Sıla - "Aşkta herkes kendi gemisinin kaptanı"

Güncelleme Tarihi:

Sıla - Aşkta herkes kendi gemisinin kaptanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 11:42

Son günlerde “Kendine güvenen şöyle gelsin” deyip, ortalığı kasıp kavuran Sıla aşk konusunda da sürprizlere açık. Şarkıcı; “Aşkın her an köşe başından dönebileceğine inanırım” diyor.

Haberin Devamı

“...dan Sonra” hayatımıza bir girdi, pir girdi. Peki Sıla’nın hayatındaki boşlukları ne dolduruyor?
Edebiyat dolduruyor. Okumayı seviyorum. Elime geçen her şeyi bulduğum her vakitte okumayı seviyorum. Bir de bolca film seyrediyorum.   

Vokalistlik zamanında sahne alırken; “Bir gün ben de önde olacağım” duygusu sizde ne kadar ağır basıyordu? Bir vokalistin duyguları nelerdir? “Mutlaka bir gün” mü... Ömrü boyunca sadece vokalistlik yapmak isteyen yoktur değil mi?
Ben çok uzun zamandır kendi şarkılarımı kendi kitlemle paylaşmayı hedefliyordum. Bu anlamda geri vokal yapmak şarkıcılık ve sahne anlamında beni tecrübelendirdi. Ama geri vokal olmak da başlı başına profesyonelce bir meslektir. Ömür boyu geri vokal de yapabilirsiniz. Bu tamamen şarkıcının tercihine kalmış. Ama kendi şarkılarını yazan birinin kendini durdurması çok zordur.

Haberin Devamı

Doğulu kardeşlerin destek olduğu ilk şarkıcı Bengü’ydü. Ancak Bengü, Ozan Doğulu’nun sevgilisiydi zaten değil mi?
Evet ilk destek verdikleri şarkıcı Bengü’ydü. Ama Bengü’ye Ozan Doğulu’nun sevgilisi olduğu için değil, onu çok yetenekli buldukları için albüm yaptıklarından adım gibi eminim. 

Bir vokalistin pişip, kıvama geldiği nasıl anlaşılır? Profesyonel olarak şarkıcılığa geçme kararını siz mi verdiniz yoksa Doğulu Kardeşler mi; “Sıla artık albüm yapmalısın” dediler. O günü, size söylenenleri net bir şekilde hatırlıyor musunuz?
İnsan kendi içindeki yolculukta bir yere gelmeli önce. Onu kendi anladığı vakit, zaten karşı taraf da anlıyor. Çünkü bu görünen bir şey. Şarkılarımı Ozan Doğulu’ya ilk götürdüğümde çok beğendi ve o gün el sıkıştık. Tabii ki bütün diyaloglar dün gibi hatırımda.

Müzik uğruna yaptığınız en büyük fedakarlık ya da fedakarlıklar nelerdir? Her şeye değdi mi?
Müzik benim yaşam stilim ve hayatımdaki birinci önceliğim. Hayatınızdaki öncelikleri sıraya güzel dizerseniz hiçbir şeyi özveri olarak düşünmezsiniz. Ve dolayısıyla kendinize acımazsınız.

Aile büyüklerinizden bir kaçının siyasette olması sizi olumsuz ya da olumlu etkiler mi? Ya da size; “Kızım başka bir işle meşgul ol. Göz önünde olma” diyebilirler mi?
Her zaman ailem bana destek oldu. Ne onlar ne de ben birbirimizin mesleklerinden rahatsız değiliz.

Haberin Devamı

Sizi müzik dışında neler keyiflendirir, neler yapmaktan mutlu olursunuz?
Kitap okumayı, arkadaşlarımla vakit geçirip bolca gülmeyi, film seyretmeyi ve yemek yapmayı seviyorum.

Hayatınızda biri var mı? Nasıl insanlardan hoşlanırsınız?
Aşkın her an köşe başından dönebileceğine inanırım. Aşık olacağım insanın bir tipi olacağına inanmıyorum. Sarışın seversiniz esmer çıkar, esmer seversiniz sarışın çıkar.

Aşk üzerine şarkılar yazan biri olarak aşk üzerine bir öğüt verecek olsanız neler söylersiniz?
Estağfurullah! Aşk konusunda herkes kendi gemisinin kaptanı. Öğüt versem dinlerler ama yapmazlar. Zaten bu işin öğüdü de olmaz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!