Sinem takıma girdi

Güncelleme Tarihi:

Sinem takıma girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2010 10:28

TÜRKİYE'nin ünlü isimleri, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumları’ndaki (SHÇEK) engelli çocuklar için bir araya gelerek ’ESİRGEMEden’ adlı bir albüm çalışmasına imza atıyor.

Haberin Devamı

GECEDEN FOTOĞRAFLAR

Galatasaray Spor Kulübü Derneği himayesinde ve Mika-Der aracılığıyla gerçekleşecek ‘ESİRGEMEden’ adlı projede tüm sanatçılar, engelli partnerleriyle dün akşam Tim Maslak Show Center’da sahnedeki yerlerini aldılar.

Sezen Aksu’ya ‘Söz’ aldı şarkısında down sendromlu 11 kişilik koro, Ajda Pekkan’a ‘Sen İste’ adlı şarkısında down sendromlu Ayşe Ağaoğlu, Nülüfer’e ‘Anlat Arkadaşım’ adlı şarkıda görme engelli Sevda Bozbay, Emel Sayın’a ‘Sorma’ adlı şarkısında bedensel engelli Yıldız Suna Aktürk, Levent Yüksel’e ‘İkinci Bahar’ adlı şarkısında bedensel engelli Seyran Ormankurt, Mor ve Ötesi’ne ‘Büyük Düşler’ adlı şarkısında görme engelli Nezih Atik, Sibel Can’a ‘Lale Devri’ adlı sevilen şarkısında görme engelli Şilay Turhan, Yavuz Bingöl’e ‘Kara Tren’ adlı şarkıda bedensel engelli dokuz kişilik koro eşlik etti. Olgun Şimşek’e zihinsel engelli Murat Akıl bağlamasıyla eşlik ederek sahnedeki yerini aldı. Yüksek Sadakat’in ‘Aşk Durdukça’ adlı şarkısında ise, işitme ve konuşma engelli 15 kişilik bir topluluk işaret diliyle eşlik etti.

ENGELLİLER İÇİN KAYNAK YARATILACAK

Aykut Gürel’in prodüktörlüğünde gerçekleşen albümün lansman gecesinde Gül Oğuz sanat yönetmenliğini, Meral Okay da sahne yönetmeliğini üstlendi. Gecenin sunuculuğunu Halit Ergenç, Ali Sunal, Arda Turan, Emre Altuğ, Emre Aşık, Engin Altan Düzyatan, Fırat Çelik, Kıvanç Tatlıtuğ, Oktay Kaynarca, Selçuk Yöntem, Sinan Tuzcu, Hande Subaşı, Begüm Kütük, Demet Akbağ, Dolunay Soysert, Ezo Sunal, Hande Ataizi, Mine Tugay, Meral Okay, Özgü Namal, Sinem Kobal ve Zeynep Özder üstlendi.

Galatasaray Spor Kulübü Derneği, daha önce ‘Başarıya Giden Adımlar’ ve ‘Sözün Bittiği Yer’ adlı iki ses getiren projeden sonra şimdi de ‘ESİRGEMEden’ adlı projeyle birçok engelli çocuğun şartlarının iyileştirilmesi için kaynak yaratmış olacak. Projenin mimarı, Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Şube Başkanı Dilara Endican, DMC etiketiyle müzik marketlerdeki yerini alan albümün tüm gelirinin, Mika-Der aracılığıyla Türkiye genelinde SHÇEK Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumları’ndaki engelli çocukların şartlarının iyileştirilmesi amacıyla kullanılacağını belirtti.

DİLARA, HARİKALAR DÜNYASINA GÖTÜRDÜ

Geceye sanat siyaset ve sosyete dünyasından çok sayıda isim katıldı. Katılanalardan bazıları Ahu Aysal, Eda Taşpınar, Şebnem-Celal Çapa, Zeynep Beşerler, Feryal Gülman, Arzu Sabancı, Maria- Necmettin Eliyeşil, Hıncal Uluç, Güneri Cıvaoğlu, Selhan Aloğlu, Deniz Seki, Bergüzar Korel, Siren Ertan ve birçok renkli simaydı. Gecenin açılış sunuculuğunu Halit Ergenç ve Hande Subaşı birlikte yaptılar. Anonsları Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Şube Başkanı Dilara Endican içindi. Endican, geceye katılımı için herkese teişekkür etti ve ’Görüyorsak görmemezlikten, duyuyorsak duymamazlıktan, konuşabiliyorsak susmak zorunda değiliz. Esirgemeden gecemize katılımızın çok önemliydi’ dedi. Mika-Der Yön kur ğyesi Arzu Sabancı son olarak da Galatasarak Kulübü Başkanı Adnan Polat kürsüye konuşmacı olarak geldi. Polat Dilara Endican’a teşekkür etti ve övgüler yağdırdı. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının başarılarına dikkat çeken başkan Polat ’Ben Dilara Harikalar dünyasında derdim ona. Ama bu gece Dilara bizi harikalar dünyasına götürdü’ dedi.

