Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 00:00

İki kadın arasında

Yön: Erden Kıral Oyn: Nurgül Yeşilçay, Murat Han, Tülin Özen, Nazan Kesal

DRAM
/images/100/0x0/55ea4e77f018fbb8f877436e


VİCDAN

Küçük bir kasabada yaşayan üç kişinin arasında geçen, tutkulu ve bir o kadar da acımasız bir aşk hikáyesini anlatıyor Erden Kıral’ın yeni filmi. Aydanur, kasabanın işveli ve güzel kadınıdır. Pek çok hayranı vardır. Hayatın ona sunduklarıyla hiçbir zaman yetinmez ve daha iyilerini hak ettiğini düşünür. Eski sevgilisi Mahmut ise Aydanur’dan hálá vazgeçmemiştir. Bu durum karısı Songül’den de soğumasına sebep olur. Aydanur’la kendisini uzaktan takip eden Mahmut’un yolu pavyonda kesişir ve acımasız bir aşk hikayesi başlar.

Zorlu karenin peşindeki fotoğrafçı

The MidnightMeat Train

Yön: Rhuyei Kitamura Oyn: Vinnie Jones

KORKU

DEHŞET TRENİ

Hikaye hırslı bir fotoğrafçının, bir sanat galerisi sahibini etkilemek için iyi bir fotoğraf çekmek istemesiyle başlıyor. Kadın ona şehrin herkesin gitmediği, zorlu kısımlarında çalışmasını öneriyor. Ne var ki, fotoğrafçı şehrin tehlikelerle dolu bölgesinde yaşayan, yanlış bir adamın peşine takılıyor. Film Clive Barker’ın "Midnight Meat Train" isimli kısa öyküsünden uyarlandı.

Öğrencisine áşık olan profesör

Elegy

Yön: Isabel Coixet Oyn: Penelope Cruz, Peter Sarsgaard, Ben Kingsley,

DRAM/ROMANTİK

AŞKIN PEŞİNDE

David Kepesh, 62 yaşında karizmatik bir profesördür. Genç öğrencilerine ilgi duymasıyla tanınır ancak onlarla yakınlaşmamaya özen gösterir. Çekici Consuela Castillo dersine girdiğinde o kadar çok etkilenir ki, bu prensibinden vazgeçmek zorunda kalır. Kepesh’e göre vücudu mükemmel bir sanat eseri gibi olsa da Consuela bir arzu objesi olmaktan ötedir. Kepesh’in Consuela’ya olan ilgisi takıntı haline gelir. Film Pulitzer ödüllü Philip Roth’un "The Dying Animal" adlı romanından uyarlandı.

Fransız yönetmenden Mevlevi filmi

Yön: Jacques Deschamps Oyn: Ahu Türkpençe, Alican Yücesoy, Emin Olcay

TARİHİ DRAM

DİNLE NEYDEN

Filmin arka planında 1798 Osmanlı-Fransız savaşının yaklaştığı günlerde İstanbul’da barış arayan bir avuç insanın çabaları yer alıyor. Olaylar genç bir Mevlevi Dervişi’nin mistik bakış açısıyla anlatılıyor. Mevlevihane defterlerini tutmakla görevli derviş, aynı zamanda eski Osmanlı paşası Nuri Dede Efendi’nin hizmetindedir. Dede Efendi ve Fransız diplomat yaklaşan harbi gayriresmi bir şekilde önlemeye çalışır. Bu arada Dede Efendi’ye diplomatik müzakereler sırasında eşlik eden saray tabibi Halil ile Beyhan Sultan’ın yardımcısı Gülnihal Kalfa arasında bir yakınlık yaşanmaktadır.

Yönetmenliğini "Uyuyan Sudan Kork" adlı filmiyle tanınan Jacques Deschamps üstlendi. Aslına uygun hazırlanan dekor ve aksesuvarlar, uzmanlardan oluşan 35 kişilik ekibin yardımıyla 8 ayda tamamlandı. Çekimler Topkapı Sarayı, Haseki Külliyesi, Galata Mevlevihanesi ve Mabeyin Köşkü gibi tarihi mekánlarda yapıldı.

Ben Stiller yazdı yönetti, oynadı

Tropic Thunder

Yön: Ben Stiller Oyn: Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr.

AKSİYON/MACERA

TROPİK FIRTINA

Tugg Speedman yıldızı sönmek üzere olan ama yine de burnundan kıl aldırmayan bir aktördür. Uyuşturucu madde bağımlısı Jeff Portnoy ise bir komedi dizisinin yıldızıdır. İddialı bir savaş filminde oynayıp sadece komedyen olmadığını göstermek ister. Beş Oscar’lı Avusturyalı aktör Kirk Lazarus’un amacıysa kendini aşmaktır. Üçünün yolu yeni çekilecek Tropic Thunder filminin setinde kesişir. Ancak masraflar çoğalıp, üzerine şımarık aktörlerin sorunları da çıkınca çekimlerin durdurulması gündeme gelir. Duruma sinirlenen yönetmen, bunu kabul etmez. Hatta filmin daha gerçekçi olması için şımarık aktörlerini, Güneydoğu Asya’daki tropik ormanların derinliklerine götürür. Film çektiklerini sanarken, kana susamış çok tehlikeli uyuşturucu kaçakçılarının eline düşerler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!