GeriKelebek Sıfır kilometre eğlence haritanız
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıfır kilometre eğlence haritanız

Sıfır kilometre eğlence haritanız
refid:21891148 ilişkili resim dosyası

Türkçe pop kulüpler, gıcır gıcır dans pistleri, Karaköy’ün bitmeyen yükselişi, Anadolu Yakası’ndan Broadway aromalı sürpriz atak... Bu sezon kışlık eğlence mönüsünde yok yok. İşte bu sezon açılan mekanlara dair bilmeniz gerekenler, kullanım talimatları ve sıfır kilometre eğlence haritanız.

1. Nu Pera’ya gidiyorsanız...
Karaköy’de Unter
Tek cümlede: Karabatak kahvenin çaprazında, Türk Ortodoks Meryem Ana Kilise’nin bitişiğinde Nu Pera ekibinin açtığı alt katı kafe, orta katı lounge, en üst katı parti alanı. Muhitin şimdilik en havalı binası. Bilmeden gitme: Gece 2’de müzik bitiyor, kepenkler iniyor. Sonrası için alternatif plan hazırlamakta fayda var. Denemeden dönme: Yemeklerden fesleğen ve soğan mermelatlı Levrek Rilette, kokteyllerden Jagermeister’la yapılan caipiroska. Neden gitmeli?: Yatak odalı, açık mutfaklı 20 kişilik Unter Loft’unda kapalı devre partiler vermek için. Kullanım kılavuzu: Pazar uzun kahvaltılara, cuma uzun DJ gecelerine, haftada minimum iki kez. (212) 244 51 51

2. Uzakdoğu aşığıysanız...
Etiler’de P.F. Changs
Tek cümlede: Dünyaca ünlü Çin restoran zincirinin Türkiye’deki ilk ve şimdilik tek şubesi. Bilmeden gitme: Dünyada 225’e yakın şubesi var. Türkiye’de yılda ortalama iki şube açmayı planlıyorlar. Denemeden dönme: İki özel spesyali Dynamite Shrimp ve Mu Shu Porkor Chicken. Neden gitmeli?: Görmek, bol bol görülmek arada tıka basa karın doyurmak için. Kullanım kılavuzu: Günaşırı, canınız Uzakdoğu tatları çektiğinde. (212) 358 60 60

3. Lucca’ya alternatif ararsanız
Bebek’te Choice
Tek cümlede: Küçük Bebek’te günün tüm saatlerinde popüler olmaya oynayan bir buluşma mekanı. Bilmeden gitme: Ambiyansı şıkır şıkır, gelenlerin hali tavrı fıkır fıkır. Denemeden dönme: Bol şekerli kokteyli Vodka Candy ve içeriği barmende sakli No.5. Neden gitmeli?: Bebek trafiğinden yorulan gece insanları için bire bir. Kullanım kılavuzu: Mümkünse her perşembe. DJ kabininde Discoman lakaplı Serhan Sabanlar kasmadan, kastırmadan dans ettiriyor. (212) 287 74 74

4. Ulus 29’cuysanız...
Florya’da Walk-in 29
Tek cümlede: Metin-Zeynep Fadıllıoğulları Florya’da bir AVM içinde bir mekan açmaya karar verse neye benzerdi? Bilmeden gitme: Nefis bir manzaraya sahip. Güzel havalarda, gün batımında denize karşı masalarında şarap yudumlamak Florya’yı favori mühitiniz yapabilir. Denemeden dönme: Kalamar mürekkepli karides tempura, trüflü füme dana eti, lime créme brule Neden gitmeli?: Ulus 29 klasını daha hafif, daha rahat, daha ‘casual’ bir ortamda tatmak için. Kullanım kılavuzu: Havaalanına çok yakın. Seyahat öncesi/sonrası ‘nefes almalık/vermelik’ uğrayın. (212) 571 29 29.

