Sıradan bir kızım

Güncelleme Tarihi:

Sıradan bir kızım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 00:00

O öyle sanıyor. Oysa milyonlarca hayranı var. Gwen Stefani, bugünlerde filmi başa sarmaya hazırlanıyor: Şarkı söyleyecek, stüdyoya girecek, No Doubt’a “geri dönecek”. Belki hep aynı gibi görünüyor. Ama çok değişti! İşte Stefani’nin yaşadığı değişimi anlattığı, Elle dergisindeki röportajı.

Haberin Devamı

Siren Stüdyoları, West Hollywood, 2012 yazı. Gwen Stefani üst katlarda bir yerde, tahminen gözüne eyeliner sürdürüyor. Bense karşımda peş peşe açılan kapıları aşmakla meşgulüm. Bir anda karşıma çıkan resepsiyon masasındaki kadının sesini duyuyorum. Kiminle görüşmeye geldiğimi söylediğimde, 20’li yaşlarındaki kız “Onu göreceğiniz için heyecanlı mısınız?” diye soruyor. Ve daha cevabımı duymadan devam ediyor: “Binada olduğu günleri seviyorum. Ona sadece şöhret olduğu için değil; yetenekli olduğu için saygı duyuyorum, ona hayranım.” Hak verdiğimi göstermek için başımı sallıyorum. Gerçek yeteneğin uzun soluklu olduğuna dair birkaç kelime geveleyip 1986’da ilk defa ortaya çıkan No Doubt’ın 11 yılın ardından bir albüm çıkarmasının kaçınılmaz olduğu konusunda felsefe yapıyorum. Kız bana Fince konuşmuşum gibi bakıyor ve “Sanırım 1984 demek istediniz” diyor.

Yaklaşık 50 dakika sonra, boş stüdyoya giren Gwen Stefani’yle buluşuyorum. 26 yıl önce (bu rakamdan eminim) ağabeyi Eric’in Anaheim, Orange County, Kaliforniya’da kurduğu küçük grubuna dahil olup müzik yapmaya başlayan Gwen Stefani! O zaman birileri geleceği görebilse ve bugünkü halini çizebilseydi, eminin şu anda karşımda duran kadını düşlerdi. Üzerine oturan metal yakalı ve incecik bir Dries Van Noten kravatla tamamlanmış beyaz bir gömlek; fermuar detaylı dar bir pantolon... “Lady-punk”a dair güzel bir örnek. Sağ elinde kafeinsiz bir kahve var. Söyleşi boyunca kahvesini yudumlayıp beyaz plastik kapağına kırmızı ruj lekesi bırakıyor. Evet, yüzünde bir uzmanın yaptığı makyaj var, ama... Cildi pırıl pırıl. 28 yaşında görünüyor. Oysa

Haberin Devamı

GRUBUN ÇALIŞMA GÜNLERİ ÇOCUKLARA GÖRE AYARLANDI

Açıkçası albüm çalışmaları, onu yıllarca tanıyan grup üyeleriyle bir arada olmak ona iyi gelmiş olmalı. Grup üyeleri anlayışlı “çocuklar”mış, tüm çalışma günlerini Gwen’in çocuklarının okul saatlerine göre ayarlamışlar. Gwen Stefani, “Hepsi o kadar duyarlı ki... Tüm stüdyo çalışmalarımı, okul ve çocuklarla akşam yemeği saatlerine göre ayarladılar... Nasıl bir stres yaşadığımı bir ben bilirim” diyor.

Bu kadar mücadeleye rağmen Gwen Stefani, tüm süreçten keyif almış. Çünkü “anne olmak zor” ancak yaptıkları aynı zamanda çok eğlenceli. Ve tümü hayatının merkezinde. “Sanırım pek çok çalışan anne aynı durumda” diyor ve devam ediyor: “Hepimiz kendimize de zaman ayırmak istiyoruz... Ancak bunu yapmakta zorlanıyoruz. Bu ödenmesi gereken bir bedel. Şu anda olduğu gibi, seninle söyleşi yapıyorum, oğlum deniz kenarında. 4 yaşında bir çocuğun kumsalda koşturmasını izlemek o kadar zevkli ki...”

