Şimdi binanın tepesine çıkma zamanı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi binanın tepesine çıkma zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2009 13:25

Hülya Avşar, uzun sessizlik sürecinin ardından Kürt açılımıyla ilgili yorumlarıyla bir anda gündemin ilk sırasına oturdu. Savcılık, o açıklamanın ardından “Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği” gerekçesiyle soruşturma başlattı. Ama o her zamanki rahat tavırlarını korudu, olacakları sakin sakin beklemeye başladı. Derken sürpriz çıkışı Hello! dergisine yaptı! Uzun zamandır magazin basınından uzak olan sanatçı, birbirinden iddialı pozlar ve açıklamalarla derginin yeni sayısında yer aldı.

Haberin Devamı

HÜLYA AVŞAR FOTOĞRAFLARI

Hülya Avşar, ağustos ayında verdiği bir röportajda hükümetin Kürt açılımı ile ilgili çalışmasını değerlendirmiş, annesinin Türk, babasının ise Kürt kökenli olduğunu belirtip özetle şunları söylemişti: “Demokratik açılım meselesinden çok korkuyorum. Çünkü bu öyle bir mesele ki, artık dönüşü yok. Bu işe başladıysanız bitirmek zorundasınız. Türkler bu ülkenin bölünmemesini istiyor. Topraklarını, milletlerini korumak istiyor. Buna da sonsuz hakları var ama yöntem hataları yaptıklarını kabul etmeliler. Ben de sonuna kadar Türküm; ama bu Kürtleri yok saymak, onlara etnik baskı yapmak anlamına gelmemeli. Siz çağırdınız diye yıllardır dağlarda yaşayan insanlar ‘Lay lay lom’ diyerek inmeyeceklerdir.”  
 
İşte bu sözler Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nı harekete geçirdi, “Kürt açılımı”na ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle hakkında “Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği” gerekçesiyle soruşturma açıldı. Soruşturma sonunda dava açılması durumunda 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilecek olan Avşar, sükunetini koruyor.           
   
Öte yandan bu olaydan sonra kendisine film teklifi yağmaya başladı. Kürt kadınını canlandırması için 9 ayrı film teklifi geldi. Ama ünlü oyuncu, ‘Kürt kimliğinin üzerinden rant elde ediyor’ yorumlarının yapılmasını istemediği için gelen teklifleri geri çevirdiğini açıkladı.

Avşar cephesinde son durum buydu... Özel hayatını basına neredeyse tamamen unutturmuştu... Uzun zamandır ne boşanması, ne Sadettin Saran’dan ayrılması konuşuluyordu. Ama beklenmedik çıkışlarıyla ünlü Hülya Avşar’dan yine bir sürpriz geldi ve Hello! dergisinin yeni sayısı için objektif karşısına geçti.
Avşar dergiye hem birbirinden çarpıcı pozlar verdi hem kendine yeni bir hayat kurduğunu anlattı...
  
HÂLÂ TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL KADINIYIM

 Hâlâ Türkiye’nin en güzel kadını siz misiniz?


- Evet! Aslında 19-25 yaşlarından da daha güzel olduğuma inanıyorum. Hülya Avşar’ı o yaşta hiç beğenmem. Beğenenlere de şaşkınlıklar içinde bakarım. Hayat benim için asıl şimdi başlıyor. Mesleki hayatım da aynı şekilde... ıçimde çok fazla şey birikti. Özellikle oyunculukta vereceğim çok şey var. Yaşadıklarımla birlikte hem oyunculuğum hem de hayata bakışım değişti. Bu yaşıma kadar yapılanların hepsi altyapıydı. şimdi bina bitmek üzere... Binanın en tepesine çıkıp gerçekten yapmak istediğini yapmak zamanı diye düşünüyorum. Hem mecazi anlamda en güzelim, hem de gerçekten! Başka güzel göremiyorum. Siz görüyor musunuz?

“Hülya Avşar’ı 26 yıldır popüler kültürün kraliçe tahtında tutan özgüvendir” deniyor, katılıyor musunuz?

Şimdi binanın tepesine çıkma zamanı


- Özgüvenim var. Bence ağırdan almak, hissetmek, sabretmek, sessiz kalmak da önemli... Özgüvenim güzelliğimden dolayı da oluştu. Ama çok iyi biliyorum ki, her şey güzellikle bitmiyor. Aklımla da çok gurur duyuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!