Sahneye ilk olarak Sibel Can ve görme engelli Şilay Turhan çıkarak ‘Lale Devri’ şarkısını söyledi. Sibel Can yaptığı konuşmasında ’Esirgemeden geldiğiniz ve bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz’ dedi. Sibel Can’ı ve partnerini Sinem Kobal ve Arda Turan el ele gelerek birlikte sundular. Arda’nın konuşmanın girişinde heyecanlanması ve sonrasında ‘pardon takım arkadaşlarıma bakıyordum’ demesi, büyük bir sempati ile karşılandı.

ENGELLİ DEĞİLİZ, ENGELLENİYORUZ

Sahneye daha sonra Oktay Kaynarca ve Demet Akbağ’ın sunuculuğunda Yavuz Bingöl çıktı. Yavuz Bingöl’e ‘Kara Tren’ adlı şarkıda bedensel engelli dokuz kişilik koro eşlik etti. Bir ara koro üyelerinden birine mikrofon uzatan Bingöl, koro üyesinin sesinin güzelliği karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Nilüfer ve görme engelli Sevda Bozbay’ı Ali Sunal ve oynadıkları dizide karısını canlandıran Dolunay Soysert birlikte anons ettiler. Sevda Bozbay Boğaziçi Üniversitesi mezunu ve İngilizce ve İspanyolca konuşuyor. Bozbay “Toplumda engelliler estetiği bozuyor gibi algılanıyor. İşte ben karşınızdayım. Hiç estetiği bozmuş muyum?” dedi ve büyük alkış aldı.

Sahne sırası Emel Sayın ve Yıldız Sunar Aktürk’e geldiğinde onları sunmak için Emre Aşık ve Hande Ataizi el ele sahneye geldi. Emel Sayın partneri için ‘Yeni tanıştık ve çok konuştuk. Onu çok sevdim. Biz Yıldız’la eşit şartlar verildiğinde birlikte neler yapabileceğimizi gösterdik’ dedi. Aktürk ise “Biz engelli değiliz, engelleniyoruz. Engelleri aşıp üniversite okudum ama hala işsizim. Fırsatlar verildiğinde neler yapabileceğimizi görmeniz için bu gece yapıldı” dedi
Gecenin en öne çıkan sunumlarından biri de Özgü Namal ve Selçuk Yöntem’inkiydi. Namal ve Yöntem anonslarını bir de işaret diliyle yaptılar. Yüksek Sadakat ve Sessiz Çılgınlar grubu birlikte inanılmaz bir uyum içindeydi. Grup şarkısını söylerken, onlara Sessiz Çılgınlar grubu da şarkı sözlerini işaret diliyle söyleyerek eşlik etti.

SEZEN AKSU AYAKTA ALKIŞLANDI

Olgun Şimşek ise sahne sırası geldiğinde büyük bir enerjiyle zihinsel engelli partneriyle şarkısını söyledi. Partneri Murat Atıl başlamasıyla eşlik ederken Olgun Şimşek’in sahne performansı ayakta alkışlandı. Şimşek “Karşınızda Murat Atıl, bize eşlik ederken aslında hiçbir engeli yok’ dedi ve büyük alkış aldı. Program dışı bir şey yapmak istiyor ve bir Türkü söylemek istiyor Murat. Murat’cım bizde program dışı olanları pek sevmezler ne dersin’ diye sordu. Murat ise ‘Aynen katılıyorum’ dedi ve bir türkü söyledi.

Oyuncu Sinan Tuzcu ve Mine Tugay ise Levent Yüksel ve yürüme engelli Seyran Ormankent düetini anons ettiler. Levent Yüksel partneriyle büyük bir uyum içinde şarkısını tamamladı. Gecenin en duygusal ve eğlenceli anları aynı anda Sezen Aksu ve 11 kişilik down sendromlu korosu sahneye geldiğinde yaşandı. Sezen Aksu büyük bir uyum ve sevecenlik içinde şarkısını tamamladı ve dakikalarca ayakta alkışlandı.

Mor ve ötesi’ne eşlik eden görme engelli Nezih Atik’in performansı görülmeye değerdi. Gecenin finalini Kıvanç Tatlıtuğ ve Zeynep Özder’in sunumlarıyla Ajda Pekkan ve down sendromlu Ayşe Ağaoğlu yaptı. Şarkının sonuna doğru gecede sahnede görev alan tüm sanatçılar da gelerek, güzel bir final yaptılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!