İLK AŞKIM EN BÜYÜK İLHAM KAYNAĞIMDI

Filmi epey geriye saracak olsak, Gwen Stefani’yi grubuyla bir minibüste turlarken, sahne makyajını arka koltukta yaparken görürdük. O zamanlar ne bu şöhreti ne de müzik dünyasında bu başarıyı hayal edebiliyordu. Bas gitarcısı Tony Kanal’a aşıktı, tüm hayalleri onunla ilgiliydi: “İlk aşk o kadar güçlü ki, kendinizi bir tek onunla tanımlayabiliyorsunuz. İlk aşkım en büyük ilham kaynağımdı. Benim için başka hiçbir şey yoktu. Evlenmek ve bebeklerimizin olmasını istiyordum. Tabii bu hayallerim kısa sürdü. O sıralar dünyada bundan fazlası olduğunun farkında değildim.” Neyse ki tam o sırada terk edilmiş. Şarkı sözleri yazmak ilacı olmuş. “Don’t Speak” böyle ortaya çıkmış: “Yaşadıklarım bambaşka bir yönümü ortaya çıkardı. O gün bugündür o kızı çok gerilerde bıraktım. O farklıydı. Tutkulu olduğum bir yönüm olması, beni şu anda tanımlayan en önemli özellik.”

Peki ya sonraki ve kalıcı aşkı? Kanal’la ayrıldıktan kısa süre sonra No Doubt olarak, Bush grubuyla tura çıktıklarını anlatıyor. Gavin Rossdale’la tanışma! Gwen Stefani bileğindeki pırlanta bileziğe işaret edip “Bu benim değil ama 10’ncu evlilik yıldönümünde hiç fena bir hediye olmazdı” diyor.

EŞİMİ ÇOK ÖZLÜYORUM

14 Eylül’de evlilik yıldönümlerini kutlayan çift, aslında tam 16 inişli çıkışlı yıldır beraber. Gwen bu ilişki için bir seferinde “ne onunla ne de onsuz” tanımını yapmıştı. “Bunu ne zaman demişim ki?” diye şaşırıyor. “Bir zamanlar...”

Son bir yıldır turda olan eşini çok özlediğini, bu süreyi “korkunç” olarak kabul ettiğini vurguluyor. “Ancak Gavin sevdiği işi yaptığı için mutluyum. Yani bu ikimiz için de geçerli. O kadar uzun zamandır birlikteyiz ki, ilişkimizi nasıl canlı tutacağımızı biliyoruz” diye ekliyor.
Gerçi sansür şarkı sözlerine işlemiyor olabilir; yani bu konuda kendini fazla kontrol etmiyor. Gravity parçasını daha yeni dinledim de, “Hâlâ birbirimize tutunduğumuz için çok şanslıyız” gibi sözler içeriyor... Mutlu ama kulağa saçma gelmeyen aşk şarkıları yazmanın kolay olmadığının altını çiziyor.

ZAMANIN HIZLI GEÇMESİ ENİ RAHATSIZ EDİYOR

Gwen Stefani, bu kıyafetlere sığmak için çok çalıştığını her seferinde itiraf ediyor: Haftada beş gün sıkı spor. “Gerçi son zamanlarda bu da değişti, tempoyu biraz düşürdüm. Yapacak başka şeyler vardı” diyor. “Buna gerçekten ihtiyacım var mı?” diye düşünmüş. Ve nasıl göründüğünden çok nasıl hissettiğine odaklanmayı tercih ettiğini fark etmiş. Peki ya yaş alma konusunda ne düşünüyor? “Beni tek rahatsız eden, zamanın çok hızlı geçmesi. 6 yaşındaki oğluma bakıp ‘daha dün hamileydim’ ya da ‘şu tura çıkmıştım’ diye düşünüyorum... Ama geleceğin ne getireceğini bilemeyiz, o yüzden anı yaşamaya odaklanmalıyız” diye açıklıyor. “Oysa herkes beni acele ettirip ‘şimdi ne yapacaksın?’ diye soruyor. En çok bundan rahatsız oluyorum.”

Peki hakkındaki en büyük yanılgı ne? “Tüm bunların gerçek olmadığını düşünüyorum. Hakkımda söylenen güzel şeylerin bile... Kimse gerçek beni tanımıyor. Gerçek ben, gerçek hayatım... Bunları sadece ‘gerçek hayatım’dakiler biliyor. Bana gerçek gelen tek şey, sahnede olduğum anlar. O zaman tüm bu insanları görüyorum. Albümlerimi alan ve bana bu hayatı veren insanları...”

Haberin Devamı


EN BÜYÜK BAŞARIM, EVLİLİĞİM

Gwen Stefani, ünlü yıldız Gavin Rossdale’la olan 10 yıllık evliliği için “Bir mucize... Şimdiye kadarki en büyük başarım, evliliğim. Gavin, mükemmel bir baba. Üstelik çok çalışkan ve çok yetenekli” diyor.

                          

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!