Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2011 21:22

Haberin Devamı

Vampir hikâyesinde seksi kadınlar başrolde
GECELER BİZİM

FANTASTİK / DRAM
Wir Sind Die Nacht
Yön: Dennis Gansel
Oyn: Karoline Herfurth, Nina Hoss, Jennifer Ulrich, Anna Fischer

Geceler Bizim’de son dönemin popüler karakteri vampirler yine işbaşında. Ancak yazar ve yönetmen Dennis Gansel’in senaryoyu Twilight filminin başarısından etkilenip de yazdığını düşünmeyin. Çünkü eseri henüz 23 yaşındayken kaleme aldı. Beyazperdeye yansıtmayıysa ancak 37’sinde gerçekleştirebildi. Film, 20 yaşındaki Berlinli küçük ve sevimli hırsız Lena’nın çevresinde dönüyor. Bir gece işe çıktığında underground bir kulüpte 250 yaşındaki Louise’le tanışıyor. Evet, kendisi 250 yaşında ve üç kişilik azılı bir dişi vampir çetesinin elebaşı. Ekibin diğer üyeleri yine Louise kadar seksi ve güzel Nora ve Charlotte. Elebaşı Louise, küçük hırsız Lena’ya aşık oluyor ve ona sonsuz yaşamı hediye etmeye karar veriyor. Ancak tabii ki bir bedel ödemesi gerekiyor...

Haberin Devamı

Karmaşık ve boğucu bir aile hikâyesi
ÖMRÜMÜZDEN BİR SENE

KOMEDİ / DRAM
Another Year
Yön: Mike Leigh
Oyn: Jim Broadbent, Lesley Manville, Ruth Sheen, Peter Wight

Ömrümüzden Bir Sene, Oscar ve Altın Palmiye ödüllü yönetmen Mike Leigh’den sevgi, dostluk, aile, mutluluk, hüzün, doğum ve ölüm üzerine bir hikâye. Mutlu bir evlilik sürdüren Gerri ve Tom vakit geçirmek için küçük bahçeleriyle uğraşır. Gerri, bir yandan da yalnız ve mütemadiyen sarhoş iş arkadaşı Mary’nin aşk hayatındaki felaketler hakkında sızlanmasını dinler durur. Gerri ve Tom’un, tüm arkadaşları evli avukat oğulları Joe da yalnızlıktan dert yanar. Tom’un iş bulma kurumunda çalışan çocukluk arkadaşı Ken, hafta sonunu geçirmek üzere Gerri ve Tom’u ziyaret eder. Sarhoş olur ve trajik, yalnız hayatından dert yanar. İçki düşkünü Mary ertesi günkü mangal partisine geç gelir ve Ken’e buz gibi davranır ama kendinden bir kuşak genç olan Joe ile flörtleşmekten çekinmez.
Ömrümüzden Bir Sene, kimi yerleri merak uyandırıp heyecan yaratan bir film olsa da genel olarak sıkıcı. Ancak Cannes Film Festivali’nde yarışma bölümünde yer aldığını ve En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar’a aday olduğunu da hatırlatalım.

Haberin Devamı

Oyunun içine girmeye hazırlanın
TUZAK

POLİSİYE
Wrecked
Yön: Michael Greenspan
Oyn: Adrien Brody, Ryan Robbins, Caroline Dhaverna

Tanımadığınız insanlara ait cesetlerle dolu, kaza yapmış bir arabada bacağınız sıkışmış bir şekilde uyandığınızı hayal edin. Nerede olduğunuzu, kim olduğunuzu ya da ne yaptığınızı bilmiyorsunuz. Vahşi doğanın ortasında içgüdüsel olarak hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Peki gerçekle yalanın, hayalle gerçeğin birbirine girdiği, hem kurban hem şüpheli olduğunuz bu bilmecenin içindeyken geçmişinizden kaçabilir misiniz? İşte heyecan ve gizem dolu Tuzak, bu duyguları yaşatıyor.

Po’nun hayali gerçek oluyor
KUNG FU PANDA 2

ANİMASYON
KUNG FU PANDA 2
Yön: Jennifer Yuh Nelson
Seslendirenler: Okan Yalabık, Bedia Ener Öztep, Fatih Özacun, Altan Erkekli

Haberin Devamı

İlk filmde ejderha savaşçısı olma hayalleri kuran Po, Kung Fu Panda 2’de hayalini gerçekleştiriyor. Artık arkadaşları ve diğer Kung Fu ustaları Korkusuz Beşli üyeleri Kaplan, Maymun, Mantis, Engerek, ve Turna ile birlikte Huzur Vadisi’ni koruyor. Po’nun sürdüğü bu harika yeni hayat, gizli ve durdurulamaz bir silah kullanarak Çin’i ve Kung Fu’yu yok etmek isteyen acımasız Lord Shen’in ortaya çıkmasıyla tehlikeye giriyor. Po’nun gizemli kökenlerinin sırlarını çözmeye başlaması gerekiyor. Çünkü ancak o zaman, başarıya ulaşması için gerekli gücü açığa çıkarabilecek.

Acılı babanın adalet arayışı
ADALET OYUNU

DRAM / GERİLİM
Yön: Mahur Özmen-Ali Özuyar
Oyn: Erol Keskin, Mustafa Uğurlu, Tolga Evren, Serap Sağlar

Haberin Devamı

Kızı Belgin’in öldürülmesi ve sanık olarak yargılanan damadı İlker’in beraat etmesi, emekli ağır ceza hâkimi Sezgin’in mesleğine inancını yitirmesine neden olur. Yaşadığı şehirden uzaklaşarak bir sahil kasabasına yerleşir. Her ne kadar mahkemede beraat etmiş olsa da kızını, damadı İlker’in öldürdüğüne inanır. Adaleti kendi yöntemleriyle gerçekleştirmek isteyen Sezgin, damadı İlker’i kaçırarak villanın mahzenine yaptırdığı hücreye hapseder. Kendisi ölünceye kadar damadının orada kalmasına karar verir. Bu arada emekli hâkim arkadaşları Fuat, Nedim, Erdal ve eşi savcı Nazan, çok sevdikleri arkadaşları Sezgin’i yalnız bırakmamak için ayda
birkaç defa ziyaret eder. Sezgin’in kızının dava dosyasını kapatması, ani bir kararla İstanbul’dan taşınması ve damadının da o tarihlerde ortadan kaybolması, arkadaşlarını şüphelendirir. İlker’e bir şeyler yapmış olabileceğinden endişe etmeye başlayan
arkadaşları son ziyaretlerinde Sezgin’i köşeye sıkıştırır.

Haberin Devamı

Aramızda dolaşan ölüm makinesi
HANNA

AKSİYON
HANNA
Yön: Joe Wright
Oyn: Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett, Tom Hollander

Hanna, dünyanın gözlerden ırak bir köşesinde, eski CIA ajanı babası Erik tarafından bir ölüm makinesi olarak yetiştirilmiştir. Hem güçlü, hem de fazlasıyla keskin bir askeri zekaya sahiptir. Ancak bir gün yarım kalmış bir aile işini tamamlamak için gerçek dünyaya döner. Artık öğrendiklerini hayatı için mücadele verirken uygulamak zorundadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!