Sinema dünyası 'kralsız' kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Sinema dünyası kralsız kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 12:17

Yüzden fazla filmde rol alan emektar 'sinema sanatçısı' Bongo adlı aslanın kansere yakalandığı ve çok az ömrünün kaldığı açıklandı. Bongo, ömrünün son günlerini Kanada’nın Toronto kenti yakınlarındaki Bowmanville hayvanat bahçesinde geçiriyor.

Bongo, 14 yaşında, Kanada doğumlu bir erkek aslan. Onu, hemcinslerinden ayıran özellik ise, Bongo’nun ünlü bir ‘sinema oyuncusu’ olması. Şimdiye kadar 100’den fazla filmde, televizyon programında ve reklamda görev alan, pek çok yıldıza rol arkadaşlığı yapan Bongo’nun kanser olduğu ve çok az ömrünün kaldığı açıklandı.

Kimilerine göre Kanada’nın yetiştirdiği en ünlü ‘sinema sanatçısı’ olan Bongo, ‘insanları yiyen bir aslan’ rolünü oynadığı ‘The Ghost and The Darkness’ (Hayalet ve Karanlık) filminde Michael Douglas ve Val Kilmer’la ‘çalışmıştı’. Yönetmenliğini Stephan Hopkins’in yaptığı filmin Güney Afrika’daki çekimleri sırasında Bongo, yine filmin yıldızlarından Cindy Crawford ile uzun yürüyüşlere çıkarak herkesi kıskandırmıştı.

Eğitmeni Michael Hackenberger, Bongo’nun akciğer kanseri olduğunu ve en fazla kasım ayına kadar yaşamasının beklendiğini belirtti. “Bongo, sinema tarihinin en önemli aslanlarının başında geliyor. Hiçbir aslan onun kadar filmde rol almadı. Aslına bakarsanız, hiçbir Kanadalı oyuncu onun kadar çok film çevirmedi” diyen Hackenberger, Bongo’yu yedi aylıkken eğitmeye başladığını ifade ederek, “Çok yakın bir dostumu kaybediyorum” diye konuştu.

Bongo, ömrünün son günlerini Kanada’nın Toronto kenti yakınlarındaki Bowmanville hayvanat bahçesinde geçiriyor.Bowmanville, Bongo’nun yanı sıra başka ‘emekli sinema oyuncusu’ hayvanlara da evsahipliği yapıyor. Peter Bencley’nin Amazon filmindeki siyah puma Baghera, Antonio Banderas’ın 13. Savaşçı filmindeki develer, Jodie Foster’ın oynadığı Kral ve Ben filmindeki fil Limba da, emeklilik günlerinin keyfini burada sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!