5. Anadolu Yakası’nda bir Cahide arıyorsanız...
Suadiye’de Madame Margot
Tek cümlede: Yemeli içmeli, sazlı sözlü, biraz Broadway havasında biraz Moulin Rogue tadında bir gece. Üstelik Anadolu Yakası’nda. Bilmeden gitme: Şovlar sabah 4.00’e kadar sürüyor. Rezervasyon şart. Aramadan evvel internet sitesinden yerleşim planına göz atın, sürpiz konumlandırmalara yer bırakmayın. Denemeden dönme: Kapıdan bir içkilik uğramaya değil, fiks mönü ‘Gurme Theatre’i denemeye gidin. Neden gitmeli? İstanbul’da ilk kez gerçekleştirilen Broadway aromalı canlı müzik ve dans gösterileri iddiasında. (216) 409 10 47-48

6. eelence/Ablam’dan çıkmıyorsanız...
Ortaköy’de Magazinne
Tek cümlede: Türkçe popla hop hop/kop kop eğlence konusunda gelinen en son nokta, varılan en yeni kulüp. Bilmeden gitme: 1990’lardan günümüze Türkçe popun dibine vuruluyor. Doz aşımı popa alerjiniz varsa temkinli yaklaşın. Neden gitmeli?: Popçu/topçu ünlülerle karşılıklı kadeh tokuşturmak için. Kullanım kılavuzu: Gecenin geç saatlerinde, birkaç parça ‘Serdar Ortaç/Demet Akalın’ dozajında. (536) 612 30 64

7. Lokal bir fine dining isterseniz...
Taksim’de Raika
Tek cümlede: The Marmara Taksim’in en üst katında açılan restoran, Türk, Ermeni, Çerkez, Laz ve Kürt mutfaklarından modern lezzetler sunuyor. Bilmeden gitme: Mönüdeki her şey paylaşımlık, ortaya servis ediliyor. Amaç, Anadolu sofra geleneğinin belkemiği paylaşmayı hatırlamak, hatırlatmak. Denemeden dönme: Mermer taşla servis edilen et yemekleri, tarçın ve ördek etiyle yapılan perde pilavı, Neden gitmeli?: Az bilinen lokal malzemeleri keşfetmek için sık sık gitmeli, bol bol denenmeli. Kullanım kılavuzu: Panoramik manzara ve lokal tat arayışındaki yabancı misafirlerinizi akşam yemeğine çıkarmanız gerektiğinde. (212) 243 37 73.

8. Pi Cafe’lerden çıkmıyorsanız...
Şişhane’de Mürekkep
Tek cümlede: Curcuna’nın alt katında, adını dekorasyon niyetine kullanılmış kitaplardan, kokteyl isimlerini masal kahramanlarından alan renkli bir restoran/bar. Bilmeden gitme: Kapsını kahvaltı saatinde açıyor, disko vaktine doğru kapatıyor. Denemeden dönme: Salataları öyle saatlerce didiklenecek cinsten değil. Norveç salatası, çılbırlı ıspanak salatası gayet iştahla yemelik, tıka basa karın doyurmalık iki salata önerisi. Neden gitmeli?: Sırf üçlü shot deneyimi Atos-Portos-Aramis için bile gitmeye değer. Kullanım kılavuzu: Uzun bistro masaları ve rahat loca alanlarıyla doğumgünü kutlamaları gibi kalabalık grup eğlenceler için ideal. (532) 316 05 00

9. Dans için hâlâ Lux’u arıyorsanız...
Asmalımescit’te Propaganda
Tek cümlede: Suriye Pasajı’nda, geçen sezonun hit dans kulübü Lux’un yerine açılan ‘dine&dance’ konseptli mekan. Bilmeden gitme: Açılışı dün gece İngiliz DJ Chris Woodward’ın setleri eşliğinde yapıldı. Bugün, yarın gittiğinizde gözünüze eksiklikler çarpabilir. Mazur görün. Denemeden dönme: ‘Dine&dance’ konseptinin mantığı şu: Önce tıka basa ye, sonra hoplaya zıplaya dans et. Zor ama mümkün. Neden gitmeli?: Asmalı kalabalığının göbeğinde olup itiş kakışa maruz kalmadan rahat rahat dans etmek için. Kullanım kılavuzu: Her ay dünyaca ünlü bir DJ’i İstanbul’a getirme niyetindeler. (212) 252 71 81

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle