Sinan Akyüz’den sarsıcı bir öykü!

Güncelleme Tarihi:

Sinan Akyüz’den sarsıcı bir öykü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2011 09:41

Gerçekle kurgu arasındaki ince çizgide bir kadın: Piruze…

Haberin Devamı

Ses getiren romanlarıyla tanınan Sinan Akyüz'ün 7. romanı Piruze Alfa Yayınları'ndan çıktı.

Şam’da Bir Türk Gelin alt başlığıyla okurla buluşan kitapta gerçek yaşam öyküsüne ortaklık edeceksiniz.

MASAL TADINDA BİR KİTAP

Saç renginiz, göz renginiz, yaşınız farklı olabilir hatta değişik coğrafyalarda yaşabilirsiniz ama bu kitabı okuduğunuzda Piruze’nin kaderi zaman çizginizi ortadan kaldıracak. Piruze’nin gerçek yaşam hikâyesinin bilinmez geleceği sizi de beraberinde sürükleyecek. Yazar Sinan Akyüz, gerçek olayları kurguyla harmanlarken masalsı anlatımla ustalığını bir kez daha kanıtlıyor.

TÜRKİYE'DEN ŞAM'A GİDEN YOL

Bu kitapta tutkulu bir aşkla evlenerek Şam’a giden Piruze’nin adım adım evliliğindeki değişimleri okuyacaksınız. Aşkla başlayan ve aldatılmaya giden süreçte erkeklerin dünyasına da farklı bir açıdan bakacaksınız. Üç çocuğuyla Şam’dan çıkış yolunu ararken bir annenin başına gelebilecek en kötü şeyle karşılaşan Piruze’nin  çocuklarına kavuşma mücadelesi sizi yüreğinizden sarsacak. Ancak filmlerde olabilecek bir yaşamı yaşayan Piruze’nin çocuklarına kavuşup kavuşmayacağını kitabın her satırında merakla bekleyeceksiniz.

Haberin Devamı

Kitaptan;

"Erkeklere 'Bu evde eksik oları sensin' dediğimizde, adamların yüzleri asılıyor. Biz kadınları, çok film izlemekle suçluyorlar. Keşke evlendikten sonra da ellerimizi tutabilselerdi. Başımızı dizlerinin üzerine yatırıp saçlarımızı okşasalardı. Erkekler evlendikten sonra bunları neden yapmıyorlar? Sahi, bunlar hep filmlerde mi yaşanıyor?"

ARKA KAPAK

Derlermiş ki, bazı hayatlar zaman içinde bağlıdır birbirine. Çağlar içinde yankı bulan, eski bir çare ile zincirlidir ötekine.

Yaşadığı acı gerçeklerden kurtulmak için Şamlı bir kocanın elinden Türkiye'ye kaçan genç bir kadının oğullarına kavuşmak için verdiği mücadelenin hüzün dolu hikâyesi, hafızalarınızdan kolay kolay silinmeyeceğe benziyor.

İki  Kişilik Yalnızlık, Sevmek Zorunda Değilsin Beni, Yatağımdaki Yabancı gibi çok okunan kitapların yazarı Sinan Akyüz’ün kaleminden genç yaşta Şam’da gelin olan Piruze’nin gerçek yaşamöyküsünü soluk soluğa okuyacaksınız....

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!