Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2008 00:00

Hayattan bezmiş süperkahraman

Hancock

Yön: Peter Berg

Oyn: Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman, Valerie Azlynn
/images/100/0x0/55ea6cfaf018fbb8f87f1a57

AKSİYON/KOMEDİ

HANCOCK

Hayatından bezmiş, sokaklarda içki içip banklarda uyuyan ve her şeyi istemeyerek yapan bir süper kahraman hayal edebiliyor musunuz? İşte Will Smith’in canlandırdığı Hancock böyle bir kahraman. Kimi zaman insanlara iyilik yapsa, hayatlarını kurtarsa bile geride bıraktığı yıkım çok daha büyük oluyor. Uçarken helikoptere çarpıyor, iniş yaparken asfaltı parçalıyor ya da suçluları yakalamaya çalışırken masum insanlara zarar veriyor.

Los Angeles halkı, her ne kadar yerel kahramanlarına eski günlerin hatrına minnettar olsa da, artık olumsuz davranışlarından bıkmaya başlar. Hancock ise onların ne düşündüğünü hiç umursamaz, ta ki halkla ilişkiler uzmanı Ray Embrey hayatına girene kadar. Embrey, yaptıklarını Hancock’un yüzüne vurur ve kendini değiştirmesi için çabalar. İnsanlara kendini affettiremeyen Hancock, teslim olup hapse girer ve burada da başını birçok belaya sokar.

Miskin panda dünyayı kurtarıyor

Kung Fu Panda

Yön:
Mark Osborne - John Stevenson

Orj. Ses: Jack Black, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Lucy Liu, Angelina Jolie

ANİMASYON/AKSİYON

KUNG FU PANDA

Filmde tembel, obur, sakar, tombik ve kung fu delisi bir panda olan Po’nun hikayesi anlatılıyor. Po, Antik Çin’deki Barış Vadisi’nde, ailesinin Çin makarnası (noodle) restoranında çalışır. Sürekli, dükkandaki yemekleri tüketmekle meşgul olduğundan kung fu’yla pek de ilgilenemez. Ancak hiç beklemediği bir anda eski bir kehanetin gerçekleştirilmesi gerektiğini ve kendisinin bu görev için seçildiğini öğrenir. İdolleri olarak gördüğü efsanevi Öfkeli Beşli’yle birlikte kung fu dünyasına girer. Efendi Shifu’nun liderliğinde Öfkeli Beşli’nin beş üyesi olan Kaplan, Turna, Mantis, Engerek Yılanı ve Maymun ile yan yana dövüşme fırsatı bulur. Ancak tehlikeli ve içi intikamla dolu kar leoparı Tai Lung’un cezaevinden kaçarak önlerine çıkmasıyla Barış Vadisi halkını koruma görevi Po’ya kalır. Po, çıktığı bu büyük macerada zaafları olarak gördüklerinin aslında kendisi için birer güç kaynağı olduğunu fark eder ve kısa zamanda unutulmaz bir kahramana dönüşür.

Filmin Türkçe dublajını Okan Yalabık, Köksal Engür, Deniz Uğur, Murat Aydın, Müşfik Kenter, Mazlum Kiper, Altan Erkekli gibi isimler yaptı.

Mükemmel cinayetin peşinde

Pathology

Yön:
Peter Berg

Oyn: Milo Ventimiglia, Michael Weston, Lauren Lee Smith

SUÇ/KORKU

KADAVRA

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden başarıyla mezun olan Ted Gray, prestijli bir patoloji programına katılmaya hak kazanır. Yetenekleri sayesinde elit stajyerler topluluğu tarafından hemen farkedilir ve onu da aralarına alırlar. Ted burada Jake Gallo ile tanışır. Her ikisi de kendilerini mükemmel sanmaktadır, en anlaşılmaz ölüm sebeplerini bile çözebileceklerini iddia ederler. Bu çekişmeler sürerken Jake, Ted’i bir düelloya davet eder. İki parlak doktor, üstünlüklerini kanıtlamak için cinayet yarışına başlarlar. Hangisi daha mükemmel ve çözülmez bir cinayet işlerse o kazanacaktır. Patoloji uzmanları rutinlerinde organları çıkarıp tartıyor, göğüs kafesini açıp ölü bedenlerin içine giriyorlar. Filmde de görünen her şey gerçek. Oyuncular filme hazırlanırken patoloji uzmanlarıyla morgda kadavralar üzerinde çalıştılar.

Sevgilimi nasıl unuturum

Forgetting Sarah Marshall

Yön:
Nicholas Stoller

Oyn: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Russell Brand

KOMEDİ/DRAM

AŞKZEDE

Müzisyen Peter, televizyon yıldızı sevgilisi Sarah Marshall’ı o kadar sever ki, altı yıllık ilişkilerinde hep bir köşede kalmaya razı olur. Paparazzilerin çektiği fotoğraflarda Sarah’ın çantasını tutan, ödül törenlerinde çekilen resimlerde fotoğraf karesine kazayla bile girmesine izin verilmeyen erkektir. Bir gün Sarah onu terkedince Peter’ın dünyası başına yıkılır. Hepsi de başarısızlıkla sonuçlanan birkaç çapkınlık girişiminden sonra aklını başına toplamak için Hawaii’deki Oahu adasına gider. Ancak orada yanında yeni sevgilisi olan Sarah ile karşılaşır. Peter, bunlara tahammül etmeye çalışırken huzuru Rachel adlı resepsiyon görevlisi kızla flört etmekte bulur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!