Şimdi intikam zamanı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi intikam zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2012 06:00

Murat Yıldırım, Aslı Enver, Sarp Akkaya, Güven Murat Akpınar ve Tugay Mercan’ın başrolleri paylaştığı “Suskunlar” dizisi geçen hafta başladı ve daha ilk bölümüyle sosyal medyada olay yarattı, en çok konuşulanlar listesine girdi. Kuyudibi mahallesinde doğup büyüyen dört çocuğun hayatının masum bir hata sonucu tamamen değişmesini konu alan dizinin detaylarını ve neden bu kadar ilgi çektiğini Murat Yıldırım’a sorduk.

Haberin Devamı

* Dizinin ilk bölümü sosyal medyada çok güzel tepkiler aldı... Verdiği duygu biraz “Ezel” dizisini anımsatıyor gerçi...             

- Duygusu benziyor olabilir. Kaleme alan arkadaşımız “Ezel”in senaristlerinden Pınar Bulut sonuçta... Kendi tarzını elbette belli ediyor. Dizinin gördüğü ilgiye gelince; ilk bölümün çekimleri tam 22 gün sürdü... Emeğimizin karşılığını almamız çok sevindirici.
        
* İlk bölümü izlemeyenler için canlandırdığınız Ecevit karakterinden biraz bahseder misiniz?   

- Çocukluğunda babasından şiddet görmüş biri Ecevit... Arkadaşlarıyla kaza sonucu bir adamın sakatlanmasına sebep olmuş, ıslah evine girmiş, orada da şiddet görmüş. Maruz kaldığı şiddet yüzünden hep bir kanun adamı olmak, masumları savunmak istemiş. Sonunda avukat olmayı da başarmış. Ama çocukluğunda yaşadıklarını hiçbir zaman unutamamış bir adam...

* Rollerinize hazırlanırken psikologlardan yardım almışsınız diye duydum...

- Senarist arkadaşımızın çalışmış olduğu dökümanlar vardı elimizde zaten. Onların yanı sıra birkaç psikologla da bu konuyu konuştuk, doğru... Biraz ağır bir yük tabii. Umarım o yükün altında ezilmeden, benzer şeyler yaşayanları doğru biçimde temsil ederiz.

YAPIMCI VE YAZAR BENİ TUZAĞA DÜŞÜRDÜ

* Bu dizinin “Sleepers” (Kardeş Gibiydiler) filminden esinlenilerek yazıldığı söylendi. Doğru mudur?

- Aslında “Kardeş Gibiydiler” romanından esinlenildi demek daha doğru. Çünkü o film de romandan esinlenilerek çekilmiş. Bir romandan bir film yapılabildiği gibi bir filmden de bir dizi yapılabilir. Çıkış yolu ve fikir aynı, evet. Ama bizimki bir dizi olduğu için kendi hikayesini oluşturacak.

* Hikaye ilk bölümden izleyicileri kazandı. Kısaca anlatmak gerekirse, bundan sonraki olay örgüsü nasıl gelişecek?

- Artık intikam zamanı! Hem de bütün karakterler için... Tabii aşk da olacak ama bizimki öyle bir hikaye ki, kendi içinde birçok sürpriz barındırıyor. Çok fazla anlatıp da o sürprizleri bozmak istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim, böyle bir işte olduğum için gurur duyuyorum.

* Senaryoyu ilk okuduğunuzda neler düşünmüştünüz?

- Aslında beni yapımcı ve yazar tuzağa düşürdü! Biri sağıma, biri soluma oturdu ve hikayeyi ilk onların yanında okumamı istediler. O tarafa dönsem biri gözyaşımı görecek, bu tarafa dönsem diğeri... “Bana beş dakika izin verir misiniz?” dedim... ınsanın feci canını sıkıyor çocukların ıslah evindeki durumu çünkü... şiddetin yanı sıra taciz olayı da var. Bu kesinlikle kabullenilemeyecek bir şey. ınşallah bu dizi sayesinde o acı konulara parmak basılır diye umut ediyorum.

