğru. Çocuk odaları da retro renklerle canlandırılabilir. Ayrıca kullanacağınız
/images/100/0x0/55eac401f018fbb8f8954db5
doğru halı veya duvar kağıtları da mekana retro hava katar.

EKLEKTİK

Farklı kültürleri harmanlayın

Son zamanlarda evleri, farklı kültürlerin popüler dizaynlarını harmanlayarak dekore etmek oldukça moda. Bu stilin adı eklektik. Eklektik stili uygulamak tamamiyle sizin hayal gücünüz ve zevkinize bağlı. Tabii bu sırada belirli noktalara da dikkat etmek lazım. Örneğin; uyumsuz formdaki objeleri bir araya getirmemeye özen göstermeli, renk ve desenleri doğru kullanmalısınız. Bir araya getireceğiniz stil sayısını da iki veya üçle sınırlamak daha doğru. Çağdaş, geleneksel ya da modern stillerin hepsi bu tarza uyabiliyor. Farklı stillerdeki mobilyalar da aynı renk ve tonda boyanarak bütünlük sağlayabiliyor. Zıt renkler kullanmak farklılıktan hoşlananların tercihi olabilir. Yastık yüzleriyle sandalyeleri düz, koltuk takımlarınızı çizgili kumaşlar kullanarak kombinleyebilirsiniz. Eğer sade modellerden yanaysanız cilalı ve vernikli modelleri bir araya getirebilirsiniz.

PROVANCE

Lavanta kokulu evler

Evinize sıcaklık hissi vermek isteyorsanız bu tarz size göre. Öncelikle duvarlarınızda yağ sarısı, toz pembe, kırmızı veya mavi gibi sıcaklık hissi veren tonları tercih etmeniz gerekiyor. Odalarınızda hafif ışıklar kullanmaya özen gösterin. Duvarlarda ve döşemelerde çiçekli desenlere yönelebilirsiniz. Mobilyalarınızın duvar renkleriyle uyumlu olmasına dikkat edin. Antika mobilyalar da kullanabilirsiniz. Beyazın tonlarında, sade mobilyalarınızın kumaşlarını sıcak renklerden ve çiçekli modellerden seçebilirsiniz.

EGZOTİK

İlhamını doğadan alıyor

Doğadan ilham alan bu stil, yaşadığınız mekanlara oryantal bir hava vermenizi sağlıyor. Bu tarzda kullanabileceğiniz ahşap ve hasır objeler hoş görüntünün ilk adımı. Ham ağaç malzemelerden üretilmiş mobilyalara yer verebilirsiniz. İri yapraklı veya vahşi hayvan desenli kumaşlar da evlere egzotik hava vermeyi sağlar. Afrika ve Uzakdoğu’dan gelen objeleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İSKANDİNAV

Açık renklere yönelin

İskandinav stilinde doğal dokumalar ve düz hatlı açık renk mobilyalar ön plana çıkıyor. Sadelik ve hafifliğin göstergesi olan tarzda eski ve yeni objeleri bir arada kullanabilirsiniz. Öncelikle koyu renk mobilyalar yerine size huzur verecek açık renklere yönelmeye özen gösterin. Beyaz veya pastel tonlar doğru tercih olabilir. Beyazın tonlarını açık kahverengi ve ketenin soğuk tonlarıyla kombinleyebilirsiniz. Canlı renklerle kontrast da oluşturabilirsiniz. Kumaşlar içinde doğal dokumalar doğru tercih. Aksesuvarlarınız da mobilyalarınızla uyumlu sadelikte olmalı. Düzenlenmelerini gözünüzü yormayacak şekilde yapın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!