Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 00:00

Görmedim, duymadım, bilmiyorum

Yön: Nuri Bilge Ceylan Oyn: Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar

DRAM
/images/100/0x0/55eb2afdf018fbb8f8afb84d

ÜÇ MAYMUN

Milletvekili adayı olan işadamı Servet, ölüme yol açan bir trafik kazasına sebep olur. Ancak sorumluluğu üzerine almak istemez. Bu sırada otomobilde bulunmayan şoförü Eyüp’e para verip kazayı üstlenmesi için ikna eder. Eyüp dokuz ay hapiste kalır. Bu dönemde Servet seçimleri kaybeder, ayrıca hapisteki Eyüp’ün karısı Hacer’le ilişki kurar. Oğlu bu durumu fark eder. Bu süreçte küçük zaaflar, büyük yalanlara dönüşerek aileyi parçalama noktasına getirir.

Film, Nuri Bilge Ceylan’a 61. Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü getirdi. 45. Altın Portakal’ın kulislerinde pek çok ödülü alacağı konuşuluyordu ama sadece En İyi Özel Efekt Ödülü’nü aldı. Nuri Bilge Ceylan filmle ilgili "Ailevi konular beni en çok etkileyen şeydir" diyor.

Fenerbahçe aşkıengeller mi?

Yön: Murat Şeker Oyn: Tolgahan Sayışman, Fahriye Evcen

ROMANTİK KOMEDİ

AŞK TUTULMASI

Uğur 30’lu yaşlarında fanatik bir Fenerbahçelidir. Sakin kişiliğine rağmen futbol sözkonusu olduğunda bambaşka bir adama dönüşür. Annesi ve kız kardeşiyle birlikte yaşayan Uğur, annesinin evlenme baskısından sıkılmıştır. 25 yaşındaki kariyer sevdalısı Pınar da aynı baskıyı kendi annesinden görmektedir. İkili bir trafik kazası sonucu tanışır. Arkası kesilmeyen tesadüfi karşılaşmaları da hayatlarında köklü değişikliklere sebep olur.

Testere 5. kez korkutuyor

Saw V

Yön: David Hacl Oyn: Julie Benz, Meagan Good, Shawnee Smith

KORKU

TESTERE V

2004’ten bu yana her yıl devam filmi çekilen ünlü Testere filminin beşincisi bugün vizyona giriyor. Serinin en iddialı filmi olması beklenen Testere V’in açılış sahnesinde, yine kendini bir yere zincirlenmiş bulan bir kurbanla karşılaşıyoruz. Seth isimli kurban, yukarıya baktığında keskin bıçak ağızlı bir sarkacın tavanda asılı durduğunu görür. Billy adında bir adam, Seth’e gönderdiği video mesajında cinayetten hapse atıldığını ama beş yıl sonra serbest bırakıldığını anlatır. Ve tüm Testere filmlerinde olduğu gibi kurbanın küçük testi başlar. Ancak işler bu kez alıştığımızın dışında gelişir ve Seth testi geçtiği halde ölür.

Ölüm döşeğindeki Parisli

Paris

Yön: Cedric KlapischOyn: Juliette Binoche, Romain Duris, Fabrice Luchini

KOMEDİ/DRAM

PARİS

Film hasta ve ölmeyi bekleyen bir Parisli’nin gözünden anlatılıyor. Karakterin içinde bulunduğu durum, çevresindeki insanlara farklı bir gözle bakmasını sağlıyor. Sürekli ölümünü düşünmesi kendi hayatına ve başka insanların hayatlarına aniden yeni bir anlam katıyor. Meyve ve sebze satıcıları, fırına koşan bir kadın, işçi, dansçı, mühendis, evsiz adam, üniversite profesörü, model, Kamerunlu bir göçmen... Hasta kahramanımız bu insanları yeniden keşfederken, izleyici de Paris’i günlük yaşantısıyla tanıma imkanı buluyor.

İlk Türk otomobili

Yön: Tolga ÖrnekOyn: Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç

DRAM

DEVRİM ARABALARI

Cumhurbaşkanlığı konutunda 16 Haziran 1961’de verilen bir davette ülkenin kalkınması tartışılmaktadır. Bir ara cumhurbaşkanı sinirlenip bu ülkenin otomobil bile üretebileceğini söyler. Bu iddia ciddi ciddi meydan okumaya dönüşür. Paşa emrini verir; yaklaşmakta olan Cumhuriyet Bayramı’na ilk yerli otomobil yetiştirilecektir. "Benzini bitip yolda kalan araba" olarak anılan Devrim’in az bilinen gerçek hikayesi anlatılıyor.

Güneşsiz şehrin sırrı

The City of Ember Yön: Gil Kenan Oyn: Bill Murray, Tim Robbins, Saoirse Ronan

FANTASTİK

SİHİRLİ ŞEHİR

Lina ve Doon adlı iki çocuk, gökyüzünün her zaman karanlık olduğu, güneşin doğmadığı Ember kentinde yaşar. Sadece kentteki sokak lambaları ve evlerdeki ışıklar sürekli yanmaktadır. Ancak kentin enerji kaynaklarının tükenmeye başlamasıyla birlikte lambalar da sönmeye yüz tutar. Bunun üzerine iki kardeş, Ember kentinin gizemini çözmek ve insanlara gün ışığı sağlamak için çareler aramaya başlarlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!