Şimdi savaşa hazırım

Güncelleme Tarihi:

Şimdi savaşa hazırım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2008 00:00

"Uçurum" adlı yeni single'nı yakında çıkaracak olan Murat Boz, gladyatör kaskıyla poz verdi.

Haberin Devamı

Genç şarkıcı, "Müzik dünyasındaki starlar, evlenmek, baba olmak istiyor. Mustafa Sandal da yakında baba olacak. Hepsinin hayatları başka bir yöne doğru ilerlemeye başladı. Dolayısıyla bir açık oluştu. Oluşan boşluğu dolduracağım" diyor.

Pop star oldunuz mu?

- Yok, hayır. Daha yolun çok başındayım... Daha yeni yeni beste yapıyorum. ’Oldum’ diyemem, bu çok büyük ayıp olur. Ama şunu söyleyebilirim ki yeni jenerasyonun sevdiği bir isimim. Ayrıca bu jenerasyonda da tekim. İyi, kalıcı işler yapacağıma da inanıyorum. Hayat benim için şimdi daha da zorlandı. Çünkü eskiden beni hep birilerine benzetirlerdi ama şimdi bunu bıraktılar ve Murat Boz olarak takip ediyorlar. Artık bundan sonra çok dikkatli ve özenli hareket etmeliyim ki, kalıcı olabileyim.

Haberin Devamı

Size göre erkek pop star kim?

Şimdi savaşa hazırım
- Bana göre Türkiye’deki en büyük pop star, Kenan Doğulu’dur. Tarkan’ı ayrı tutuyorum. Çünkü Tarkan pop starlığı aşmış bir durumda. Konumuz popülerlikse, bana göre Türkiye’nin erkek starı Kenan Doğulu’dur. Fakat şunu da söylemek isterim ki Serdar Ortaç da müthiş... O da çok acayip birisi... Türk halkını çok iyi çözmüş. Serdar Ortaç müzik camiamızda tez konusu olacak sayılı kişilerdendir. O bir fenomen...

Siz ortaokula giderken Kenan Doğulu, Serdar Ortaç, Tarkan hepsi sahnedeydi... Hangisini severdiniz? Hangisinin resmi odanızda asılıydı?

- Hiçbirinin resmi asılı değildi... Dinlerdim ama öyle hayran falan değildim. İdolüm de değillerdi.

Peki mesleki anlamda size ağabeylik yapan var mı?

- Burak Kut yapmıştır mesela... O yaşadığı gelişim süreceni bana anlattı. Türlü türlü zorluklar yaşayarak ayakta kalabilmek çok zor. Burak dimdik ayakta, bu da onun ne kadar güçlü olduğunu gösterir. Burak bana çok büyük öğütler vermiştir. Ve hepsi de kulağımdadır... Ama benim de genel bir düşüncem var. Ben lüksü seven birisi değilim. Evet, para kazanıyorum ama bunu insanların gözüne batırmadan yaşıyorum. Halktan beslenip, onlardan uzak yaşamak ya da arada uçurumların olması çok antipatik. Pop star adayı olarak kendime dikkat ediyorum ama halkın gözüne batmadan hayatımı yaşıyorum. Zaten öyle bir hayatı da sevmiyorum. Benim için sadelik önemli.

EŞCİNSELLER DE İNSAN

İki yıldır profesyonel anlamda müzik piyasasının içindesiniz. Nasıl geçti bu iki yıl?

- Çok güzel geçti ama çok da zordu... Bu piyasa biraz ilginç bir piyasa. Benim gibiler yani bu işe yeni başlayanlar, kalbi temiz olanlar ilk başlarda her şeyin yolunda gideceğini düşünürler... Oysa hiçbir şey beklediğiniz gibi kolay olmuyor. Beklemek, işin en zor kısmı... Bir de sektördeki diyaloglar çok tuhaf. İşleyen sistemi hálá kavrayamadım. Bu camianın içinde hálá küçücük bir bebeğim.

Haberin Devamı

Kadınlar rahat bırakıyor mu sizi? Ya da şöyle sorayım, "Hadi gel bir çay içelim Murat’cığım" diye seni evine davet edenler oluyor mu?

- Yok olmadı. Hiçbir şekilde taciz yok...(Gülüşmeler) Bu camianın içinden birisiyle asla bu şekilde bir diyaloğum olmadı. Ben kimseyi tanımam, yaklaşmam da. Çünkü kimin ne yapacağı hiç belli olmuyor.

/images/100/0x0/55ea0afbf018fbb8f8667545
Gelelim yeni single’nız "Uçurum"a...

- "Uçurum", Soner Sarıkabadayı’ya ait çok güzel bir yaz şarkısı. Bu arada yeni albümümüm çalışmaları da devam ediyor. Onu da en kısa zaman da piyasaya çıkarmayı planlıyoruz.

Albüm kapağı için güzel bir fotoğraf çalışması gerçekleştirmişsiniz. Gladyatör olmuşsunuz... Bu kimin fikri?

