Sinetek'te festival devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Sinetekte festival devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2005 10:11

Ankara Sinema Kültürü Derneği tarafından üç yıldır düzenlenen “SineTek Avrupa” film gösterimleri eylül ayında da devam ediyor. Rus asıllı İngiliz yönelten Pavel Pawlikowski’nin Aşk Yazım adlı filmiyle başlayan gösterimler kapsamında Jacques Doillon, Jean Luc Godard, Luis Garcia Berlanga gibi usta yönetmenlerin filmleri yer alıyor. Gösterimler perşembe günleri saat:19.30’da Ankapol Sineması’nda.

Haberin Devamı

İKİ USTA FRANSIZ BİRARADA

Sinetek Avrupa gösterimlerinde bu ay iki usta Fransız yönetmen Jacques Doillon ve Jean Luc Godard’ın  filmografisinde önemli yer tutan filmleri yer alıyor.

İlki, bir dönemin en yetenekli Fransız yönetmenleri arasında yer alan ve çektiği her filmle de özgünlüğünü kanıtlayan, çağdaş Fransız sinemasının alçakgönüllü ustası Jacques Doillon’un kadın-erkek ilişkileri üzerine gerçekçi filmi Âşık Kadın. Ülkesi dışında pek gösterilmeyen film, içlerinden birinin doğum gününü kutlamak üzere bir araya gelen yirmili yaşlardaki dokuz kadının duygusal ve hassas dünyalarındaki boşlukları ve saplantıları anlatıyor.

Ayın diğer filmi ise, Jean-Luc Godard’ın filmografisinde görsel zenginliği bakımından çok önemli bir yer tutan Tutku. Aşk, iş ve sinema hayatının iç içe geçtiği, ses ve görüntülerin olağanüstü bileşiminden doğan film, usta yönetmen Godard’ın Weekend’den 15 yıl sonra tekrar çalıştığı usta görüntü yönetmeni

Haberin Devamı

İSPANYOL SİNEMASINDAN
 
Eylül ayının son iki haftasında ise biri yeni diğeri de klasik olmak üzere İspanyol sinemasından iki film yer alıyor. Geçtiğimiz aydan itibaren mercek altına aldığımız usta İspanyol yönetmen Luis Garcia Berlanga’dan başyapıt niteliğinde bir kara mizah daha: Placido.

Birçoğu başyapıt niteliğinde yirmiden fazla filme imza atan yönetmen, Buñuel ve Saura ile birlikte Franco’ya karşı çıkan ve filmleri sürekli sansüre uğrayan yönetmenlerin başında geliyordu. Sinemanın yaşayan abidesi ve sinema tarihine Bienvenido Mister Marshall, El Verdugo ve Plácido gibi başyapıtlarıyla geçen yönetmen, İspanyol sinemasının gelişimine de büyük katkılar sağladı. 

AYIN SON FİLMİ “ANNEM KADINLARDAN HOŞLANIYOR”

Eylül ayının son filmi ise 2002 yapımı ve bol ödüllü bir komedi filmi: Annem Kadınlardan Hoşlanıyor. Yönetmenliğini İspanyol sinemasının genç yeteneklerinden Daniela Fejerman’ın yaptığı film, yeni sevgilisini üç kızıyla tanıştıran bir annenin öyküsünü anlatıyor. Annenin sevgilisi de bir kadın olunca bütün işler karışıyor.

GÖSTERİM PROGRAMI
* 8 Eylül Perşembe
Saat:19.30
AŞIK KADIN
Yönetmen: Jacques Doillon

Haberin Devamı

* 15 Eylül Perşembe
Saat:19.30
TUTKU
Yönetmen: Jean-Luc Godard

* 22 Eylül Perşembe Saat:19.30
PLACIDO
Yönetmen: Luis García Berlanga 

* 29 Eylül Perşembe Saat:19.30
ANNEM KADINLARDAN HOŞLANIYOR
Yönetmen: Daniela Fejerman, Inés París

Ankara Sinema Kültürü Derneği
Tel: (0312) 467 2002
Faks: (0312) 466 4824
www.askfest.org


Ankapol Sineması
Kızılırmak Sok. No:14, Kızılay / Tel:419 39 59

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!