Sizin için üzülüyorum

Güncelleme Tarihi:

Sizin için üzülüyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2005 10:11

1973 yılında Eurovision’da birinci olan ve ‘Türkiye benim ikinci vatanım’ diyen Anne-Marie David, ‘Rimi Rimi Ley’in iyi bir derece elde edemeyeceğini, bu durumun kendisini çok üzdüğünü söyledi.

18 yaşındaki büyük ses

Yıl 1973’tü. Anne-Marie David, henüz 18 yaşındayken Eurovision Şarkı Yarışması’nda ‘Tu te reconnaótras’ adlı şarkısıyla Lüksemburg adına yarışmış ve birinci seçilmişti. Güzel şarkıcı, bu başarısıyla Türkiye’de de büyük hayran kitlesi kazanmış, birçok kez ülkemizi ziyaret etmişti.

Maksim’de de çıkmıştı

Hatta Erkan Özerman aracı olmuş, Anne-Marie David o yıllarda Maksim Gazinosu’nda bile sahneye çıkmıştı. Her fırsatta Türkiye’nin müzikal hayatında çok önemli bir yeri olduğunu, Türkiye’yi ikinci vatanı olarak gördüğünü belirten David, özel bir gece için tekrar Türkiye’deydi.

Adını bile duymadım

Gülseren’in ‘Rimi Rimi Ley’ adlı parçasını dinlediğini ve beğenmediğini söyleyen David, Eurovision ile ilgili şunları söyledi: ‘Sertab Erener çıtayı yükseltti, Athena devam ettirdi. Bu yarışmayı kaldırabilecek nitelikte bir şarkı değil Rimi Rimi Ley. Bu arada Fransa’da Gülseren’in ismini duymadım.’

Dünya vatandaşıyım

Gülseren tüm eleştirilere kulağını tıkadı. Küçük yaşlarda Fransa’ya giderek müzik eğitimi alan genç şarkıcı, iki yıl önce Oluşum dergisinde yer alan röportajında bir soruya şu cevabı vermiş: ‘Fransızım, orijinim Türk ama dünya vatandaşıyım.’

Kabadayı gibi

Gülseren’e bir eleştiri de Işın Karaca’dan geldi. Mazhar Alanson’un ‘O kalçayla olmaz’ açıklamasına katıldığını söyleyen Karaca, ‘Kız resmen sahnede striptiz yaptı, çirkin bir görüntüydü. Kabadayı mı, şarkıcı mı belli değil. Kulağa da hitap etmiyor’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!