BANYO SAHNESİ BENİ ÇOK ZORLADI

* İlk bölümde sizin bir sahneniz vardı: Ecevit banyoda tek başına oturuyor ve sevgilisi yanına gelip “Sana ne yaptılar anlat” diyor... Ama Ecevit kendi içinde yaşadığı şeyi dışa vuramıyor. Twitter’da o sahne çok konuşuldu...

- Zaten baktığınızda bu tarz şeyler pek konuşulmaz. ınsanın içinde kalır. Dolayısıyla zor bir psikoloji. Oynarken de çok kötü bir histi.

* Nasıl o kadar iyi oynayabildiniz peki?

- O an tamamen bana ait başka bir duyguyu aldım ve o sahneye taşıdım. Çocukluğuma ait olmasa da sadece bana özel bir hikayeye odaklandım.

* Bu dizinin fragmanı Arap kanallarında altyazılı bir şekilde yayınlanmaya başlamış... Haberiniz var mı?

- Evet Arap ülkelerinde de, Balkanlar’da da öyle bir durum var. Bunlar güzel şeyler. Ülkemiz adına gurur verici. Bir de oralarda çok enteresan tepkiler geliyor.

* Enteresan olduğu kesin... Oradaki hayranlarınız doğum gününüzde sizi görmeye gelecekmiş diye duyum aldık...

- Bu çok güzel bir şey ama ben doğum günü kutlayan biri olmadığım için bilemedim. Gelirlerse ağırlarız tabii...

SİNEMADA SERSERİYİ OYNAMAK İSTİYORUM

* Sizinki de erkeklerin çoğunlukta olduğu setlerden... Sette nasıl vakit geçiyor? Playstation, futbol sohbetleri?

- Playstation evde var ama ben bilerek sete getirmiyorum. Çünkü biliyorum ki ona bir tutulursak devamı gelecek. Hiç gerek yok. Bir sürü şey konuşulabilecekken ne gerek var. Çay içip muhabbet etmeyi tercih ediyoruz.

* Yakın zamanda bir sinema projeniz var mı?

- Geçen yaz ve bu sene ocak ayı için çekilecek projeler vardı. Biri Yılmaz Erdoğan’ın çekeceği “Bağbozumu” adlı filmdi. Çekimleri iptal oldu. Diğerinde de bazı şanssızlıklar nedeniyle ben yer alamadım. ınşallah bu yaz bir sinema projesinde olacağım. Bir serseriyi oynamak çok isterim açıkçası.

* Acaba ruhunuzda olduğu için mi diye sorsam?

- Onu bilemiyorum da öyle bir rol çıksa karşıma hiç fena olmaz.

Haberin Devamı

“ASİ”Yİ KESMEMEK  İÇİN OBAMA’YI BİLE YAYINA ALMAMIŞLAR

* Bir haber vardı, onu da sormak istiyorum. ABD Başkanı, Ortadoğu kanallarından MBC’ye bir konu hakkında telefonla bağlanmak istemiş. O sırada başrol oynadığınız “Asi” dizisi yayınlanıyor diye “şu an ekranda Demir var, yayını kesemeyiz” cevabı almış.

- Evet, bu doğru. Ama onları ABD Başkanı çok da fazla ilgilendirmiyor. Bu işin başka bir boyutu...

Haberin Devamı

SAÇLARI UZATTIM AMA ALIŞAMADIM

* Bu arada saçlarınızı da dizi için uzattınız galiba?

- Evet iyi de oldu tarz açısından...

* Alışabildiniz mi?

- Yok, henüz alışamadım. Çünkü ben ayna karşısında vakit geçirmeyi sevmeyen bir adamım ama bu saçlara işlem yapılması gerekiyor. Kendi haline bırakıp dışarı çıkamıyorum. Düzeltmem gerekiyor. Alışmadığım şeyler olduğu için garipsiyorum.

* Normalde ayna karşısında hiç vakit geçirmez misiniz gerçekten?

- Ayna karşısında oyalanmamak için saçımı hep kısa kestirmişimdir. Üç numaraya vurdurur, sabah duşumu alıp çıkarım normalde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!