- Starevi’nden basın danışmanım ve marka danışmanım Selim Akar’ın fikri... Bu fikir, DSM’den prodüktörüm Ahmet Çelenk’in de çok hoşuna gitti ve bu çekimleri gerçekleştirdik. Bu camia kocaman bir arena... Ve bizlerde istesek de istemesek de bir savaşın içerisindeyiz. Bir güç savaşı var bu arenada... Güçlü olan ayakta kalabiliyor. Ben içimdeki güce, yeteneğime inanıyorum ve her daim savaşa hazırım. Yani piyasadaki şartlarla savaşmaya hazırım... Tabii kan dökmeden... Zaten balık burcuyum, duygusalım. Kimseyi üzemem... Başkalarının da beni üzmesine izin vermem...

Haberin Devamı

Fotoğraflarda pek bir öfkelisiniz ama... Her an can yakmaya hazır gibisiniz.

- O öfkem korsana... Ben orada korsanlara bağırıyorum... "Yapmayın, çalmayın" diyorum.

Bir araştırma yapılmış, gay’ler kadınlarda Hande Yener’i, erkeklerde de sizi çok ilgi ve beğeniyle takip ediyorlarmış...

- Evet, çok fazla gay hayranım var ve ben onların bu ilgisini seviyorum. Sonuçta onlar da insan değil mi? Ben insan seviyorum... Eşcinsel, normal insan diye böyle bir ayrım yapmak, ya da "Onları sevmiyorum" demek çok çirkin. Böyle bir ayrım yapmak ırkçılıktır. Eşcinseller de insan.

Şimdi savaşa hazırım
Reklam aşkı yaşayacak kadar ikinci sınıf değilim

Haberin Devamı

Bir sevgiliniz var ama ünlü değil...

- Hayır değil... İki yıldır bir arkadaşlığımız var. Ayrıca kendisi benim stilistliğimi yapıyor. Her anlamda benim yanımda. Bu da bana büyük güç veriyor. Ünlü bir sevgili ise ne yalan söyleyeyim çok sakil duruyor. Şimdi iki ünlü ciddi bir ilişki yaşıyor olabilir ama halka bu inandırıcı gelmiyor. Kimsenin medyatik aşklara inancı kalmadı artık. Benim gözümde de iki ünlünün ilişkisi samimi durmuyor. Belki onlar kendi dünyalarında samimiler ama "reklam" aşkı ibaresinden isteseniz de istemeseniz de kaçamıyorsunuz.

Siz de bir ara reklam aşkı yaşadınız galiba...

- Yaşamadım. Eğer Demet Akalın’dan söz ediyorsanız onunla sadece bir iş yemeğinde buluştuk, o kadar. Bana böyle teklifte bulunan kadınlar olmadı değil, oldu. Benim de tavrım ortadır zaten.  Benim öyle ikinci el popülerliği kabullenecek bir yapım yok. Çünkü ben reklam aşkı yaşayacak kadar ikinci sınıf birisi değilim.

Haberin Devamı

Starlar baba olmak istiyor artık meydan bana kaldı

Biraz önce dediniz ki popüler müziğin yeni starı benim... Bu iddianızın sebepleri neler?

- Alt yapıma, müziğime, sesime, fiziğime, her anlamda kendime güveniyorum... İyi şeyler yapacağıma inanıyorum. Bir başka önemli nokta da farkındaysanız müzik dünyasındaki starlar, evlenmek, baba olmak istiyor. Ki Mustafa Sandal yakında baba olacak. Hepsinin hayatları başka bir yöne doğru ilerlemeye başladı. Dolayısıyla müzik dünyasında bir açık oluştu... O yüzden yeni jenerasyonun starı olabileceğime inanıyorum... Oluşan boşluğu doldurabileceğime, yeni bir soluk, farklı bir anlayış getirebileceğimin farkındayım.

60 dizi ve film teklifi aldım

 Size bu pozlardan sonra oyunculuk teklifi de gelebilir...

Şimdi savaşa hazırım

Röportaj: Sema DENKER
- Piyasaya çıktığım ilk günden itibaren teklif alıyorum. Bugüne kadar 60 dizi ve film teklifi aldım... Abartmıyorum, gerçekten 60 dizi ve film teklifi aldım ama kabul etmedim. Çünkü bu işi bilmiyorum... Neyin iyi, neyin kötü olduğunu ayırt edemem, bilemem. Herkes benim etimden sütümden faydalanmak istiyor ama ben önce müzikal kariyerimi bir sağlamlaştırmalıyım. Ondan sonra oyunculuk da gelir. Ama şimdi yapmam... Daha doğrusu dizi oyunculuğu yapmam. Bir dizi çekiyorsunuz, patlıyor, ama bir sonraki proje aynı başarıyı gösteremeyebiliyor. İşte bunu yaşamak istemem... Fakat sinema filmi çekmek isterim. Onun en azından dizi kadar bir riski yok...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!